Дріжджове тісто для пирога
Секрет смачної домашньої дріжджовий випічки криється, звичайно ж, рецептури тіста. І від того, наскільки правильно дотримані пропорції компонентів і витримана технологія приготування, залежить не тільки пишність і легкість виробів, але і їх смакові якості.
Важливо також якість використовуваного сировини. Так, якщо для тіста використовуються пресовані дріжджі, звертаємо особливу увагу на їх свіжість. Минулий термін придатності цього продукту стане гарантованої причиною невдачі в приготуванні пирога, його смак і зовнішній вигляд буде безнадійно зіпсований. Якщо все ж вам не пощастило, і якість дріжджів підвело, можна спробувати виправити ситуацію і врятувати продукти, додавши порцію нових дріжджів, розведених в невеликій кількості молока з борошном і підмішати їх в тісто.
Скориставшись запропонованими нижче рецептами дріжджового тіста для пирога, ви зможете забезпечити свою сім'ю смачною домашньою випічкою. Залишилося тільки визначитися з начинкою .
Інгредієнти:
кефір – 250 мл;
дріжджі сухі – 20 г;
олія рослинна рафінована – 125 мл;
цукор – 40 г;
сіль – 1 ч. ложка;
борошно пшеничне – 480 р.
Приготування
Для приготування дійсно швидкого дріжджового тіста по цьому рецепту змішуємо в глибокій мисці просіяне борошно, сухі дріжджі. В інший підходящої ємності розчиняємо в тепленькому кефірі цукровий пісок і сіль, вливаємо рослинне рафіноване масло і перемішуємо. Шляхом з'єднання сухий і рідкої основи замішуємо тісто, розміщуємо його в теплому місці і даємо піднятися. Якщо температурний режим приміщення сприятливий, то для цього знадобиться приблизно сорок хвилин.
Після цього пухнасте обминаємо тісто і формуємо з нього пиріг або будь-які інші вироби.
Інгредієнти:
очищена вода – 300 мл;
борошно пшеничне – 640 г;
цукровий пісок – 50-100 г;
сіль – 5 р;
масло рослинне – 100 мл;
пресовані дріжджі – 35 р.
Приготування
Очищену воду підігріваємо до температури 37 градусів, розчиняємо в ній цукровий пісок і сіль і розпускаємо пресовані дріжджі. Далі просіваємо невеликими порціями борошно пшеничне і заводимо тісто. В кінці замісу додаємо рослинне рафінована олія. По консистенції повинні отримати м'яку, але не липнущую до рук масу, яку поміщаємо в миску, прикриваємо чистим тканинним відрізу і визначаємо в тепло приблизно на одну годину. За цей час тісто має збільшитися як мінімум удвічі. Після цього обомнем його добре руками і знову залишимо підходити. Повторна розстойка дозволяє отримати більш ніжну і м'яку структуру виробів з більш дрібною пористістю.
Інгредієнти:
свіже молоко або кефір – 250 мл;
дріжджі свіжі – 25 г;
вершкове масло – 75 г;
цукор – 85 м;
сіль – 5 р;
борошно пшеничне – 480-520 р.
Приготування
Молочко або кефір прогріваємо до температури 37 градусів, розчиняємо в ньому чайну ложечку цукрового піску і розпускаємо свіжі дріжджі. Через п'ятнадцять хвилин, коли суміш трохи спіниться, всипаємо залишився цукровий пісок, сіль, перемішуємо і, підсипаючи малими порціями попередньо просіяне борошно і додавши розтануло масло, заводимо м'яке тісто. Вимішуємо його ретельно протягом п'яти хвилин руками або двох хвилин в комбайні або тестомесе.
Після цього поміщаємо ком тесту в миску, визначаємо її в тепле і затишне місце, прикриваємо чистим рушником або тканинним відрізу і залишаємо на сорок хвилин. Після цього робимо обминку і знову даємо підійти протягом тридцяти хвилин. Тепер для приготування одного великого пирога розкачуємо тісто в пласт товщиною приблизно один сантиметр і знову залишаємо для визрівання під рушником на одну годину. Далі наповнюємо начинкою пиріг і через тридцять хвилин можемо відправляти в духовку.
Важливо також якість використовуваного сировини. Так, якщо для тіста використовуються пресовані дріжджі, звертаємо особливу увагу на їх свіжість. Минулий термін придатності цього продукту стане гарантованої причиною невдачі в приготуванні пирога, його смак і зовнішній вигляд буде безнадійно зіпсований. Якщо все ж вам не пощастило, і якість дріжджів підвело, можна спробувати виправити ситуацію і врятувати продукти, додавши порцію нових дріжджів, розведених в невеликій кількості молока з борошном і підмішати їх в тісто.
Скориставшись запропонованими нижче рецептами дріжджового тіста для пирога, ви зможете забезпечити свою сім'ю смачною домашньою випічкою. Залишилося тільки визначитися з начинкою .
Рецепт швидкого дріжджового тіста для пирога на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування дійсно швидкого дріжджового тіста по цьому рецепту змішуємо в глибокій мисці просіяне борошно, сухі дріжджі. В інший підходящої ємності розчиняємо в тепленькому кефірі цукровий пісок і сіль, вливаємо рослинне рафіноване масло і перемішуємо. Шляхом з'єднання сухий і рідкої основи замішуємо тісто, розміщуємо його в теплому місці і даємо піднятися. Якщо температурний режим приміщення сприятливий, то для цього знадобиться приблизно сорок хвилин.
Після цього пухнасте обминаємо тісто і формуємо з нього пиріг або будь-які інші вироби.
Просте пісне дріжджове тісто для пирогів
Інгредієнти:
Приготування
Очищену воду підігріваємо до температури 37 градусів, розчиняємо в ній цукровий пісок і сіль і розпускаємо пресовані дріжджі. Далі просіваємо невеликими порціями борошно пшеничне і заводимо тісто. В кінці замісу додаємо рослинне рафінована олія. По консистенції повинні отримати м'яку, але не липнущую до рук масу, яку поміщаємо в миску, прикриваємо чистим тканинним відрізу і визначаємо в тепло приблизно на одну годину. За цей час тісто має збільшитися як мінімум удвічі. Після цього обомнем його добре руками і знову залишимо підходити. Повторна розстойка дозволяє отримати більш ніжну і м'яку структуру виробів з більш дрібною пористістю.
Краще дріжджове тісто для пирогів
Інгредієнти:
Приготування
Молочко або кефір прогріваємо до температури 37 градусів, розчиняємо в ньому чайну ложечку цукрового піску і розпускаємо свіжі дріжджі. Через п'ятнадцять хвилин, коли суміш трохи спіниться, всипаємо залишився цукровий пісок, сіль, перемішуємо і, підсипаючи малими порціями попередньо просіяне борошно і додавши розтануло масло, заводимо м'яке тісто. Вимішуємо його ретельно протягом п'яти хвилин руками або двох хвилин в комбайні або тестомесе.
Після цього поміщаємо ком тесту в миску, визначаємо її в тепле і затишне місце, прикриваємо чистим рушником або тканинним відрізу і залишаємо на сорок хвилин. Після цього робимо обминку і знову даємо підійти протягом тридцяти хвилин. Тепер для приготування одного великого пирога розкачуємо тісто в пласт товщиною приблизно один сантиметр і знову залишаємо для визрівання під рушником на одну годину. Далі наповнюємо начинкою пиріг і через тридцять хвилин можемо відправляти в духовку.
Рекомендуємо добрі рецепти
Дріжджове тісто на воді
Дріжджове тісто на основі води може вийти не гірше звичного - на молоці або кефірі. Тому, вивчивши запропоновані далі рецепти, у вас вийде чудова,
Листкове дріжджове тісто - рецепт
Безперечно, листкове тісто простіше придбати в будь-якому магазині. Хоча, чому б не спробувати зробити його самостійно? Адже процес нескладний і
Рецепт булочок з цукром в духовці
Домашню випічку всі люблять, тому багато господині намагаються частіше радувати рідних такими чудовими ласощами. Пропонуємо два рецепти чудових і
Булочки з дріжджового тіста в духовці
Іноді так хочеться побалувати рідних ароматною домашньою випічкою. Не потрібно відмовляти собі в цьому задоволенні! До того ж, скориставшись
Тісто для пирога з капустою
Пироги – це чудовий спосіб нагодувати свою сім'ю ситним та смачним вечерею. Це блюдо люблять і діти, і дорослі. Безліч начинок дають можливість
Дріжджове тісто для біляшів
Біляші - це смачні смажені пиріжки з м'ясом. У нашій статті ми розберемо кілька універсальних варіантів створення дріжджового тіста для них.