Підлива або, як кажуть іноземці, соус, просто незамінна в кулінарному побуті. Її можна змінювати і підлаштовувати під будь придумавшийся вам гарнір, а так само поєднувати з іншими самостійними стравами. Ми підготували для вас два абсолютно різних рецепти цієї страви.
Як приготувати підливу з свинячого фаршу з томатною пастою до макаронів?
Інгредієнти: фарш свинячий – 05 кг; томати – 4 шт.; томатна паста – 1 склянка; вино сухе – 01 л; бульйон – 015 л; морква – 1 шт.; цибуля – 1 цибулина; олія оливкова – 25 мл; базилік – 5 листків; часник – 2 зубки; перець зелений чилі – 1 шт.; перець мелений; мускатний горіх – 1 щіпка; орегано; цукор; сіль. Приготування З яловичини з кісточкою зваріть крутий бульйон, не забувши додати при варінні одну цибулину і моркву, оскільки він буде набагато смачніше. А, виходячи з того, що нам знадобиться для підливи 100-150 мл, бульйон, що залишився використовуєте для іншої страви. М'ясо свинини добре вимийте і обсушіть, потім видаліть плівку, жили і інші непотрібні частини. Потім поріжте і подрібніть в фарш блендером або м'ясорубкою. Цибулю також подрібнити за допомогою кухонної техніки, а морквину можете натерти або нарізати дрібними кубиками. Почніть обсмажувати на олії цибулю, через хвилину додати видавлений часник, а після морквину і чекайте, коли морква стане м'якою і підсмаженою. Потім додайте фарш, розминаючи його в перші хвилини смаження, щоб не утворилися грудки. У поміняв колір і обсмажений фарш введіть спеції, дрібно порубаний базилік і зелений чилі який звичайно можна виключити, якщо гостре ви не їсте, але радимо додати хоч трошки, перець додасть пікантності. Тепер влийте вино (бажано червоне сухе, але підійде і біле) і чекати поки пройде запах спирту. А вже після цього додайте бульйон і доведіть до тієї консистенції, яку ви б хотіли, але не забувайте, що він ще википить. Поки підлива гаситься, помідори обдайте окропом і очистіть їх від шкірки, після чого поріжте на маленькі кубики які зможете або, протерши зробіть з них пюре. За півгодини після додавання бульйону введіть томати, томатну пасту і залиште нудитися близько півтора годин. За 5-10 хвилин до фінішу потрібно спробувати підливу, після чого посоліть, якщо потрібно поперчіть і додайте цукор, у разі якщо томати виявилися не солодкі.
Підлива з курячого фаршу в мультиварці зі сметаною
Інгредієнти: фарш курячий – 300 г; сметана – 150 мл; борошно – 3 ст. ложки; гриби – 150 г; часник – 1 зубок; морква – 1 шт.; цибуля – 1 цибулина; зелень – 1 пучок; бульйон курячий – 200 мл; масло рослинне – 40 г; сіль; перець. Приготування Спочатку необхідно приготувати курячий бульйон, але тільки не з потрухів, це має бути крутий, прозорий або золотистий бульйон. Курячу грудку або інше куряче м'ясо відокремте від хрящів, кісток, жил і плівки, а так само від інших частин які вам не потрібні. М'ясо переробіть у фарш, не додаючи в нього цибулю або щось інше. Цибулю краще подрібнити кухонною технікою до стану пюре або ж дрібної теркою. Морква просто натріть на середній або дрібній тертці. А гриби краще нарізати соломкою, але кому подобається крупно то пластинками. Увімкніть мультиварку в режим «Випічка» і викладіть туди гриби, після того

як вони добре віддадуть сік, додайте фарш і не забувайте перемішувати. Через хвилин десять посоліть, додайте спецій, всипайте цибулю, моркву і чавлений часник, продовжуйте готувати в тому ж режимі мультиварки. Коли цибуля приготується, але ще не стане золотистим або тим більше коричневим, введіть сметану і 100 мл бульйону. Перемішайте все і додайте дрібно посічену зелень, при цьому перевівши мультиварку в режим «Гасіння» на 10 хвилин. В останніх 100 мл бульйону розведіть борошно і обережно, порційно влийте в каструлю, неодмінно помішуючи при цьому. І ще раз виставляємо «Тушкування» на 10 хвилин, а потім переведіть в режим «Підтримання тепла » на 20 хвилин.