Наскільки автентичною вважається спосіб подачі пельменів з оцтом зараз вже ніхто сказати не береться, та й яка, власне, різниця, якщо пельменні заправки на оцтовій основі дивно смачні. Ми поділимося відразу декількома рецептами останніх у цьому матеріалі.
Пельмені з оцтом – рецепт
Почнемо з бази, у якої навіть рецепта толком немає, під час її приготування виходять лише з пропорцій і власних смакових відчуттів. Отже, для класичної оцтової заправки есенцію необхідно розвести водою, в якій варилися пельмені, в співвідношенні 1:3. Готову заправку після доповнюють щедрою пучкою свіжозмеленого перцю і шматочком вершкового масла. Після того, як масло розтопиться під впливом гарячого бульйону, соус для пельменів з оцтом можна виливати в страву або подавати окремо, щоб мочати кожен пельменів.
Пельмені з яблучним оцтом
Інгредієнти: насіння гірчиці - 1 /4 ст.; яблучний оцет - 115 мл; мед - 15 мл Приготування В ступі розітріть насіння гірчиці в порошок і залийте його рівними частинами оцту і бульйону, що залишився після варіння пельменів. Розведіть в суміші трохи меду і всипте пучку солі. Пельмені з оцтом і гірчицею виходять ледь солодкуватими, але з яскравим кисло-гострим смаком.
Пельмені з оцтом і кетчупом
Існують і сучасні способи того, як розвести оцет для пельменів, в його рамках до стандартної суміші оцтової додатково додається кетчуп. Готовий соус виходить солодким, томатним і яскравим, а також переймає на себе смаки всіх тих спецій, які були додані в пельменный бульйон.
Відваривши пельмені у воді з улюбленими спеціями, залиште кілька ополоників бульйону для пельменній заправки. Влийте до бульйону оцет, у співвідношенні 1:2 а потім додайте кетчуп і розтоплене вершкове масло за смаком. Для тих, хто любить погостріше, у соус можна додати меленого червоного перцю або вибрати гострий кетчуп в якості основи.
Пельмені з оцтом і сметаною
Мало хто додає в сметану, оцет, вважаючи її і без того досить кислою, але якщо ви розбавляєте пельменный соус бульйоном, то кислота йде і заповнити її можна за допомогою невеликої кількості оцтової есенції.
Інгредієнти: пельменный бульйон - 115 мл; оцет - 10 мл; сметана - 35 г; часник - 2 зубки; зелень кропу. Приготування Розітріть часник в пасту разом з пучкою солі. У теплому бульйоні розведіть оцет і влийте його до сметані, помішуючи, щоб вона не взялася брижами. Додати часникову пасту і сушений кріп.