Дріжджове тісто на воді
Дріжджове тісто на воді виходить менш калорійним і більш бюджетним. Крім того, якщо використовувати для його приготування яйця, можна приготувати відмінну пісну випічку. А от як зробити так, щоб вироби з нього нічим не поступалися за смаком тим, що приготовані на молочних або кисломолочних продуктах або навіть перевершували їх, ми розповімо в запропонованих нижче рецептах.
Інгредієнти:
борошно пшенична – 900-1000 г;
олія рафінована рослинна олія – 125 мл;
цукровий пісок – 90 г;
пресовані дріжджі – 50 г;
сіль – 10 г;
вода фільтрована – 520 мл
Приготування
Дане тісто повністю відповідає своїй назві. Незважаючи на дріжджову основу, готується воно дуже швидко. Рецепт такого дріжджового тіста на воді відмінно підійде також на домашню піцу .
Отже, приступимо. Розпускаємо в підігрітій до 38-40 градусів водичці свіжі дріжджі, а потім додаємо цукровий пісок, сіль, вливаємо олію без запаху і розмішуємо до розчинення всіх кристалів. Тепер вливаємо отриману суміш у миску з просіяним борошном і замішуємо м'яке, пластичне, але абсолютно не липнущее тісто. Поділяємо його на порційні кульки, з яких і формуємо пиріжки з бажаної начинкою. Варто відзначити, що при випіканні пиріжків в духовці необхідно дати їм підійти в теплі протягом тридцяти хвилин, а потім перед випічкою змастити яйцем. Для того, щоб посмажити вироби у фритюрі розстойка не потрібна і можна відразу ж після формування занурювати вироби в розігріте масло.
Такі пиріжки практично не поступаються за смаком здобних виробів, але вони гарні в свіжому вигляді, тільки що посмажені, так як схильні черствіти на наступний день. Тому про запас їх краще не готувати.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 500 г або скільки візьме тісто;
масло вершкове або рослинне рафінована – 60 г;
цукровий пісок – 75-95 г;
сухі дріжджі – 15 г;
ванільний цукор (за бажанням) – за смаком;
сіль – 5 р;
вода фільтрована – 350 мл
Приготування
Щоб активувати сухі дріжджі, розпускаємо їх в тепленькій водичці, додаємо цукровий пісок, розмішуємо до розчинення і даємо постояти суміші в теплі приблизно десять хвилин. Маса повинна вспінитися, що буде свідчити про правильному початку процесу. Після цього додаємо сіль, ванільний цукор, розтоплене вершкове або рослинне рафінована олія, а також малими порціями всипаємо просіяне борошно, постійно вимішуючи тісто спочатку ложкою, а потім на столі руками. Його підсумкова текстура повинна бути м'якою, але не липкою.
Після цього скачуємо тісто в кульку, кладемо в миску і поставити в прогріту і вимкнену духовку для визрівання і підходу. Приблизно через тридцять хвилин формуємо з нього кульки, розміщуємо їх на промасленому деку і даємо ще трохи підрости. Тепер можна приступати до випікання булочок.
Якщо зі списку інгредієнтів прибрати ванільний цукор, а кількість звичайного цукру зменшити як мінімум удвічі, отримаємо відмінний варіант булочок для гамбургерів . А при використанні тільки рослинного масла отримуємо пісний варіант випічки.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 750 г або скільки візьме тісто;
олія рослинна рафінована – 150 мл;
цукровий пісок – 25-140 г;
свіжі пресовані дріжджі – 45 г;
великі курячі яйця – 2 шт.;
сіль – 5 р;
вода фільтрована – 375 мл
Приготування
Приступаючи до приготування дріжджового тіста, необхідно бути в прекрасному настрої і створити на кухні сприятливу обстановку. Тільки в такому випадку тісто вдасться, підійде і буде пишним і легким. Отже, якщо установка вірна, приступаємо. Розпускаємо в тепленькій водичці дріжджі, додаємо збиті з сіллю і цукром яйця, всипаємо обов'язково просіяне пшеничне борошно і починаємо вимішувати. В кінці замісу вливаємо рослинна рафінована олія. Після того, як буде досягнута необхідна м'яка і не липка текстура тіста, вимішуємо його ще протягом як мінімум двадцять хвилин. Це зробить вироби просто приголомшливо повітряними і легкими. Даємо тісту підійти в теплі і затишку двічі, а потім можемо приступати до формування з нього виробів.
Швидке дріжджове тісто для пиріжків на воді без яєць
Інгредієнти:
Приготування
Дане тісто повністю відповідає своїй назві. Незважаючи на дріжджову основу, готується воно дуже швидко. Рецепт такого дріжджового тіста на воді відмінно підійде також на домашню піцу .
Отже, приступимо. Розпускаємо в підігрітій до 38-40 градусів водичці свіжі дріжджі, а потім додаємо цукровий пісок, сіль, вливаємо олію без запаху і розмішуємо до розчинення всіх кристалів. Тепер вливаємо отриману суміш у миску з просіяним борошном і замішуємо м'яке, пластичне, але абсолютно не липнущее тісто. Поділяємо його на порційні кульки, з яких і формуємо пиріжки з бажаної начинкою. Варто відзначити, що при випіканні пиріжків в духовці необхідно дати їм підійти в теплі протягом тридцяти хвилин, а потім перед випічкою змастити яйцем. Для того, щоб посмажити вироби у фритюрі розстойка не потрібна і можна відразу ж після формування занурювати вироби в розігріте масло.
Такі пиріжки практично не поступаються за смаком здобних виробів, але вони гарні в свіжому вигляді, тільки що посмажені, так як схильні черствіти на наступний день. Тому про запас їх краще не готувати.
Дріжджове тісто для булочок на воді із сухих дріжджів
Інгредієнти:
Приготування
Щоб активувати сухі дріжджі, розпускаємо їх в тепленькій водичці, додаємо цукровий пісок, розмішуємо до розчинення і даємо постояти суміші в теплі приблизно десять хвилин. Маса повинна вспінитися, що буде свідчити про правильному початку процесу. Після цього додаємо сіль, ванільний цукор, розтоплене вершкове або рослинне рафінована олія, а також малими порціями всипаємо просіяне борошно, постійно вимішуючи тісто спочатку ложкою, а потім на столі руками. Його підсумкова текстура повинна бути м'якою, але не липкою.
Після цього скачуємо тісто в кульку, кладемо в миску і поставити в прогріту і вимкнену духовку для визрівання і підходу. Приблизно через тридцять хвилин формуємо з нього кульки, розміщуємо їх на промасленому деку і даємо ще трохи підрости. Тепер можна приступати до випікання булочок.
Якщо зі списку інгредієнтів прибрати ванільний цукор, а кількість звичайного цукру зменшити як мінімум удвічі, отримаємо відмінний варіант булочок для гамбургерів . А при використанні тільки рослинного масла отримуємо пісний варіант випічки.
Як зробити краще дріжджове тісто на воді?
Інгредієнти:
Приготування
Приступаючи до приготування дріжджового тіста, необхідно бути в прекрасному настрої і створити на кухні сприятливу обстановку. Тільки в такому випадку тісто вдасться, підійде і буде пишним і легким. Отже, якщо установка вірна, приступаємо. Розпускаємо в тепленькій водичці дріжджі, додаємо збиті з сіллю і цукром яйця, всипаємо обов'язково просіяне пшеничне борошно і починаємо вимішувати. В кінці замісу вливаємо рослинна рафінована олія. Після того, як буде досягнута необхідна м'яка і не липка текстура тіста, вимішуємо його ще протягом як мінімум двадцять хвилин. Це зробить вироби просто приголомшливо повітряними і легкими. Даємо тісту підійти в теплі і затишку двічі, а потім можемо приступати до формування з нього виробів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Дріжджове тісто для пиріжків на воді
Є господині, які ще не знають, що з дріжджового тіста на воді можуть вийти чудово пишні і неодмінно смачні вироби. Далі розповімо кілька секретів
Дріжджове тісто для пирога
З безлічі варіантів різноманітного дріжджового тіста, потрібно вибрати підходяще саме для пирогів. Далі запропонуємо кілька варіантів ідеальної
Булочки для гамбургерів, як в Макдональдсі - рецепт
Якщо не можете собі відмовити у дегустації відомого фастфуду, то нехай він буде приготований в домашніх умовах. Чітко дотримуючись наших
Листкове дріжджове тісто - рецепт
Безперечно, листкове тісто простіше придбати в будь-якому магазині. Хоча, чому б не спробувати зробити його самостійно? Адже процес нескладний і
Солодкі булочки
Домашня випічка, в будь-якому будинку, завжди поза конкуренцією. Її люблять абсолютно всі дітки і багато дорослі не проти поласувати ароматною,
Тісто для булочок з сухими дріжджами
Булочки, випечені з використанням сухих дріжджів, не поступаються за пишноти випічці, приготовленої з пресованих, так і рецепти на їх основі