Дріжджове тісто для пирога

Важливо також якість використовуваного сировини. Так, якщо для тіста використовуються пресовані дріжджі, звертаємо особливу увагу на їх свіжість. Минулий термін придатності цього продукту стане гарантованої причиною невдачі в приготуванні пирога, його смак і зовнішній вигляд буде безнадійно зіпсований. Якщо все ж вам не пощастило, і якість дріжджів підвело, можна спробувати виправити ситуацію і врятувати продукти, додавши порцію нових дріжджів, розведених в невеликій кількості молока з борошном і підмішати їх в тісто.
Скориставшись запропонованими нижче рецептами дріжджового тіста для пирога, ви зможете забезпечити свою сім'ю смачною домашньою випічкою. Залишилося тільки визначитися з начинкою .
Рецепт швидкого дріжджового тіста для пирога на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування дійсно швидкого дріжджового тіста по цьому рецепту змішуємо в глибокій мисці просіяне борошно, сухі дріжджі. В інший підходящої ємності розчиняємо в тепленькому кефірі цукровий пісок і сіль, вливаємо рослинне рафіноване масло і перемішуємо. Шляхом з'єднання сухий і рідкої основи замішуємо тісто, розміщуємо його в теплому місці і даємо піднятися. Якщо температурний режим приміщення сприятливий, то для цього знадобиться приблизно сорок хвилин.
Після цього пухнасте обминаємо тісто і формуємо з нього пиріг або будь-які інші вироби.
Просте пісне дріжджове тісто для пирогів
Інгредієнти:
Приготування
Очищену воду підігріваємо до температури 37 градусів, розчиняємо в ній цукровий пісок і сіль і розпускаємо пресовані дріжджі. Далі просіваємо невеликими порціями борошно пшеничне і заводимо тісто. В кінці замісу додаємо рослинне рафінована олія. По консистенції повинні отримати м'яку, але не липнущую до рук масу, яку поміщаємо в миску, прикриваємо чистим тканинним відрізу і визначаємо в тепло приблизно на одну годину. За цей час тісто має збільшитися як мінімум удвічі. Після цього обомнем його добре руками і знову залишимо підходити. Повторна розстойка дозволяє отримати більш ніжну і м'яку структуру виробів з більш дрібною пористістю.
Краще дріжджове тісто для пирогів
Інгредієнти:
Приготування
Молочко або кефір прогріваємо до температури 37 градусів, розчиняємо в ньому чайну ложечку цукрового піску і розпускаємо свіжі дріжджі. Через п'ятнадцять хвилин, коли суміш трохи спіниться, всипаємо залишився цукровий пісок, сіль, перемішуємо і, підсипаючи малими порціями попередньо

Після цього поміщаємо ком тесту в миску, визначаємо її в тепле і затишне місце, прикриваємо чистим рушником або тканинним відрізу і залишаємо на сорок хвилин. Після цього робимо обминку і знову даємо підійти протягом тридцяти хвилин. Тепер для приготування одного великого пирога розкачуємо тісто в пласт товщиною приблизно один сантиметр і знову залишаємо для визрівання під рушником на одну годину. Далі наповнюємо начинкою пиріг і через тридцять хвилин можемо відправляти в духовку.
Рекомендуємо добрі рецепти

Дріжджове тісто на воді
Дріжджове тісто на основі води може вийти не гірше звичного - на молоці або кефірі. Тому, вивчивши запропоновані далі рецепти, у вас вийде чудова,

Листкове дріжджове тісто - рецепт
Безперечно, листкове тісто простіше придбати в будь-якому магазині. Хоча, чому б не спробувати зробити його самостійно? Адже процес нескладний і

Рецепт булочок з цукром в духовці
Домашню випічку всі люблять, тому багато господині намагаються частіше радувати рідних такими чудовими ласощами. Пропонуємо два рецепти чудових і

Булочки з дріжджового тіста в духовці
Іноді так хочеться побалувати рідних ароматною домашньою випічкою. Не потрібно відмовляти собі в цьому задоволенні! До того ж, скориставшись

Тісто для пирога з капустою
Пироги – це чудовий спосіб нагодувати свою сім'ю ситним та смачним вечерею. Це блюдо люблять і діти, і дорослі. Безліч начинок дають можливість

Дріжджове тісто для біляшів
Біляші - це смачні смажені пиріжки з м'ясом. У нашій статті ми розберемо кілька універсальних варіантів створення дріжджового тіста для них.