Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пельмені з оцтом

Пельмені з оцтом

23-02-2016, 17:01
2 172
Пельмені з оцтом
Наскільки автентичною вважається спосіб подачі пельменів з оцтом зараз вже ніхто сказати не береться, та й яка, власне, різниця, якщо пельменні заправки на оцтовій основі дивно смачні. Ми поділимося відразу декількома рецептами останніх у цьому матеріалі.

Пельмені з оцтом – рецепт


Почнемо з бази, у якої навіть рецепта толком немає, під час її приготування виходять лише з пропорцій і власних смакових відчуттів. Отже, для класичної оцтової заправки есенцію необхідно розвести водою, в якій варилися пельмені, в співвідношенні 1:3. Готову заправку після доповнюють щедрою пучкою свіжозмеленого перцю і шматочком вершкового масла. Після того, як масло розтопиться під впливом гарячого бульйону, соус для пельменів з оцтом можна виливати в страву або подавати окремо, щоб мочати кожен пельменів.

Пельмені з яблучним оцтом


Інгредієнти:

  • насіння гірчиці - 1 /4 ст.;

  • яблучний оцет - 115 мл;

  • мед - 15 мл


  • Приготування
    В ступі розітріть насіння гірчиці в порошок і залийте його рівними частинами оцту і бульйону, що залишився після варіння пельменів. Розведіть в суміші трохи меду і всипте пучку солі. Пельмені з оцтом і гірчицею виходять ледь солодкуватими, але з яскравим кисло-гострим смаком.

    Пельмені з оцтом і кетчупом


    Існують і сучасні способи того, як розвести оцет для пельменів, в його рамках до стандартної суміші оцтової додатково додається кетчуп. Готовий соус виходить солодким, томатним і яскравим, а також переймає на себе смаки всіх тих спецій, які були додані в пельменный бульйон.
    Відваривши пельмені у воді з улюбленими спеціями, залиште кілька ополоників бульйону для пельменній заправки. Влийте до бульйону оцет, у співвідношенні 1:2 а потім додайте кетчуп і розтоплене вершкове масло за смаком. Для тих, хто любить погостріше, у соус можна додати меленого червоного перцю або вибрати гострий кетчуп в якості основи.

    Пельмені з оцтом і сметаною


    Мало хто додає в сметану, оцет, вважаючи її і без того досить кислою, але якщо ви розбавляєте пельменный соус бульйоном, то кислота йде і заповнити її можна за допомогою невеликої кількості оцтової есенції.
    Інгредієнти:
    Пельмені з оцтом


  • пельменный бульйон - 115 мл;

  • оцет - 10 мл;

  • сметана - 35 г;

  • часник - 2 зубки;

  • зелень кропу.


  • Приготування
    Розітріть часник в пасту разом з пучкою солі. У теплому бульйоні розведіть оцет і влийте його до сметані, помішуючи, щоб вона не взялася брижами. Додати часникову пасту і сушений кріп.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати пельмені в домашніх умовах?
    Як приготувати пельмені в домашніх умовах?
    Напевно, найпопулярнішим блюдом можна назвати пельмені - їх точно готують в кожному будинку. І далі поговоримо про те, як зробити їх самостійно і
    Пельмені в духовці з сиром і майонезом
    Пельмені в духовці з сиром і майонезом
    Самий швидкий і ефективний спосіб нагодувати голодного чоловіка - це зварити пельмені! Але навіщо себе так обмежувати, якщо можна зробити вельми
    Пельмені в духовці
    Пельмені в духовці
    Сьогодні досить популярні швидкі рецепти. Це зовсім не означає, що страва вийде не досить ситним або несмачним. Навпаки, рецепт пельменів,
    Пельмені в мультиварці
    Пельмені в мультиварці
    Приготувати пельмені звичайним способом, зваривши в каструлі може кожен, а от зробити з них що-небудь оригінальне і з новим смаком фантазії вистачить
    Пельмені в горщиках - рецепт
    Пельмені в горщиках - рецепт
    Пельмені - це традиційне російське блюдо, варіантів приготування яке існує безліч. Їх варять, готують на пару, смажать, а також запікають. Ось про
    Пельмені в пароварці
    Пельмені в пароварці
    Пельмені можна смажити, варити, або навіть запікати в духовці, але зручніше всього готувати пельмені на пару, адже вони виходять такими ж ніжними, як