Як приготувати лазанью в домашніх умовах?
Лазанья – традиційне блюдо італійської кухні, дуже полюбилося мешканцям нашої країни. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати лазанью в домашніх умовах і здивувати гостей оригінальним і смачною стравою.
Інгредієнти:
листи для лазаньї – 15 шт.;
свинячий фарш – 400 г;
цибулина – 1 шт.;
морква – 1 шт.;
сир моцарелла - 2 шт.;
соус томатний – за смаком;
масло рослинне – 20 мл;
часник – 2 зубчики;
помідори – 3 шт.;
густі вершки – 300 мл;
свіжа зелень для подачі.
Приготування
Перед тим, як приготувати лазанью вдома, купуємо готові листи. М'ясний фарш обсмажуємо на розігрітій олії і приправляємо спеціями за смаком. Моркву і цибулю очищаємо, промиваємо, тоненько шаткуємо й додаємо до фаршу. Вогонь зменшуємо і тушкуємо все разом 5 хвилин. Далі кладемо томатний соус, перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин, додавши за бажанням кілька зубчиків часнику. Тепер беремо листи для лазаньї і відварюємо їх приблизно 3 хвилини, опускаючи по черзі в підсолений окріп. Готові пласти не промиваємо, а викладаємо на рушник. Після цього приступаємо до складання страви: застеляємо деко фольгою, робимо бортики по краях і викладаємо кілька аркушів, закриваючи все дно форми. Тепер розподіляємо по поверхні м'ясну начинку і заливаємо густими вершками. Сюди ж додаємо подрібнені кубиками помідори, зелень і кружальця моцарели. Накриваємо начинку тістом і повторюємо знову всі верстви в тій же послідовності. Відправляємо заготовку в духовку, виставляємо температуру на 220 градусів і засікаємо приблизно 40 хвилин. Подаємо лазанью гарячої, розрізаємо на порційні шматочки і притрусивши свіжою зеленню.
Інгредієнти:
м'ясний фарш – 400 г;
цибулина – 1 шт.;
паста томатна – 2 ст. ложки;
листи для лазаньї;
спеції;
сир – 130 г;
Для соусу:
масло вершкове – 50 г;
борошно – 2 ст. ложки;
часник – 2 зубчики;
молоко – 250 мл;
мускатний горіх – щіпка.
Приготування
Перед тим, як приготувати лазанью вдома, готуємо всі інгредієнти. Цибулину очистити, шаткуємо дрібненько і обсмажуємо на рослинному маслечко в мультиварці, вибравши режим «Смаження». Потім додаємо фарш і готувати, періодично помішуючи, хвилин 10. Після цього кладемо томатну пасту, перемішуємо, заправляємо спеціями і тушкуємо кілька хвилин. Перекладаємо готову начинку в тарілку. У чисту чашу мультиварки кидаємо шматочок вершкового масла, встановлюємо той же режим і як тільки масло розплавиться, всипаємо борошно. Далі вливаємо трохи молока, розбиваємо всі грудочки і кидаємо для аромату щіпку мускатного горіха і видавлюємо пару зубчиків часнику. Коли соус почне загусати, вимикаємо прилад і переливаємо його в мисочку. У чашу мультиварки наливаємо фільтровану воду, включаємо режим «Пар» і після закипання, акуратно опускаємо листи лазаньї і відварюємо їх. Тепер переходимо до складання страви: посуд застеляємо листом фольги, змащуємо соусом і зверху кладемо лист тіста. Далі розподіляємо трохи начинки і розрівнюємо ложкою. Присипаємо рясно сиром, поливаємо соусом і знову накриваємо листом тесту. Повторюємо всі шари і готуємо лазанью на режимі «Випічка» 50 хвилин.
Інгредієнти:
куряче філе – 500 г;
цибулина – 2 шт.;
масло рослинне – 2 ст. ложки;
помідори – 4 шт.;
сир – 200 г;
свіжа петрушка – 05 пучка;
тісто для лазаньї – 1 упаковка;
свіжі печериці – 300 р.
Для соусу:
молоко – 800 мл;
масло вершкове – 40 г;
борошно – 3 ст. ложки;
мелений мускатний горіх – 1 ч. ложка.
Приготування
Перед тим, як приготувати лазанью з грибами, готуємо всі інгредієнти. Філе і печериці добре промиваємо та нарізаємо невеликими скибочками. Цибулину очистити і дрібно шаткуємо, а помідори натираємо на крупній тертці і змішати з рубаною петрушкою. У великій сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо до прозорості цибулька. Потім додаємо куряче філе, гриби і готуємо хвилин 15 додавши за смаком спеції. На дно форми викладаємо тісто, попередньо зварене, згідно інструкції. Зверху викладаємо половину начинки і поливаємо соусом. Далі викладаємо наступний шар тіста, начинку і соус. Після розподіляємо помідори із зеленню, присипаємо зверху сиром і випікаємо 30 хвилин в розігрітій духовці до появи апетитною скоринки.
Як приготувати лазанью з фаршем?
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати лазанью вдома, купуємо готові листи. М'ясний фарш обсмажуємо на розігрітій олії і приправляємо спеціями за смаком. Моркву і цибулю очищаємо, промиваємо, тоненько шаткуємо й додаємо до фаршу. Вогонь зменшуємо і тушкуємо все разом 5 хвилин. Далі кладемо томатний соус, перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин, додавши за бажанням кілька зубчиків часнику. Тепер беремо листи для лазаньї і відварюємо їх приблизно 3 хвилини, опускаючи по черзі в підсолений окріп. Готові пласти не промиваємо, а викладаємо на рушник. Після цього приступаємо до складання страви: застеляємо деко фольгою, робимо бортики по краях і викладаємо кілька аркушів, закриваючи все дно форми. Тепер розподіляємо по поверхні м'ясну начинку і заливаємо густими вершками. Сюди ж додаємо подрібнені кубиками помідори, зелень і кружальця моцарели. Накриваємо начинку тістом і повторюємо знову всі верстви в тій же послідовності. Відправляємо заготовку в духовку, виставляємо температуру на 220 градусів і засікаємо приблизно 40 хвилин. Подаємо лазанью гарячої, розрізаємо на порційні шматочки і притрусивши свіжою зеленню.
Як приготувати лазанью в мультиварці?
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Перед тим, як приготувати лазанью вдома, готуємо всі інгредієнти. Цибулину очистити, шаткуємо дрібненько і обсмажуємо на рослинному маслечко в мультиварці, вибравши режим «Смаження». Потім додаємо фарш і готувати, періодично помішуючи, хвилин 10. Після цього кладемо томатну пасту, перемішуємо, заправляємо спеціями і тушкуємо кілька хвилин. Перекладаємо готову начинку в тарілку. У чисту чашу мультиварки кидаємо шматочок вершкового масла, встановлюємо той же режим і як тільки масло розплавиться, всипаємо борошно. Далі вливаємо трохи молока, розбиваємо всі грудочки і кидаємо для аромату щіпку мускатного горіха і видавлюємо пару зубчиків часнику. Коли соус почне загусати, вимикаємо прилад і переливаємо його в мисочку. У чашу мультиварки наливаємо фільтровану воду, включаємо режим «Пар» і після закипання, акуратно опускаємо листи лазаньї і відварюємо їх. Тепер переходимо до складання страви: посуд застеляємо листом фольги, змащуємо соусом і зверху кладемо лист тіста. Далі розподіляємо трохи начинки і розрівнюємо ложкою. Присипаємо рясно сиром, поливаємо соусом і знову накриваємо листом тесту. Повторюємо всі шари і готуємо лазанью на режимі «Випічка» 50 хвилин.
Як приготувати лазанью з куркою?
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Перед тим, як приготувати лазанью з грибами, готуємо всі інгредієнти. Філе і печериці добре промиваємо та нарізаємо невеликими скибочками. Цибулину очистити і дрібно шаткуємо, а помідори натираємо на крупній тертці і змішати з рубаною петрушкою. У великій сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо до прозорості цибулька. Потім додаємо куряче філе, гриби і готуємо хвилин 15 додавши за смаком спеції. На дно форми викладаємо тісто, попередньо зварене, згідно інструкції. Зверху викладаємо половину начинки і поливаємо соусом. Далі викладаємо наступний шар тіста, начинку і соус. Після розподіляємо помідори із зеленню, присипаємо зверху сиром і випікаємо 30 хвилин в розігрітій духовці до появи апетитною скоринки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Лазанья з грибами - рецепт
Класичний рецепт лазаньї не передбачає додавання грибів в начинку, проте в кулінарії немає строгих правил. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих
Лазанья з морепродуктів - рецепт
З італійської лазаньєю, звичайно ж, знайомі багато. Це м'ясний фарш з болоньєзе і соусом бешамель, який укладають на тонкі листи пасти. Але сьогодні
Лазанья з м'ясною начинкою
Лазанья - італійське блюдо, яке знайоме багатьом. В даний час існує багато варіацій її приготування. І зараз ми розповімо, як зробити чудову лазанью
Лазанья з куркою - рецепт
Лазанья - популярне італійське блюдо, яке відоме у всьому світі. Варіантів її приготування з різноманітними начинками дуже багато. І зараз ми
Лазанья з яловичини
Лазанья - відоме італійське блюдо, родом з провінції Болоньї. У класичному варіанті її готують з фаршу яловичини. Давайте розберемо кілька варіантів
Лазанья з брокколі
Лазанья - популярне італійське блюдо, в якому макарони у вигляді пластин прослоени начинкою. Давайте розберемося, як приготувати чудову лазанью з