Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » М'ясна лазанья

М'ясна лазанья

23-02-2016, 17:02
342
М'ясна лазанья
Лазанья – популярне італійське блюдо, яке дуже полюбилося мешканцям нашої країни. Приготувати його стало ще простіше, завдяки тому, що в продажу з'явилися вже готові листи для цієї страви. Давайте порадуємо гостей і разом зробимо лазанью з м'ясним фаршем.

Рецепт м'ясної лазаньї


Інгредієнти:

  • готові листи для лазаньї – 400 г;

  • морква – 2 шт.;

  • часник – за смаком;

  • сирий фарш яловичий – 700 г;

  • сир – 600 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • стебло селери – за смаком;

  • спеції;

  • болгарський солодкий перець – 1 шт.;

  • стиглий помідор – 3 шт.;

  • олія оливкова – за смаком;

  • свіжа петрушка – за смаком.


  • Для соусу:

  • борошно вищого сорту – 100 г;

  • масло вершкове – 50 г;

  • спеції – за смаком;

  • молоко – 1 л.


  • Приготування
    Отже, перед тим, як приготувати м'ясну лазанью, готуємо інгредієнти. Беремо стиглі помідори, промиваємо їх, робимо зверху невеликі надрізи ножем і акуратно опускаємо в киплячу воду. Через 20 секунд виймаємо їх, викладаємо на рушник і залишаємо.
    Цибулину і часник чистимо від лушпиння, дрібненько шаткуємо й підрум'янюємо в сковороді на оливковій маслечко. Морква обробляємо, натираємо на терочке і додаємо до обжарке. Через 10 хвилин викладаємо м'ясний фарш, розминаємо його виделкою і перемішуємо з овочами, заправити спеціями. Готуємо все разом 20 хвилин, а потім кидаємо подрібнений селера і болгарський перчик, нарізану маленькими кубиками.
    З остиглих помідорів знімаємо шкірку і м'якоть подрібнюємо блендером. Готове пюре виливаємо в м'ясну масу, додаємо спеції за смаком, додаємо рубану зелень і тушкуємо хвилин 5.
    Для приготування соусу бешамель для м'ясної лазаньї, кладемо в ковшичек масло і розтоплюємо його на вогні. Потім всипаємо борошно і інтенсивно перемішуємо до однорідного стану. Не зупиняючись, вливаємо тонким струмком
    М'ясна лазанья
    молоко і продовжуємо варити до загустіння. Далі акуратно знімаємо суміш з плити і починаємо збирати лазанью. Готові листи відварюємо згідно інструкції і викладаємо на дно форми. Зверху розподіляємо трохи м'ясної начинки, розрівнюємо її і заливаємо соусом. Присипаємо тертим сиром і повторюємо всі верстви ще кілька разів. Зверху засипаємо рівним шаром сиру і відправляємо форму приблизно на 40 хвилин в добре розігріту духовку. Випікаємо страву при температурі 190 градусів. Потім акуратно виймаємо м'ясну лазанью, остуджуємо трохи, розрізаємо на шматочки і подаємо гостей до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Лазанья з макаронів
    Лазанья з макаронів
    У цій статті запропоновано прості рецепти, які напевно оцінять зайняті господині. Далі розповімо, як приготувати смачну лазанью з макаронних виробів.
    Як приготувати лазанью з фаршем?
    Як приготувати лазанью з фаршем?
    Рецептів лазаньї існує безліч - від класичного до лінивого домашнього способу її приготування. Але кожен буде неодмінно смачним, якщо зробити страву
    Лазанья з фаршем в духовці - рецепт
    Лазанья з фаршем в духовці - рецепт
    Існує безліч простих рецептів італійської лазаньї, адаптованих для домашньої кухні. Далі докладно розповімо декілька доступних способів приготування
    Як приготувати лазанью в домашніх умовах?
    Як приготувати лазанью в домашніх умовах?
    Давно полюбилося на теренах нашої країни страва італійської кухні можна без особливих кулінарних навичок приготувати самостійно. Далі розповімо, як
    Лазанья з яловичини
    Лазанья з яловичини
    Лазанья - відоме італійське блюдо, родом з провінції Болоньї. У класичному варіанті її готують з фаршу яловичини. Давайте розберемо кілька варіантів
    Лазанья з брокколі
    Лазанья з брокколі
    Лазанья - популярне італійське блюдо, в якому макарони у вигляді пластин прослоени начинкою. Давайте розберемося, як приготувати чудову лазанью з