» » Дріжджове тісто на воді

Дріжджове тісто на воді

Дріжджове тісто на воді
Дріжджове тісто на воді виходить менш калорійним і більш бюджетним. Крім того, якщо використовувати для його приготування яйця, можна приготувати відмінну пісну випічку. А от як зробити так, щоб вироби з нього нічим не поступалися за смаком тим, що приготовані на молочних або кисломолочних продуктах або навіть перевершували їх, ми розповімо в запропонованих нижче рецептах.

Швидке дріжджове тісто для пиріжків на воді без яєць


Інгредієнти:

  • борошно пшенична – 900-1000 г;

  • олія рафінована рослинна олія – 125 мл;

  • цукровий пісок – 90 г;

  • пресовані дріжджі – 50 г;

  • сіль – 10 г;

  • вода фільтрована – 520 мл


  • Приготування
    Дане тісто повністю відповідає своїй назві. Незважаючи на дріжджову основу, готується воно дуже швидко. Рецепт такого дріжджового тіста на воді відмінно підійде також на домашню піцу .
    Отже, приступимо. Розпускаємо в підігрітій до 38-40 градусів водичці свіжі дріжджі, а потім додаємо цукровий пісок, сіль, вливаємо олію без запаху і розмішуємо до розчинення всіх кристалів. Тепер вливаємо отриману суміш у миску з просіяним борошном і замішуємо м'яке, пластичне, але абсолютно не липнущее тісто. Поділяємо його на порційні кульки, з яких і формуємо пиріжки з бажаної начинкою. Варто відзначити, що при випіканні пиріжків в духовці необхідно дати їм підійти в теплі протягом тридцяти хвилин, а потім перед випічкою змастити яйцем. Для того, щоб посмажити вироби у фритюрі розстойка не потрібна і можна відразу ж після формування занурювати вироби в розігріте масло.
    Такі пиріжки практично не поступаються за смаком здобних виробів, але вони гарні в свіжому вигляді, тільки що посмажені, так як схильні черствіти на наступний день. Тому про запас їх краще не готувати.

    Дріжджове тісто для булочок на воді із сухих дріжджів


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 500 г або скільки візьме тісто;

  • масло вершкове або рослинне рафінована – 60 г;

  • цукровий пісок – 75-95 г;

  • сухі дріжджі – 15 г;

  • ванільний цукор (за бажанням) – за смаком;

  • сіль – 5 р;

  • вода фільтрована – 350 мл


  • Приготування
    Щоб активувати сухі дріжджі, розпускаємо їх в тепленькій водичці, додаємо цукровий пісок, розмішуємо до розчинення і даємо постояти суміші в теплі приблизно десять хвилин. Маса повинна вспінитися, що буде свідчити про правильному початку процесу. Після цього додаємо сіль, ванільний цукор, розтоплене вершкове або рослинне рафінована олія, а також малими порціями всипаємо просіяне борошно, постійно вимішуючи тісто спочатку ложкою, а потім на столі руками. Його підсумкова текстура повинна бути м'якою, але не липкою.
    Після цього скачуємо тісто в кульку, кладемо в миску і поставити в прогріту і вимкнену духовку для визрівання і підходу. Приблизно через тридцять хвилин формуємо з нього кульки, розміщуємо їх на промасленому деку і даємо ще трохи підрости. Тепер можна приступати до випікання булочок.
    Якщо зі списку інгредієнтів прибрати ванільний цукор, а кількість звичайного цукру зменшити як мінімум удвічі, отримаємо відмінний варіант булочок для гамбургерів . А при використанні тільки рослинного масла отримуємо пісний варіант випічки.

    Як зробити краще дріжджове тісто на воді?


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 750 г або скільки візьме тісто;

  • олія рослинна рафінована – 150 мл;

  • цукровий пісок – 25-140 г;

  • свіжі пресовані дріжджі – 45 г;

  • великі курячі яйця – 2 шт.;

  • сіль – 5 р;

  • вода фільтрована – 375 мл


  • Приготування
    Приступаючи до приготування дріжджового тіста, необхідно бути в прекрасному
    Дріжджове тісто на воді
    настрої і створити на кухні сприятливу обстановку. Тільки в такому випадку тісто вдасться, підійде і буде пишним і легким. Отже, якщо установка вірна, приступаємо. Розпускаємо в тепленькій водичці дріжджі, додаємо збиті з сіллю і цукром яйця, всипаємо обов'язково просіяне пшеничне борошно і починаємо вимішувати. В кінці замісу вливаємо рослинна рафінована олія. Після того, як буде досягнута необхідна м'яка і не липка текстура тіста, вимішуємо його ще протягом як мінімум двадцять хвилин. Це зробить вироби просто приголомшливо повітряними і легкими. Даємо тісту підійти в теплі і затишку двічі, а потім можемо приступати до формування з нього виробів.



    Додав: admin | 15-02-2016, 15:07
    Переглядів: 2021