Пельмені з оцтом
Наскільки автентичною вважається спосіб подачі пельменів з оцтом зараз вже ніхто сказати не береться, та й яка, власне, різниця, якщо пельменні заправки на оцтовій основі дивно смачні. Ми поділимося відразу декількома рецептами останніх у цьому матеріалі.
Почнемо з бази, у якої навіть рецепта толком немає, під час її приготування виходять лише з пропорцій і власних смакових відчуттів. Отже, для класичної оцтової заправки есенцію необхідно розвести водою, в якій варилися пельмені, в співвідношенні 1:3. Готову заправку після доповнюють щедрою пучкою свіжозмеленого перцю і шматочком вершкового масла. Після того, як масло розтопиться під впливом гарячого бульйону, соус для пельменів з оцтом можна виливати в страву або подавати окремо, щоб мочати кожен пельменів.
Інгредієнти:
насіння гірчиці - 1 /4 ст.;
яблучний оцет - 115 мл;
мед - 15 мл
Приготування
В ступі розітріть насіння гірчиці в порошок і залийте його рівними частинами оцту і бульйону, що залишився після варіння пельменів. Розведіть в суміші трохи меду і всипте пучку солі. Пельмені з оцтом і гірчицею виходять ледь солодкуватими, але з яскравим кисло-гострим смаком.
Існують і сучасні способи того, як розвести оцет для пельменів, в його рамках до стандартної суміші оцтової додатково додається кетчуп. Готовий соус виходить солодким, томатним і яскравим, а також переймає на себе смаки всіх тих спецій, які були додані в пельменный бульйон.
Відваривши пельмені у воді з улюбленими спеціями, залиште кілька ополоників бульйону для пельменній заправки. Влийте до бульйону оцет, у співвідношенні 1:2 а потім додайте кетчуп і розтоплене вершкове масло за смаком. Для тих, хто любить погостріше, у соус можна додати меленого червоного перцю або вибрати гострий кетчуп в якості основи.
Мало хто додає в сметану, оцет, вважаючи її і без того досить кислою, але якщо ви розбавляєте пельменный соус бульйоном, то кислота йде і заповнити її можна за допомогою невеликої кількості оцтової есенції.
Інгредієнти:
пельменный бульйон - 115 мл;
оцет - 10 мл;
сметана - 35 г;
часник - 2 зубки;
зелень кропу.
Приготування
Розітріть часник в пасту разом з пучкою солі. У теплому бульйоні розведіть оцет і влийте його до сметані, помішуючи, щоб вона не взялася брижами. Додати часникову пасту і сушений кріп.
Пельмені з оцтом – рецепт
Почнемо з бази, у якої навіть рецепта толком немає, під час її приготування виходять лише з пропорцій і власних смакових відчуттів. Отже, для класичної оцтової заправки есенцію необхідно розвести водою, в якій варилися пельмені, в співвідношенні 1:3. Готову заправку після доповнюють щедрою пучкою свіжозмеленого перцю і шматочком вершкового масла. Після того, як масло розтопиться під впливом гарячого бульйону, соус для пельменів з оцтом можна виливати в страву або подавати окремо, щоб мочати кожен пельменів.
Пельмені з яблучним оцтом
Інгредієнти:
Приготування
В ступі розітріть насіння гірчиці в порошок і залийте його рівними частинами оцту і бульйону, що залишився після варіння пельменів. Розведіть в суміші трохи меду і всипте пучку солі. Пельмені з оцтом і гірчицею виходять ледь солодкуватими, але з яскравим кисло-гострим смаком.
Пельмені з оцтом і кетчупом
Існують і сучасні способи того, як розвести оцет для пельменів, в його рамках до стандартної суміші оцтової додатково додається кетчуп. Готовий соус виходить солодким, томатним і яскравим, а також переймає на себе смаки всіх тих спецій, які були додані в пельменный бульйон.
Відваривши пельмені у воді з улюбленими спеціями, залиште кілька ополоників бульйону для пельменній заправки. Влийте до бульйону оцет, у співвідношенні 1:2 а потім додайте кетчуп і розтоплене вершкове масло за смаком. Для тих, хто любить погостріше, у соус можна додати меленого червоного перцю або вибрати гострий кетчуп в якості основи.
Пельмені з оцтом і сметаною
Мало хто додає в сметану, оцет, вважаючи її і без того досить кислою, але якщо ви розбавляєте пельменный соус бульйоном, то кислота йде і заповнити її можна за допомогою невеликої кількості оцтової есенції.
Інгредієнти:
Приготування
Розітріть часник в пасту разом з пучкою солі. У теплому бульйоні розведіть оцет і влийте його до сметані, помішуючи, щоб вона не взялася брижами. Додати часникову пасту і сушений кріп.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати пельмені в домашніх умовах?
Напевно, найпопулярнішим блюдом можна назвати пельмені - їх точно готують в кожному будинку. І далі поговоримо про те, як зробити їх самостійно і
Пельмені в духовці з сиром і майонезом
Самий швидкий і ефективний спосіб нагодувати голодного чоловіка - це зварити пельмені! Але навіщо себе так обмежувати, якщо можна зробити вельми
Пельмені в духовці
Сьогодні досить популярні швидкі рецепти. Це зовсім не означає, що страва вийде не досить ситним або несмачним. Навпаки, рецепт пельменів,
Пельмені в мультиварці
Приготувати пельмені звичайним способом, зваривши в каструлі може кожен, а от зробити з них що-небудь оригінальне і з новим смаком фантазії вистачить
Пельмені в горщиках - рецепт
Пельмені - це традиційне російське блюдо, варіантів приготування яке існує безліч. Їх варять, готують на пару, смажать, а також запікають. Ось про
Пельмені в пароварці
Пельмені можна смажити, варити, або навіть запікати в духовці, але зручніше всього готувати пельмені на пару, адже вони виходять такими ж ніжними, як