Манти на пару
Манти – дуже смачне ситна страва народів Середньої Азії. По суті манти схожі на наші пельмені . Але їх головна відмінність полягає в тому, що в пельменях використовується перекручене м'ясо, а ось для цієї страви м'ясо просто дрібненько рубають. У класичному варіанті використовують баранину, але також сміливо можна брати і яловичину, і свинину. Як приготувати манти на пару, читайте нижче.
Інгредієнти:
пшеничне борошно – 450 г;
м'якоть яловичини – 1 кг;
цибуля – 400 г;
яйця – 1 шт.;
гранат – 1 шт.;
кінза, базилік, сіль.
Приготування
Вимите м'ясо ріжемо дрібними шматочками упоперек волокон. Із зерен граната видавлюємо сік. Додаємо його до м'яса, туди ж кладемо подрібнену цибулю, перець і зелень кінзи і базиліку. Все це добре вимішуємо до однорідного стану. Тепер готуємо тісто: просіваємо гіркою борошно, в центрі робимо «ямочку» і вбиваємо туди яйце. Вливаємо близько 150 мл води і кладемо щіпку солі. Замішуємо тісто. Воно повинно вийти дуже еластичним. Ріжемо його невеликими шматочками. Кожен з них розгортаємо в невеликий пласт. У центр кладемо начинку і скріплюємо, формуючи манти . Укладаємо їх на решітку, змащену маслом і готуємо наші манти на пару в пароварці 40 хвилин.
Інгредієнти:
Для тіста:
пшеничне борошно – 450 г;
вода – 200 мл;
сіль – 10 р.
Для начинки:
м'якоть свинини – 250 г;
м'якоть яловичини – 250 г;
цибуля великого розміру – 2 шт.;
сіль;
перець.
Приготування
Вимите м'ясо ріжемо маленькими шматочками. Це значно простіше зробити, якщо його трохи підморозити. До нього кладемо подрібнену цибулю, сіль, перець і спеції. Ретельно це все вимішуємо. Приблизно на чверть години прибираємо в холодильник. А тепер приступаємо до замісу крутого тіста: борошно просіваємо гіркою, робимо поглиблення, в яке вливаємо частина води і кладемо сіль. Вимішуємо тісто, поступово підливаючи воду. Скачуємо кульку, накриваємо його вологим рушником і даємо відпочити йому півгодини. Після цього тісто стане більш "м'яким" і «слухняним». Розкачуємо його в тонкий пласт. Склянкою вирізаємо кола. У центр кладемо трохи фаршу і закриваємо тісто конвертиком, після чого з'єднуємо краю.
Кошик контейнера-пароварки змащуємо рослинним маслом, покласти в неї наші вироби. У каструлю вливаємо відразу гарячу воду, щоб прискорити процес приготування. Встановлюємо над чашею нашу кошик і готуємо на пару 50 хвилин.
Ми розповіли вам основні принципи, як і скільки готувати манти на пару. Далі ви вже можете самостійно вносити необхідні коригування. Наприклад, для начинки можна взяти не свинину і яловичину, а баранину. Також в м'ясо можна додати шматочки сала. Загалом, тут вже виключно справа смаку.
Манти на пару - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Вимите м'ясо ріжемо дрібними шматочками упоперек волокон. Із зерен граната видавлюємо сік. Додаємо його до м'яса, туди ж кладемо подрібнену цибулю, перець і зелень кінзи і базиліку. Все це добре вимішуємо до однорідного стану. Тепер готуємо тісто: просіваємо гіркою борошно, в центрі робимо «ямочку» і вбиваємо туди яйце. Вливаємо близько 150 мл води і кладемо щіпку солі. Замішуємо тісто. Воно повинно вийти дуже еластичним. Ріжемо його невеликими шматочками. Кожен з них розгортаємо в невеликий пласт. У центр кладемо начинку і скріплюємо, формуючи манти . Укладаємо їх на решітку, змащену маслом і готуємо наші манти на пару в пароварці 40 хвилин.
Як приготувати манти в мультиварці на пару?
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Вимите м'ясо ріжемо маленькими шматочками. Це значно простіше зробити, якщо його трохи підморозити. До нього кладемо подрібнену цибулю, сіль, перець і спеції. Ретельно це все вимішуємо. Приблизно на чверть години прибираємо в холодильник. А тепер приступаємо до замісу крутого тіста: борошно просіваємо гіркою, робимо поглиблення, в яке вливаємо частина води і кладемо сіль. Вимішуємо тісто, поступово підливаючи воду. Скачуємо кульку, накриваємо його вологим рушником і даємо відпочити йому півгодини. Після цього тісто стане більш "м'яким" і «слухняним». Розкачуємо його в тонкий пласт. Склянкою вирізаємо кола. У центр кладемо трохи фаршу і закриваємо тісто конвертиком, після чого з'єднуємо краю.
Кошик контейнера-пароварки змащуємо рослинним маслом, покласти в неї наші вироби. У каструлю вливаємо відразу гарячу воду, щоб прискорити процес приготування. Встановлюємо над чашею нашу кошик і готуємо на пару 50 хвилин.
Ми розповіли вам основні принципи, як і скільки готувати манти на пару. Далі ви вже можете самостійно вносити необхідні коригування. Наприклад, для начинки можна взяти не свинину і яловичину, а баранину. Також в м'ясо можна додати шматочки сала. Загалом, тут вже виключно справа смаку.
Рекомендуємо добрі рецепти
Манти з гарбузом і м'ясом
Різноманітність наповнень для узбецьких мантів - вражає. Їх роблять з різного м'яса з додаванням великої кількості овочів. Докладно розповімо тільки
Манти з м'ясом рецепт
Рецептів приготування узбецьких мантів існує кілька десятків. Зазвичай вони розрізняються начинками, різноманітність яких вражає. Сьогодні пропонуємо
Манти з гарбузом і фаршем
Різноманітність начинок для узбецьких мантів вражає уяву. Однак найбільш традиційними і впізнаваними є ті що наповнені солодкуватою гарбузом і
Як варити манти в мантоварке?
Традиційні манти прийнято готувати виключно на пару - так вони виходять значно смачніші. І звичайно для полегшення цього процесу існує спеціальне
Як зробити тісто на манти?
Головною особливістю узбецьких мантів є неймовірно тонка і досить міцне тісто, головне завдання якого утримати весь сік всередині самого виробу.
Манти з гарбузом - рецепт
Соковиті манти з гарбузом - прекрасна дієтична альтернатива знаменитому східному страви з м'ясом. Готувати такі манти не складніше класичних, а