Стандартне дієтичне меню, спрямоване на скидання зайвих кілограмів, завжди містить у своєму складі нежирне м'ясо. Найпоширенішим варіантом останнього є курятина. Завдяки своєму нейтрального смаку і доступності, вона годиться для приготування будь-яких страв. У цьому матеріалі ми навчимося робити курячі котлети на пару.
Курячі котлети на пару – рецепт
Почнемо з легкого рецепту з азіатськими нотами тофу і соєвого соусу. Японці звикли готувати такі котлетки на пару одним шматком, а потім ділити на порції, як пиріг. Ми ж пропонуємо зупинитися на більш традиційному варіанті і наліпити невеликих порційних котлет.
Інгредієнти: куряче філе - 275 г; морква - 45 г; сир тофу - 75 г; жменю зеленого горошку; крохмаль - 1 ч. ложка; соєвий соус - 25 мл; зелень цибулі - 1 ст. ложка. Приготування Очистивши моркву, дрібно натріть її. Розкришите сир і додайте його разом з морквою, горошком до курячого фаршу. Всипте зелень, крохмаль і влийте соєвий соус. Остудіть фарш в холодильнику протягом півгодини. Охолоджена суміш повинна добре утримувати форму за рахунок крохмалю. Розділіть фарш на порції бажаного розміру і сформуйте з них котлетки. Кожну з котлет помістіть в промаслений чашу кошика для варіння на пару і залиште готуватися близько 20 хвилин.
Січені курячі котлети на пару в мультиварці
Якщо ви хочете зробити текстуру котлет більш відчутною, то замість того, щоб подрібнювати курятину м'ясорубкою, нарубаєте її вручну. Такі котлетки хоч і заберуть у вас помітно більше часу, але вийдуть дивно соковитими, особливо, якщо ви вирішите готувати їх в мультиварці.
Інгредієнти: куряче філе - 630 г; ріпчаста цибуля - 75 г; м'якуш білого хліба - 65 г; молоко - 115 мл; яйце - 1 шт. Приготування Перед рубкою курячого філе, розкришите хлібний м'якуш не першої свіжості і залийте його холодним молоком. Поки хліб вбирає вологу, прийміть за цибуля, його слід подрібнити вручну. Гострим ножем, досить довільно, порубаєте і куряче філе. Змішайте його з щедрою пучкою солі, розмоченим м'якушкою і цибулею. Для зв'язки вбийте яйце. Котлетна суміш вийде злегка рідкуватий, тому змочіть долоні і сформуйте котлети. Виклавши їх у промаслений кошик мультиварки, додайте її над чашею з водою і встановіть відповідний режим на 40 хвилин. Січені курячі котлети на пару готуються приблизно 40 хвилин, після чого їх можна сервірувати.
Котлети з курячого фаршу на пару
Якщо ви хочете приготувати максимально ніжні котлети, то з цією метою необхідно буде скористатися високошвидкісним блендером, який допоможе перетворити сире м'ясо в масу нагадує по своїй консистенції суфле.
Інгредієнти: куряче філе - 340 г; картопля (велика) - 1 бульба; зелень кропу - 1 ст. ложка; часниковий зубок - 2 шт.; рослинна олія - 15 мл Приготування Перед тим, як приготувати курячі котлети на пару, розділіть картопляні бульби на кубики і відваріть в ледь підсоленій воді. Готову картоплю пюрируйте і змішайте з подрібненим часником і зеленню. Коли пюре охолоне, додайте до нього фарш з курячого філе і щедру пучку солі. Сформовані котлетки варіть на пару близько 15-20 хвилин.
Котлети з курячої грудки на пару
Інгредієнти: курячі грудки - 540 г; ріпчаста цибуля - 85 м; бринза - 55 г; морква - 115 г; вівсяні пластівці - 25 г; часник - 2 зубки; молоко - 55 мл Приготування Подрібніть в кавомолці вівсяні пластівці і залийте теплим молоком. Поки вівсянка набухає, перетворіть курятину в фарш і з'єднайте її з подрібненою цибулею і морквою. Додати розкришений бринзу і пюрированный часник, а в самому кінці влийте набряклу вівсяну масу. Сформовані котлетки варіть на пару 20 хвилин.