Курячі котлети на пару
Стандартне дієтичне меню, спрямоване на скидання зайвих кілограмів, завжди містить у своєму складі нежирне м'ясо. Найпоширенішим варіантом останнього є курятина. Завдяки своєму нейтрального смаку і доступності, вона годиться для приготування будь-яких страв. У цьому матеріалі ми навчимося робити курячі котлети на пару.
Почнемо з легкого рецепту з азіатськими нотами тофу і соєвого соусу. Японці звикли готувати такі котлетки на пару одним шматком, а потім ділити на порції, як пиріг. Ми ж пропонуємо зупинитися на більш традиційному варіанті і наліпити невеликих порційних котлет.
Інгредієнти:
куряче філе - 275 г;
морква - 45 г;
сир тофу - 75 г;
жменю зеленого горошку;
крохмаль - 1 ч. ложка;
соєвий соус - 25 мл;
зелень цибулі - 1 ст. ложка.
Приготування
Очистивши моркву, дрібно натріть її. Розкришите сир і додайте його разом з морквою, горошком до курячого фаршу. Всипте зелень, крохмаль і влийте соєвий соус. Остудіть фарш в холодильнику протягом півгодини. Охолоджена суміш повинна добре утримувати форму за рахунок крохмалю. Розділіть фарш на порції бажаного розміру і сформуйте з них котлетки. Кожну з котлет помістіть в промаслений чашу кошика для варіння на пару і залиште готуватися близько 20 хвилин.
Якщо ви хочете зробити текстуру котлет більш відчутною, то замість того, щоб подрібнювати курятину м'ясорубкою, нарубаєте її вручну. Такі котлетки хоч і заберуть у вас помітно більше часу, але вийдуть дивно соковитими, особливо, якщо ви вирішите готувати їх в мультиварці.
Інгредієнти:
куряче філе - 630 г;
ріпчаста цибуля - 75 г;
м'якуш білого хліба - 65 г;
молоко - 115 мл;
яйце - 1 шт.
Приготування
Перед рубкою курячого філе, розкришите хлібний м'якуш не першої свіжості і залийте його холодним молоком. Поки хліб вбирає вологу, прийміть за цибуля, його слід подрібнити вручну. Гострим ножем, досить довільно, порубаєте і куряче філе. Змішайте його з щедрою пучкою солі, розмоченим м'якушкою і цибулею. Для зв'язки вбийте яйце. Котлетна суміш вийде злегка рідкуватий, тому змочіть долоні і сформуйте котлети. Виклавши їх у промаслений кошик мультиварки, додайте її над чашею з водою і встановіть відповідний режим на 40 хвилин. Січені курячі котлети на пару готуються приблизно 40 хвилин, після чого їх можна сервірувати.
Якщо ви хочете приготувати максимально ніжні котлети, то з цією метою необхідно буде скористатися високошвидкісним блендером, який допоможе перетворити сире м'ясо в масу нагадує по своїй консистенції суфле.
Інгредієнти:
куряче філе - 340 г;
картопля (велика) - 1 бульба;
зелень кропу - 1 ст. ложка;
часниковий зубок - 2 шт.;
рослинна олія - 15 мл
Приготування
Перед тим, як приготувати курячі котлети на пару, розділіть картопляні бульби на кубики і відваріть в ледь підсоленій воді. Готову картоплю пюрируйте і змішайте з подрібненим часником і зеленню. Коли пюре охолоне, додайте до нього фарш з курячого філе і щедру пучку солі. Сформовані котлетки варіть на пару близько 15-20 хвилин.
Інгредієнти:
курячі грудки - 540 г;
ріпчаста цибуля - 85 м;
бринза - 55 г;
морква - 115 г;
вівсяні пластівці - 25 г;
часник - 2 зубки;
молоко - 55 мл
Приготування
Подрібніть в кавомолці вівсяні пластівці і залийте теплим молоком. Поки вівсянка набухає, перетворіть курятину в фарш і з'єднайте її з подрібненою цибулею і морквою. Додати розкришений бринзу і пюрированный часник, а в самому кінці влийте набряклу вівсяну масу. Сформовані котлетки варіть на пару 20 хвилин.
Курячі котлети на пару – рецепт
Почнемо з легкого рецепту з азіатськими нотами тофу і соєвого соусу. Японці звикли готувати такі котлетки на пару одним шматком, а потім ділити на порції, як пиріг. Ми ж пропонуємо зупинитися на більш традиційному варіанті і наліпити невеликих порційних котлет.
Інгредієнти:
Приготування
Очистивши моркву, дрібно натріть її. Розкришите сир і додайте його разом з морквою, горошком до курячого фаршу. Всипте зелень, крохмаль і влийте соєвий соус. Остудіть фарш в холодильнику протягом півгодини. Охолоджена суміш повинна добре утримувати форму за рахунок крохмалю. Розділіть фарш на порції бажаного розміру і сформуйте з них котлетки. Кожну з котлет помістіть в промаслений чашу кошика для варіння на пару і залиште готуватися близько 20 хвилин.
Січені курячі котлети на пару в мультиварці
Якщо ви хочете зробити текстуру котлет більш відчутною, то замість того, щоб подрібнювати курятину м'ясорубкою, нарубаєте її вручну. Такі котлетки хоч і заберуть у вас помітно більше часу, але вийдуть дивно соковитими, особливо, якщо ви вирішите готувати їх в мультиварці.
Інгредієнти:
Приготування
Перед рубкою курячого філе, розкришите хлібний м'якуш не першої свіжості і залийте його холодним молоком. Поки хліб вбирає вологу, прийміть за цибуля, його слід подрібнити вручну. Гострим ножем, досить довільно, порубаєте і куряче філе. Змішайте його з щедрою пучкою солі, розмоченим м'якушкою і цибулею. Для зв'язки вбийте яйце. Котлетна суміш вийде злегка рідкуватий, тому змочіть долоні і сформуйте котлети. Виклавши їх у промаслений кошик мультиварки, додайте її над чашею з водою і встановіть відповідний режим на 40 хвилин. Січені курячі котлети на пару готуються приблизно 40 хвилин, після чого їх можна сервірувати.
Котлети з курячого фаршу на пару
Якщо ви хочете приготувати максимально ніжні котлети, то з цією метою необхідно буде скористатися високошвидкісним блендером, який допоможе перетворити сире м'ясо в масу нагадує по своїй консистенції суфле.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати курячі котлети на пару, розділіть картопляні бульби на кубики і відваріть в ледь підсоленій воді. Готову картоплю пюрируйте і змішайте з подрібненим часником і зеленню. Коли пюре охолоне, додайте до нього фарш з курячого філе і щедру пучку солі. Сформовані котлетки варіть на пару близько 15-20 хвилин.
Котлети з курячої грудки на пару
Інгредієнти:
Приготування
Подрібніть в кавомолці вівсяні пластівці і залийте теплим молоком. Поки вівсянка набухає, перетворіть курятину в фарш і з'єднайте її з подрібненою цибулею і морквою. Додати розкришений бринзу і пюрированный часник, а в самому кінці влийте набряклу вівсяну масу. Сформовані котлетки варіть на пару 20 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Парові котлети в мультиварці
Парові котлети - чудове блюдо для тих, хто піклується про своє здоров'я. А сучасна домашня техніка приходить нам на допомогу у приготуванні здорової
Курячі котлети з капустою
Це блюдо виконано за всіма правилами корисного харчування. Ніжне м'ясо доповнюється овочами і готується просто. Пропонуємо вам поєднувати курку з
Курячі котлети з кабачком
Сьогодні пропонуємо вам рецепт незвичайних оригінальних котлет з курячого фаршу з додаванням кабачка. Котлети, приготовані за цим рецептом, за
Рибні котлети на пару
Рибні котлети - смачне і корисне блюдо, хоч для повсякденного, хоч святкового столу. А приготування на пару дозволити зробити їх менш жирними і
Рецепт котлет з курячого фаршу
Котлети з курячого фаршу приготувати дуже просто, адже в морозилці завжди є курочка, половинку якої можна пустити на фарш. Всі інші продукти для цієї
Курячі котлети січені
Набрид один і той же рецепт котлет? Хочете спробувати що-небудь новеньке і цікаве? Тоді пропонуємо вам зробити ніжні, соковиті курячі котлети рубані