Підлива до макаронів
Макарони – надзвичайно ситна та поживна страва, яку було б невдалим без підливи в компанії. Останню можна готувати з найбільш різноманітних інгредієнтів, доповнивши вершковою або томатної основою, сумішшю трав або великою кількістю вершкового олії зі спеціями. У будь-якому випадку вийде гарантовано смачно.
Як і у випадку з будь-яким іншим блюдом, підливу до макаронів ви можете приготувати двома способами: швидкі рецепти дозволять зберегти багато часу, в той час як повільні дадуть розвинутися смаку. Нижче ми вирішили піти по другому шляху і зробити багатий і ароматний соус з яловичини на основі пива.
Інгредієнти:
селера (стебла) - 90 г;
ріпчаста цибуля - 570 г;
морква - 110 г;
яловичина - 470 г;
свинина (фарш) - 430 г;
молоко - 260 мл;
темне пиво - 340 мл;
томати у власному соку - 670 г;
томатне пюре - 15 р.
Приготування
Овочі подрібніть і покладіть в жаровню з добре розігрітим оливковою олією. Збавивши жар, дайте луку повільно карамелизирироваться, приблизно півгодини. Додайте до овочевої засмажки м'ясо (кубики яловичини і свинячий фарш) і залиште все підрум'янитися. Влийте молоко і дайте йому випаруватися практично повністю. Слідом влийте пиво і повторіть процедуру випарювання. Додайте томати з томатним пюре і зменшіть вогонь. Томіть смачну підливу до макаронів під кришкою близько трьох годин, поки яловичина не буде розпадатися на волокна.
Інгредієнти:
куряче філе - 580 г;
цибуля - 95 г;
кабачок - 180 г;
печериці - 165 г;
часник - 2 зубки;
жменя петрушки;
борошно - 5 р;
гірчиця солодка - 10 г;
сметана - 65 г;
тертий сир - 40 р.
Приготування
Поставте воду на макарони дійти до кипіння, а самі прийміть за соус. Підрум'яньте смужки курячого філе разом з нарізаним півколами кабачком. Додайте подрібнену цибулю і гриби, залиште зайву грибну вологу випаруватися. Закиньте макарони у киплячу воду, а на сковороду з майбутньою підливою видавіть часник. Посипте інгредієнти для підливи борошном і перемішайте. Додайте гірчицю зі сметаною і почніть поступово підливати воду, в якій варяться макарони (близько 80 мл), безперервно перемішуючи. Всипте тертий сир. Підлива з курки до макаронів буде готова відразу після того, як дійде до кипіння.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 85 м;
часник - 6 зубчиків;
яловичий фарш - 640 г;
орегано - 1 ч. ложка;
вершки - 130 мл;
бульйон - 70 мл;
біле вино - 390 мл;
томати у власному соку - 890 р.
Приготування
Подрібніть цибулю і припустіть його в розігрітому маслі. Видавіть зубки часнику до зажарки і всипте орегано. Викладіть фарш і дайте підрум'янитися. Залийте все білим вином і дайте надлишків вологи випарується. Тепер додайте розведені бульйоном вершки і томати у власному соку. Коли останні розійдуться в пюре, зменшіть вогонь і протушкувати підливу з фаршу до макаронів ще 15 хвилин.
Смачна вегетаріанська підлива на основі грибів може бути виготовлена як з печериць, так і з більш ароматних видів, зібраних у лісі, на зразок білих грибів, лисичок.
Інгредієнти:
часник - 2 зубки;
ріпчаста цибуля - 65 г;
печериці - 390 г;
гірчиця солодка - 35 г;
борошно - 10 г;
молоко - 490 г;
тертий сир - 65 р.
Приготування
Приготуйте засмажку з півкілець цибулі з печерицями. Коли останні віддадуть всю зайву вологу, додайте часник, а через півхвилини засипте все борошном. Дайте борошні покрити всі інгредієнти в сковороді, а потім влийте молоко. Коли соус загусне, приправте його, додайте гірчицю і сир. Після розплавлення сиру підливу можна подавати.
М'ясна підлива до макаронів
Як і у випадку з будь-яким іншим блюдом, підливу до макаронів ви можете приготувати двома способами: швидкі рецепти дозволять зберегти багато часу, в той час як повільні дадуть розвинутися смаку. Нижче ми вирішили піти по другому шляху і зробити багатий і ароматний соус з яловичини на основі пива.
Інгредієнти:
Приготування
Овочі подрібніть і покладіть в жаровню з добре розігрітим оливковою олією. Збавивши жар, дайте луку повільно карамелизирироваться, приблизно півгодини. Додайте до овочевої засмажки м'ясо (кубики яловичини і свинячий фарш) і залиште все підрум'янитися. Влийте молоко і дайте йому випаруватися практично повністю. Слідом влийте пиво і повторіть процедуру випарювання. Додайте томати з томатним пюре і зменшіть вогонь. Томіть смачну підливу до макаронів під кришкою близько трьох годин, поки яловичина не буде розпадатися на волокна.
Рецепт підливи для макаронів
Інгредієнти:
Приготування
Поставте воду на макарони дійти до кипіння, а самі прийміть за соус. Підрум'яньте смужки курячого філе разом з нарізаним півколами кабачком. Додайте подрібнену цибулю і гриби, залиште зайву грибну вологу випаруватися. Закиньте макарони у киплячу воду, а на сковороду з майбутньою підливою видавіть часник. Посипте інгредієнти для підливи борошном і перемішайте. Додайте гірчицю зі сметаною і почніть поступово підливати воду, в якій варяться макарони (близько 80 мл), безперервно перемішуючи. Всипте тертий сир. Підлива з курки до макаронів буде готова відразу після того, як дійде до кипіння.
Підлива до макаронів – простий рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Подрібніть цибулю і припустіть його в розігрітому маслі. Видавіть зубки часнику до зажарки і всипте орегано. Викладіть фарш і дайте підрум'янитися. Залийте все білим вином і дайте надлишків вологи випарується. Тепер додайте розведені бульйоном вершки і томати у власному соку. Коли останні розійдуться в пюре, зменшіть вогонь і протушкувати підливу з фаршу до макаронів ще 15 хвилин.
Підлива для макаронів без м'яса
Смачна вегетаріанська підлива на основі грибів може бути виготовлена як з печериць, так і з більш ароматних видів, зібраних у лісі, на зразок білих грибів, лисичок.
Інгредієнти:
Приготування
Приготуйте засмажку з півкілець цибулі з печерицями. Коли останні віддадуть всю зайву вологу, додайте часник, а через півхвилини засипте все борошном. Дайте борошні покрити всі інгредієнти в сковороді, а потім влийте молоко. Коли соус загусне, приправте його, додайте гірчицю і сир. Після розплавлення сиру підливу можна подавати.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушковані курячі шлунки в сметані - рецепт
У цій статті зібрані найбільш цікаві і дуже незвичайні рецепти для любителів курячих потрухів. Щоб шлунки вийшли мягенькими, приготуємо їх у великій
Як приготувати фрикадельки з підливкою?
Фрикадельки – це найпростіший спосіб нагодувати велику родину досить ситним та смачним обідом. Пропонуємо тушкувати ці чудові м'ясні кульки у великій
Як приготувати гуляш зі свинини з підливкою?
Смачний і досить простий рецепт гуляшу представлений у цій статті. В даному блюді особливе значення має пікантна підлива, яка з'являється в процесі
Гуляш з індички з підливою – рецепт
Дуже гарною заміною курячому гуляшу може стати таке ж блюдо, тільки приготоване з індички. Скориставшись запропонованими рецептами, ваша птах в гуляш
Фаршировані макарони-черепашки
Страви з макаронів вважаються повсякденними і досить простими. Однак навіть з них можна приготувати справжній шедевр, який прикрасить святковий стіл.
Як зробити підливу до макаронів?
Підливи і соуси надають стравам особливий смак і аромат. І сьогодні ми розповімо про те, як зробити смачну підливу до макаронів. У нашій статті ми