Швидке дріжджове тісто для піци
Дріжджове тісто по праву вважається оптимальним для приготування піци . Виріб на його основі виходить м'яким, ніжним і повітряним. А його пишність можна регулювати товщиною розкочування заготовки.
Пропонуємо рецепти швидкого приготування дріжджового тіста для піци на молоці з яйцями або ж просто на воді. Обидва варіанти мають свої переваги, і оцінити їх ви зможете тільки досвідченим шляхом, приготувавши будинку піцу на такому тісті, зробленому з урахуванням рекомендацій в рецептах нижче.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 425 г;
одне куряче яйце;
олія рослинна рафінована – 55 мл;
цукровий пісок – 35 г;
свіжі пресовані дріжджі – 25-30 г;
сіль – 5 р;
молоко – 240 мл
Приготування
Починаємо процес швидкого приготування тіста для піци з того, що розпускаємо в тепленькому молоці пресовані дріжджі. Після цього розтираємо з яйцем цукровий пісок і сіль і вводимо в дріжджову суміш. Яйце при цьому має бути кімнатної температури. Після цього просіваємо в рідку основу борошно і починаємо заміс. Додаємо борошно до того моменту, коли тісто вже перестане бути занадто липким і в'язким. Тепер вливаємо олію і продовжуємо вимішувати масу руками ще протягом семи хвилин. Після цього даємо тісту вистоятися в теплі протягом тридцяти хвилин. За цей час його обсяг повинен збільшитися вдвічі. Тепер можемо приступати до оформлення піци.
Інгредієнти:
пшеничне борошно – 575-620 г;
олія рослинна рафінована – 85 мл;
цукровий пісок – 55 г;
пресовані свіжі або сухі дріжджі – 25 г або 1 ст. ложка;
дві щіпки солі;
вода очищена – 290 мл
Приготування
На відміну від попереднього рецепту в якості рідкої основи ми будемо використовувати просто очищену водичку. Прогріваємо її до приємної теплоти, додаємо дріжджі, цукровий пісок і п'ять столових ложок борошна і розмішуємо дуже ретельно, щоб всі компоненти розчинилися. Щоб дріжджі активувалися і почали свою роботу, розміщуємо ємність із заготівлею в теплі на двадцять хвилин.
Після цього вливаємо олію, додаємо сіль, починаємо поступово просіяти в тісто борошно, і приступаємо до замісу. Коли тісто перестане бути липким, вимішуємо його ще протягом п'яти-семи хвилин. Якщо часу вільного немає, можна відразу ж приступати до формування піци, тонший її розкотивши. По можливості даємо тісту один раз піднятися, помістивши його в тепло і затишок на тридцять-сорок хвилин.
Пропонуємо рецепти швидкого приготування дріжджового тіста для піци на молоці з яйцями або ж просто на воді. Обидва варіанти мають свої переваги, і оцінити їх ви зможете тільки досвідченим шляхом, приготувавши будинку піцу на такому тісті, зробленому з урахуванням рекомендацій в рецептах нижче.
Просте швидке дріжджове тісто для піци - рецепт на молоці
Інгредієнти:
Приготування
Починаємо процес швидкого приготування тіста для піци з того, що розпускаємо в тепленькому молоці пресовані дріжджі. Після цього розтираємо з яйцем цукровий пісок і сіль і вводимо в дріжджову суміш. Яйце при цьому має бути кімнатної температури. Після цього просіваємо в рідку основу борошно і починаємо заміс. Додаємо борошно до того моменту, коли тісто вже перестане бути занадто липким і в'язким. Тепер вливаємо олію і продовжуємо вимішувати масу руками ще протягом семи хвилин. Після цього даємо тісту вистоятися в теплі протягом тридцяти хвилин. За цей час його обсяг повинен збільшитися вдвічі. Тепер можемо приступати до оформлення піци.
Швидке дріжджове тісто для піци на воді без яєць
Інгредієнти:
Приготування
На відміну від попереднього рецепту в якості рідкої основи ми будемо використовувати просто очищену водичку. Прогріваємо її до приємної теплоти, додаємо дріжджі, цукровий пісок і п'ять столових ложок борошна і розмішуємо дуже ретельно, щоб всі компоненти розчинилися. Щоб дріжджі активувалися і почали свою роботу, розміщуємо ємність із заготівлею в теплі на двадцять хвилин.
Після цього вливаємо олію, додаємо сіль, починаємо поступово просіяти в тісто борошно, і приступаємо до замісу. Коли тісто перестане бути липким, вимішуємо його ще протягом п'яти-семи хвилин. Якщо часу вільного немає, можна відразу ж приступати до формування піци, тонший її розкотивши. По можливості даємо тісту один раз піднятися, помістивши його в тепло і затишок на тридцять-сорок хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
Варіантів різноманітних млинців існує неймовірне безліч і далі поговоримо саме про товстих, пухких виробах. Розповімо, як домогтися повітряного
Дріжджове тісто на воді
Дріжджове тісто на основі води може вийти не гірше звичного - на молоці або кефірі. Тому, вивчивши запропоновані далі рецепти, у вас вийде чудова,
Дріжджове тісто для пирога
З безлічі варіантів різноманітного дріжджового тіста, потрібно вибрати підходяще саме для пирогів. Далі запропонуємо кілька варіантів ідеальної
Тісто для піци на кефірі
Важливим моментом у приготуванні піци є гарне, вдале тісто, рецептів якого існує неймовірне безліч, і в цій статті зібрані його варіанти на кефірі.
Листкове дріжджове тісто - рецепт
Безперечно, листкове тісто простіше придбати в будь-якому магазині. Хоча, чому б не спробувати зробити його самостійно? Адже процес нескладний і
Тісто для піци без яєць
Використовуючи тісто для піци без яєць, можна приготувати чудовий вечерю для всієї родини або ж порадувати домашніх на вихідних. Рецепт приготування