Макарони – надзвичайно ситна та поживна страва, яку було б невдалим без підливи в компанії. Останню можна готувати з найбільш різноманітних інгредієнтів, доповнивши вершковою або томатної основою, сумішшю трав або великою кількістю вершкового олії зі спеціями. У будь-якому випадку вийде гарантовано смачно.
М'ясна підлива до макаронів
Як і у випадку з будь-яким іншим блюдом, підливу до макаронів ви можете приготувати двома способами: швидкі рецепти дозволять зберегти багато часу, в той час як повільні дадуть розвинутися смаку. Нижче ми вирішили піти по другому шляху і зробити багатий і ароматний соус з яловичини на основі пива.
Інгредієнти: селера (стебла) - 90 г; ріпчаста цибуля - 570 г; морква - 110 г; яловичина - 470 г; свинина (фарш) - 430 г; молоко - 260 мл; темне пиво - 340 мл; томати у власному соку - 670 г; томатне пюре - 15 р. Приготування Овочі подрібніть і покладіть в жаровню з добре розігрітим оливковою олією. Збавивши жар, дайте луку повільно карамелизирироваться, приблизно півгодини. Додайте до овочевої засмажки м'ясо (кубики яловичини і свинячий фарш) і залиште все підрум'янитися. Влийте молоко і дайте йому випаруватися практично повністю. Слідом влийте пиво і повторіть процедуру випарювання. Додайте томати з томатним пюре і зменшіть вогонь. Томіть смачну підливу до макаронів під кришкою близько трьох годин, поки яловичина не буде розпадатися на волокна.
Рецепт підливи для макаронів
Інгредієнти: куряче філе - 580 г; цибуля - 95 г; кабачок - 180 г; печериці - 165 г; часник - 2 зубки; жменя петрушки; борошно - 5 р; гірчиця солодка - 10 г; сметана - 65 г; тертий сир - 40 р. Приготування Поставте воду на макарони дійти до кипіння, а самі прийміть за соус. Підрум'яньте смужки курячого філе разом з нарізаним півколами кабачком. Додайте подрібнену цибулю і гриби, залиште зайву грибну вологу випаруватися. Закиньте макарони у киплячу воду, а на сковороду з майбутньою підливою видавіть часник. Посипте інгредієнти для підливи борошном і перемішайте. Додайте гірчицю зі сметаною і почніть поступово підливати воду, в якій варяться макарони (близько 80 мл), безперервно перемішуючи. Всипте тертий сир. Підлива з курки до макаронів буде готова відразу після того, як дійде до кипіння.
Підлива до макаронів – простий рецепт
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 85 м; часник - 6 зубчиків; яловичий фарш - 640 г; орегано - 1 ч. ложка; вершки - 130 мл; бульйон - 70 мл; біле вино - 390 мл; томати у власному соку - 890 р. Приготування Подрібніть цибулю і припустіть його в розігрітому маслі. Видавіть зубки часнику до зажарки і всипте орегано. Викладіть фарш і дайте підрум'янитися. Залийте все білим вином і дайте надлишків вологи випарується. Тепер додайте розведені бульйоном вершки і томати у власному соку. Коли останні розійдуться в пюре, зменшіть вогонь і протушкувати підливу з фаршу до макаронів ще 15 хвилин.
Підлива для макаронів без м'яса
Смачна вегетаріанська підлива на основі грибів може бути виготовлена як з печериць, так і з більш ароматних видів, зібраних у лісі, на зразок білих грибів, лисичок.
Інгредієнти: часник - 2 зубки; ріпчаста цибуля - 65 г; печериці - 390 г; гірчиця солодка - 35 г; борошно - 10 г; молоко - 490 г; тертий сир - 65 р. Приготування Приготуйте засмажку з півкілець цибулі з печерицями. Коли останні віддадуть всю зайву вологу, додайте часник, а через півхвилини засипте все борошном. Дайте борошні покрити всі інгредієнти в сковороді, а потім влийте молоко. Коли соус загусне, приправте його, додайте гірчицю і сир. Після розплавлення сиру підливу можна подавати.