» » Підлива з фаршу

Підлива з фаршу

Підлива з фаршу
Підлива або, як кажуть іноземці, соус, просто незамінна в кулінарному побуті. Її можна змінювати і підлаштовувати під будь придумавшийся вам гарнір, а так само поєднувати з іншими самостійними стравами. Ми підготували для вас два абсолютно різних рецепти цієї страви.

Як приготувати підливу з свинячого фаршу з томатною пастою до макаронів?


Інгредієнти:

  • фарш свинячий – 05 кг;

  • томати – 4 шт.;

  • томатна паста – 1 склянка;

  • вино сухе – 01 л;

  • бульйон – 015 л;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля – 1 цибулина;

  • олія оливкова – 25 мл;

  • базилік – 5 листків;

  • часник – 2 зубки;

  • перець зелений чилі – 1 шт.;

  • перець мелений;

  • мускатний горіх – 1 щіпка;

  • орегано;

  • цукор;

  • сіль.


  • Приготування
    З яловичини з кісточкою зваріть крутий бульйон, не забувши додати при варінні одну цибулину і моркву, оскільки він буде набагато смачніше. А, виходячи з того, що нам знадобиться для підливи 100-150 мл, бульйон, що залишився використовуєте для іншої страви. М'ясо свинини добре вимийте і обсушіть, потім видаліть плівку, жили і інші непотрібні частини. Потім поріжте і подрібніть в фарш блендером або м'ясорубкою. Цибулю також подрібнити за допомогою кухонної техніки, а морквину можете натерти або нарізати дрібними кубиками. Почніть обсмажувати на олії цибулю, через хвилину додати видавлений часник, а після морквину і чекайте, коли морква стане м'якою і підсмаженою. Потім додайте фарш, розминаючи його в перші хвилини смаження, щоб не утворилися грудки. У поміняв колір і обсмажений фарш введіть спеції, дрібно порубаний базилік і зелений чилі який звичайно можна виключити, якщо гостре ви не їсте, але радимо додати хоч трошки, перець додасть пікантності. Тепер влийте вино (бажано червоне сухе, але підійде і біле) і чекати поки пройде запах спирту. А вже після цього додайте бульйон і доведіть до тієї консистенції, яку ви б хотіли, але не забувайте, що він ще википить. Поки підлива гаситься, помідори обдайте окропом і очистіть їх від шкірки, після чого поріжте на маленькі кубики які зможете або, протерши зробіть з них пюре. За півгодини після додавання бульйону введіть томати, томатну пасту і залиште нудитися близько півтора годин. За 5-10 хвилин до фінішу потрібно спробувати підливу, після чого посоліть, якщо потрібно поперчіть і додайте цукор, у разі якщо томати виявилися не солодкі.

    Підлива з курячого фаршу в мультиварці зі сметаною


    Інгредієнти:

  • фарш курячий – 300 г;

  • сметана – 150 мл;

  • борошно – 3 ст. ложки;

  • гриби – 150 г;

  • часник – 1 зубок;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля – 1 цибулина;

  • зелень – 1 пучок;

  • бульйон курячий – 200 мл;

  • масло рослинне – 40 г;

  • сіль;

  • перець.


  • Приготування
    Спочатку необхідно приготувати курячий бульйон, але тільки не з потрухів, це має бути крутий, прозорий або золотистий бульйон. Курячу грудку або інше куряче м'ясо відокремте від хрящів, кісток, жил і плівки, а так само від інших частин які вам не потрібні. М'ясо переробіть у фарш, не додаючи в нього цибулю або щось інше. Цибулю краще подрібнити кухонною технікою до стану пюре або ж дрібної теркою. Морква просто натріть на середній або дрібній тертці. А гриби краще нарізати соломкою, але кому подобається крупно то пластинками. Увімкніть мультиварку в режим «Випічка» і викладіть туди гриби, після того
    Підлива з фаршу
    як вони добре віддадуть сік, додайте фарш і не забувайте перемішувати. Через хвилин десять посоліть, додайте спецій, всипайте цибулю, моркву і чавлений часник, продовжуйте готувати в тому ж режимі мультиварки. Коли цибуля приготується, але ще не стане золотистим або тим більше коричневим, введіть сметану і 100 мл бульйону. Перемішайте все і додайте дрібно посічену зелень, при цьому перевівши мультиварку в режим «Гасіння» на 10 хвилин. В останніх 100 мл бульйону розведіть борошно і обережно, порційно влийте в каструлю, неодмінно помішуючи при цьому. І ще раз виставляємо «Тушкування» на 10 хвилин, а потім переведіть в режим «Підтримання тепла » на 20 хвилин.
    Додав: admin | 23-02-2016, 17:01
    Переглядів: 961