Лазанья – популярне італійське блюдо, яке дуже полюбилося мешканцям нашої країни. Приготувати його стало ще простіше, завдяки тому, що в продажу з'явилися вже готові листи для цієї страви. Давайте порадуємо гостей і разом зробимо лазанью з м'ясним фаршем.
Рецепт м'ясної лазаньї
Інгредієнти: готові листи для лазаньї – 400 г; морква – 2 шт.; часник – за смаком; сирий фарш яловичий – 700 г; сир – 600 г; цибулина – 1 шт.; стебло селери – за смаком; спеції; болгарський солодкий перець – 1 шт.; стиглий помідор – 3 шт.; олія оливкова – за смаком; свіжа петрушка – за смаком. Для соусу:
борошно вищого сорту – 100 г; масло вершкове – 50 г; спеції – за смаком; молоко – 1 л. Приготування Отже, перед тим, як приготувати м'ясну лазанью, готуємо інгредієнти. Беремо стиглі помідори, промиваємо їх, робимо зверху невеликі надрізи ножем і акуратно опускаємо в киплячу воду. Через 20 секунд виймаємо їх, викладаємо на рушник і залишаємо.
Цибулину і часник чистимо від лушпиння, дрібненько шаткуємо й підрум'янюємо в сковороді на оливковій маслечко. Морква обробляємо, натираємо на терочке і додаємо до обжарке. Через 10 хвилин викладаємо м'ясний фарш, розминаємо його виделкою і перемішуємо з овочами, заправити спеціями. Готуємо все разом 20 хвилин, а потім кидаємо подрібнений селера і болгарський перчик, нарізану маленькими кубиками.
З остиглих помідорів знімаємо шкірку і м'якоть подрібнюємо блендером. Готове пюре виливаємо в м'ясну масу, додаємо спеції за смаком, додаємо рубану зелень і тушкуємо хвилин 5.
Для приготування соусу бешамель для м'ясної лазаньї, кладемо в ковшичек масло і розтоплюємо його на вогні. Потім всипаємо борошно і інтенсивно перемішуємо до однорідного стану. Не зупиняючись, вливаємо тонким струмком
молоко і продовжуємо варити до загустіння. Далі акуратно знімаємо суміш з плити і починаємо збирати лазанью. Готові листи відварюємо згідно інструкції і викладаємо на дно форми. Зверху розподіляємо трохи м'ясної начинки, розрівнюємо її і заливаємо соусом. Присипаємо тертим сиром і повторюємо всі верстви ще кілька разів. Зверху засипаємо рівним шаром сиру і відправляємо форму приблизно на 40 хвилин в добре розігріту духовку. Випікаємо страву при температурі 190 градусів. Потім акуратно виймаємо м'ясну лазанью, остуджуємо трохи, розрізаємо на шматочки і подаємо гостей до столу.