Солодкі булочки
Іноді ну дуже хочеться чогось смачненького і солоденького. Давайте побалуємо себе простим і дуже смачним десертом - солодкими булочками. Зробити їх зовсім не складно, а продукти, необхідні для цього, завжди є на кожній кухні.
Інгредієнти:
молоко – 490 мл;
яйця – 3 шт.;
вершкове масло або маргарин – 110 г;
цукровий пісок – 250 г;
пресовані дріжджі – 25 г;
ванільний екстракт – за смаком;
пшеничне борошно – скільки візьме тісто;
сіль – щіпка.
Приготування
Половину склянки молока прогріваємо до приємної теплоти, додаємо дріжджі, двадцять грам цукрового піску, трошки борошна і перемішуємо до повного розчинення. Отриману опару залишаємо в теплому місці для активації дріжджів на двадцять хвилин. За цей час вона повинна вспінитися і покритися пухирчастої шапкою.
Тепер додаємо решту молочко, розтоплене вершкове масло або маргарин, щіпку солі, збиті яйця з однією третиною склянки цукрового піску, ванільний цукор і гарненько все перемішуємо. Всипаємо малими порціями попередньо просіяне борошно і заводимо дуже м'яке, трохи липнущее тісто. Даємо йому підійти протягом однієї години.
Коли тісто підійде, приступаємо до формування виробів. Ділимо його на дві частини. По черзі розкачуємо їх в пласт товщиною приблизно два сантиметри, присипаємо по всьому периметру цукровим піском і скручуємо рулетом. За бажанням разом із цукром можна використовувати для посипання подрібнені горіхи, корицю, родзинки або мак.
Тепер рулет нарізаємо брусочками товщиною до п'яти сантиметрів, які і будуть основою наших булочок. З одного боку підверніть краю донизу і цієї ж стороною укладаємо вироби на промаслений або застелений пергаментом деко. Не забуваємо залишати між булочками невеликий запас для підходу, так як тісто у нас дріжджове.
Даємо виробів підійти, помістивши їх в тепле місце на тридцять хвилин, і визначаємо у попередньо прогріту до 200 градусів духовку приблизно на п'ятнадцять хвилин або до підрум'янення.
Інгредієнти:
молоко – 240 мл;
сухі дріжджі – 10 г;
вершкове масло – 65 г;
цукровий пісок – 110 г;
яйце – 1 шт.;
жовток – 1 шт.;
ванільний цукор – за смаком;
кунжутне насіння – за смаком;
пшеничне борошно – 550 -600 г;
сіль – 5 р;
будь-яка солодка начинка на вибір.
Приготування
Як і для приготування будь-якого здобного тіста, насамперед активуємо дріжджі. Для цього прогріваємо молочко, розчиняємо в ньому дріжджі, цукровий пісок і даємо постояти в теплі протягом двадцяти хвилин.
Коли суміш спіниться і вкриється піною шапкою, додаємо збите яйце, сіль, ванільний цукор, розм'якшене вершкове масло і просіяне пшеничне борошно. Ретельно вимішуємо тісто, підсипаючи борошно при необхідності малими порціями. Його підсумкова консистенція повинна бути м'якою, гладкою і не липнущей до рук. Поміщаємо ком тесту для солодких булочок в миску, прикриваємо чистою бавовняною тканиною і визначаємо в тепле, захищене від протягів місце. Можна для цієї мети зовсім трохи прогріти духовку і помістити в неї посуд з тестом. Маса повинна збільшитися в обсязі мінімум в два рази. На це знадобиться приблизно півтори-дві години.
Готове тісто розділяємо приблизно на чотирнадцять-шістнадцять кульок і розкачуємо кожен з них до отримання довгастих коржів, товщиною приблизно сім міліметрів. На один край, який вужчий, накладаємо начинку, на другому робимо поперечні розрізи на відстані приблизно півтора сантиметрів і звертаємо тісто рулетом так, щоб начинка була всередині, а прорізи на тісті зверху вироби. Розміщуємо булочки на промасленому деко на деякій відстані один від одного, даємо підійти протягом двадцяти-тридцяти хвилин, змащуємо верх жовтком, притрушиваем кунжутом і визначаємо в прогріту до 185 градусів духовку на п'ятнадцять хвилин або до підрум'янення.
Наповненням для таких булочок може бути будь-яка солодка начинка на ваш вибір, будь-то повидло, заварний крем , ягоди, фрукти, варена згущене молоко або начинка з маку.
Рецепт солодких булочок з дріжджового тіста
Інгредієнти:
Приготування
Половину склянки молока прогріваємо до приємної теплоти, додаємо дріжджі, двадцять грам цукрового піску, трошки борошна і перемішуємо до повного розчинення. Отриману опару залишаємо в теплому місці для активації дріжджів на двадцять хвилин. За цей час вона повинна вспінитися і покритися пухирчастої шапкою.
Тепер додаємо решту молочко, розтоплене вершкове масло або маргарин, щіпку солі, збиті яйця з однією третиною склянки цукрового піску, ванільний цукор і гарненько все перемішуємо. Всипаємо малими порціями попередньо просіяне борошно і заводимо дуже м'яке, трохи липнущее тісто. Даємо йому підійти протягом однієї години.
Коли тісто підійде, приступаємо до формування виробів. Ділимо його на дві частини. По черзі розкачуємо їх в пласт товщиною приблизно два сантиметри, присипаємо по всьому периметру цукровим піском і скручуємо рулетом. За бажанням разом із цукром можна використовувати для посипання подрібнені горіхи, корицю, родзинки або мак.
Тепер рулет нарізаємо брусочками товщиною до п'яти сантиметрів, які і будуть основою наших булочок. З одного боку підверніть краю донизу і цієї ж стороною укладаємо вироби на промаслений або застелений пергаментом деко. Не забуваємо залишати між булочками невеликий запас для підходу, так як тісто у нас дріжджове.
Даємо виробів підійти, помістивши їх в тепле місце на тридцять хвилин, і визначаємо у попередньо прогріту до 200 градусів духовку приблизно на п'ятнадцять хвилин або до підрум'янення.
Солодкі булочки на швидку руку
Інгредієнти:
Приготування
Як і для приготування будь-якого здобного тіста, насамперед активуємо дріжджі. Для цього прогріваємо молочко, розчиняємо в ньому дріжджі, цукровий пісок і даємо постояти в теплі протягом двадцяти хвилин.
Коли суміш спіниться і вкриється піною шапкою, додаємо збите яйце, сіль, ванільний цукор, розм'якшене вершкове масло і просіяне пшеничне борошно. Ретельно вимішуємо тісто, підсипаючи борошно при необхідності малими порціями. Його підсумкова консистенція повинна бути м'якою, гладкою і не липнущей до рук. Поміщаємо ком тесту для солодких булочок в миску, прикриваємо чистою бавовняною тканиною і визначаємо в тепле, захищене від протягів місце. Можна для цієї мети зовсім трохи прогріти духовку і помістити в неї посуд з тестом. Маса повинна збільшитися в обсязі мінімум в два рази. На це знадобиться приблизно півтори-дві години.
Готове тісто розділяємо приблизно на чотирнадцять-шістнадцять кульок і розкачуємо кожен з них до отримання довгастих коржів, товщиною приблизно сім міліметрів. На один край, який вужчий, накладаємо начинку, на другому робимо поперечні розрізи на відстані приблизно півтора сантиметрів і звертаємо тісто рулетом так, щоб начинка була всередині, а прорізи на тісті зверху вироби. Розміщуємо булочки на промасленому деко на деякій відстані один від одного, даємо підійти протягом двадцяти-тридцяти хвилин, змащуємо верх жовтком, притрушиваем кунжутом і визначаємо в прогріту до 185 градусів духовку на п'ятнадцять хвилин або до підрум'янення.
Наповненням для таких булочок може бути будь-яка солодка начинка на ваш вибір, будь-то повидло, заварний крем , ягоди, фрукти, варена згущене молоко або начинка з маку.
Рекомендуємо добрі рецепти
Булочки з дріжджового тіста в духовці
Іноді так хочеться побалувати рідних ароматною домашньою випічкою. Не потрібно відмовляти собі в цьому задоволенні! До того ж, скориставшись
Булочки з яблуками
Мало хто може відмовитися від рум'яної, пишною домашньої випічки. Тим більше, зараз зробити їх зовсім не обтяжливо. Розповімо, як спекти ароматнейшие
Рогалики з повидлом на дріжджах - рецепт
Деякі господині не хочуть зв'язуватися зі здобним тестом, боячись невдачі в цій справі. Пропонуємо рецепти дріжджових рогаликів, які точно вийдуть у
Тісто для булочок з сухими дріжджами
Булочки, випечені з використанням сухих дріжджів, не поступаються за пишноти випічці, приготовленої з пресованих, так і рецепти на їх основі
Плюшки з цукром з дріжджового тіста
У цій статті розповімо, як зробити справжню «серцеву» випічку. Пропонуємо вам рецепт здобних булочок з цукром. Це чудове ласощі підкорить кожного
Булочки з дріжджового тіста
Булочки, яке приготовані не в пекарні, а на своїй кухні і з любов'ю, завжди в рази смачніше покупних. І нехай вас не лякає робота з тестом, адже з