Підлива з фаршу
Підлива або, як кажуть іноземці, соус, просто незамінна в кулінарному побуті. Її можна змінювати і підлаштовувати під будь придумавшийся вам гарнір, а так само поєднувати з іншими самостійними стравами. Ми підготували для вас два абсолютно різних рецепти цієї страви.
Інгредієнти:
фарш свинячий – 05 кг;
томати – 4 шт.;
томатна паста – 1 склянка;
вино сухе – 01 л;
бульйон – 015 л;
морква – 1 шт.;
цибуля – 1 цибулина;
олія оливкова – 25 мл;
базилік – 5 листків;
часник – 2 зубки;
перець зелений чилі – 1 шт.;
перець мелений;
мускатний горіх – 1 щіпка;
орегано;
цукор;
сіль.
Приготування
З яловичини з кісточкою зваріть крутий бульйон, не забувши додати при варінні одну цибулину і моркву, оскільки він буде набагато смачніше. А, виходячи з того, що нам знадобиться для підливи 100-150 мл, бульйон, що залишився використовуєте для іншої страви. М'ясо свинини добре вимийте і обсушіть, потім видаліть плівку, жили і інші непотрібні частини. Потім поріжте і подрібніть в фарш блендером або м'ясорубкою. Цибулю також подрібнити за допомогою кухонної техніки, а морквину можете натерти або нарізати дрібними кубиками. Почніть обсмажувати на олії цибулю, через хвилину додати видавлений часник, а після морквину і чекайте, коли морква стане м'якою і підсмаженою. Потім додайте фарш, розминаючи його в перші хвилини смаження, щоб не утворилися грудки. У поміняв колір і обсмажений фарш введіть спеції, дрібно порубаний базилік і зелений чилі який звичайно можна виключити, якщо гостре ви не їсте, але радимо додати хоч трошки, перець додасть пікантності. Тепер влийте вино (бажано червоне сухе, але підійде і біле) і чекати поки пройде запах спирту. А вже після цього додайте бульйон і доведіть до тієї консистенції, яку ви б хотіли, але не забувайте, що він ще википить. Поки підлива гаситься, помідори обдайте окропом і очистіть їх від шкірки, після чого поріжте на маленькі кубики які зможете або, протерши зробіть з них пюре. За півгодини після додавання бульйону введіть томати, томатну пасту і залиште нудитися близько півтора годин. За 5-10 хвилин до фінішу потрібно спробувати підливу, після чого посоліть, якщо потрібно поперчіть і додайте цукор, у разі якщо томати виявилися не солодкі.
Інгредієнти:
фарш курячий – 300 г;
сметана – 150 мл;
борошно – 3 ст. ложки;
гриби – 150 г;
часник – 1 зубок;
морква – 1 шт.;
цибуля – 1 цибулина;
зелень – 1 пучок;
бульйон курячий – 200 мл;
масло рослинне – 40 г;
сіль;
перець.
Приготування
Спочатку необхідно приготувати курячий бульйон, але тільки не з потрухів, це має бути крутий, прозорий або золотистий бульйон. Курячу грудку або інше куряче м'ясо відокремте від хрящів, кісток, жил і плівки, а так само від інших частин які вам не потрібні. М'ясо переробіть у фарш, не додаючи в нього цибулю або щось інше. Цибулю краще подрібнити кухонною технікою до стану пюре або ж дрібної теркою. Морква просто натріть на середній або дрібній тертці. А гриби краще нарізати соломкою, але кому подобається крупно то пластинками. Увімкніть мультиварку в режим «Випічка» і викладіть туди гриби, після того як вони добре віддадуть сік, додайте фарш і не забувайте перемішувати. Через хвилин десять посоліть, додайте спецій, всипайте цибулю, моркву і чавлений часник, продовжуйте готувати в тому ж режимі мультиварки. Коли цибуля приготується, але ще не стане золотистим або тим більше коричневим, введіть сметану і 100 мл бульйону. Перемішайте все і додайте дрібно посічену зелень, при цьому перевівши мультиварку в режим «Гасіння» на 10 хвилин. В останніх 100 мл бульйону розведіть борошно і обережно, порційно влийте в каструлю, неодмінно помішуючи при цьому. І ще раз виставляємо «Тушкування» на 10 хвилин, а потім переведіть в режим «Підтримання тепла » на 20 хвилин.
Як приготувати підливу з свинячого фаршу з томатною пастою до макаронів?
Інгредієнти:
Приготування
З яловичини з кісточкою зваріть крутий бульйон, не забувши додати при варінні одну цибулину і моркву, оскільки він буде набагато смачніше. А, виходячи з того, що нам знадобиться для підливи 100-150 мл, бульйон, що залишився використовуєте для іншої страви. М'ясо свинини добре вимийте і обсушіть, потім видаліть плівку, жили і інші непотрібні частини. Потім поріжте і подрібніть в фарш блендером або м'ясорубкою. Цибулю також подрібнити за допомогою кухонної техніки, а морквину можете натерти або нарізати дрібними кубиками. Почніть обсмажувати на олії цибулю, через хвилину додати видавлений часник, а після морквину і чекайте, коли морква стане м'якою і підсмаженою. Потім додайте фарш, розминаючи його в перші хвилини смаження, щоб не утворилися грудки. У поміняв колір і обсмажений фарш введіть спеції, дрібно порубаний базилік і зелений чилі який звичайно можна виключити, якщо гостре ви не їсте, але радимо додати хоч трошки, перець додасть пікантності. Тепер влийте вино (бажано червоне сухе, але підійде і біле) і чекати поки пройде запах спирту. А вже після цього додайте бульйон і доведіть до тієї консистенції, яку ви б хотіли, але не забувайте, що він ще википить. Поки підлива гаситься, помідори обдайте окропом і очистіть їх від шкірки, після чого поріжте на маленькі кубики які зможете або, протерши зробіть з них пюре. За півгодини після додавання бульйону введіть томати, томатну пасту і залиште нудитися близько півтора годин. За 5-10 хвилин до фінішу потрібно спробувати підливу, після чого посоліть, якщо потрібно поперчіть і додайте цукор, у разі якщо томати виявилися не солодкі.
Підлива з курячого фаршу в мультиварці зі сметаною
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку необхідно приготувати курячий бульйон, але тільки не з потрухів, це має бути крутий, прозорий або золотистий бульйон. Курячу грудку або інше куряче м'ясо відокремте від хрящів, кісток, жил і плівки, а так само від інших частин які вам не потрібні. М'ясо переробіть у фарш, не додаючи в нього цибулю або щось інше. Цибулю краще подрібнити кухонною технікою до стану пюре або ж дрібної теркою. Морква просто натріть на середній або дрібній тертці. А гриби краще нарізати соломкою, але кому подобається крупно то пластинками. Увімкніть мультиварку в режим «Випічка» і викладіть туди гриби, після того як вони добре віддадуть сік, додайте фарш і не забувайте перемішувати. Через хвилин десять посоліть, додайте спецій, всипайте цибулю, моркву і чавлений часник, продовжуйте готувати в тому ж режимі мультиварки. Коли цибуля приготується, але ще не стане золотистим або тим більше коричневим, введіть сметану і 100 мл бульйону. Перемішайте все і додайте дрібно посічену зелень, при цьому перевівши мультиварку в режим «Гасіння» на 10 хвилин. В останніх 100 мл бульйону розведіть борошно і обережно, порційно влийте в каструлю, неодмінно помішуючи при цьому. І ще раз виставляємо «Тушкування» на 10 хвилин, а потім переведіть в режим «Підтримання тепла » на 20 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Підлива з м'ясом
Будь-який, навіть самий убогий гарнір, можна оригінально змінити, доповнивши лише звичайної підливою. Однак, все ж краще зробити цю підливу ще й
Підлива до макаронів
Навіть прості домашні макарони можна перетворити на дуже смачне, вишукана страва, доповнивши їх простий або не зовсім традиційної підливою.
Як приготувати гуляш зі свинини з підливкою?
Смачний і досить простий рецепт гуляшу представлений у цій статті. В даному блюді особливе значення має пікантна підлива, яка з'являється в процесі
Як приготувати гуляш з яловичини з підливкою?
Якщо яловиче м'ясо не дуже подобається вашим близьким, просто приготуйте смачний гуляш з яловичини з підливою – це страва обов'язково припаде до
Як зробити підливу до макаронів?
Підливи і соуси надають стравам особливий смак і аромат. І сьогодні ми розповімо про те, як зробити смачну підливу до макаронів. У нашій статті ми
Соус з фаршу
Соуси з м'ясом - традиційна складова італійської кухні. Їх досить часто використовують в приготуванні пасти і лазаньї. І сьогодні ми розповімо, як