Булочки з яблуками
Пропонуємо прості рецепти приготування булочок з яблуками, які допоможуть вам організувати смачний десерт, використовуючи дуже простий набір завжди доступних продуктів.
Інгредієнти:
листкове тісто – 480 м;
яблука – 410 г;
сік лимонний – 10 мл;
цукровий пісок – за смаком;
масло вершкове – 65 г;
картопляний крохмаль – 35 г;
кориця мелена – на смак;
ізюм (за бажанням) – за смаком;
яйце куряче – 1 шт.;
борошно.
Приготування
Першим ділом приготуємо яблучну начинку для булочок. Вимиваємо фрукти гарненько, витираємо їх насухо, позбавляє від шкурок і внутрішньої серцевини з насінням. Потім подрібнюємо плоди невеликими кубиками і закладаємо в попередньо розігрітий сотейник або сковороду з рослинним маслом. Припускаємо їх під кришкою, помішуючи, додавши за смаком цукровий пісок, корицю, сік лимона і за бажанням вимитий родзинки. Коли яблучка стануть м'якими, знімаємо ємність з вогню, даємо трохи охолонути, додаємо крохмаль і ретельно перемішуємо.
Готове листкове тісто попередньо розморозимо при кімнатній температурі і розкотимо його трохи за допомогою качалки, присипавши поверхню борошном. Далі розрізаємо пласт на фігури бажаної форми і розміру. Це можуть бути як прямокутники та квадрати, так і кола, вирізані за формою тарілочки або кришки. Все залежить від того які булочки ви бажаєте отримати.
Накладаємо на кожну «фігуру» приготовлену раніше начинку і формуємо булочку, підвернувши і запечатавши за допомогою виделки або пальцями краю. На виробах робимо зверху кілька проколів або розрізів для виходу пари і розміщуємо на вистелений пергаментним папером деко.
Промазуємо булочки зверху змішаним з невеликою порцією водички жовтком і відправляємо в попередньо прогрітий до 220 градусів духовку до бажаного підрум'янення. У середньому на це знадобиться двадцять-тридцять хвилин.
Начинкою для таких булочок можуть бути також свіжі яблука. Для цього пропускаємо етап їх термічної обробки.
Інгредієнти:
молоко – 280 мл;
пресовані дріжджі – 25-30 г;
вершкове масло – 70 г;
цукровий пісок – 120 г;
ванільний цукор – за смаком;
пшеничне борошно – скільки візьме тісто;
сіль – щіпка;
яєчний жовток – 1 шт.;
Для начинки:
яблука – 500 г;
цукровий пісок – за смаком;
крохмаль – 45 г;
кориця мелена (за бажанням) – за смаком.
Приготування
У теплому молоці розчиняємо цукровий пісок і розпускаємо дріжджі, додаємо зовсім небагато борошна, перемішуємо і залишаємо в теплі на двадцять п'ять хвилин.
За цей час активізуються дріжджі і почнуть свою роботу. Тепер додаємо ванільний цукор, розтоплене вершкове масло, сіль, всипаємо попередньо просіяне пшеничне борошно і заводимо тісто. По консистенції воно повинно вийти м'яким, але добре замішаним і відлипати від рук. Поміщаємо його в глибоку миску, прикриваємо рушником і даємо добре піднятися. Для цього ставимо посуд в тепле місце приблизно на годину.
По готовності тіста поділяємо його на рівні порції і формуємо булочки. На кожну сформовану руками корж накладаємо попередньо очищені та подрібнені яблучка, трохи цукру, крохмалю і за бажанням кориці і защипуємо краю. Розміщуємо вироби на промаслений лист і залишаємо для вистоювання на двадцять хвилин. Потім змащуємо верх булочок змішаним з водою жовтком і визначаємо в попередньо прогрітий до 190 градусів духовку приблизно на двадцять хвилин або до підрум'янення.
Інгредієнти:
тісто листкове – 240 г;
яблука середнього розміру (бажано червоні) – 2 шт.;
цукровий пісок – 85 м;
цукрова пудра – за смаком.
Приготування
Вимиті і обсушені яблука акуратно позбавляємо від серцевини і шаткуємо часточками товщиною приблизно два міліметри. Бланшируем їх в окропі, з додаванням цукрового піску протягом двох-трьох хвилин і даємо сиропу стекти.
Листкове тісто розморожуємо, розкачуємо до товщини близько півтора сантиметрів і розрізаємо на довгі смуги шириною три-чотири сантиметри. На кожній з них розміщуємо внапуск яблучні дольки таким чином, щоб вони виступали округлою частиною над поверхнею тіста. Дбайливо формуємо рулет, згортаючи смужку, і підгинаємо нижній край тіста, формуючи трояндочку. Розміщуємо їх на попередньо промаслений лист і визначаємо в розігріту до 225 градусів духовку на тридцять-сорок хвилин. По готовності даємо булочкам охолонути, і присмачую їх цукровою пудрою.
Булочки з листкового тіста з яблуками і корицею
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом приготуємо яблучну начинку для булочок. Вимиваємо фрукти гарненько, витираємо їх насухо, позбавляє від шкурок і внутрішньої серцевини з насінням. Потім подрібнюємо плоди невеликими кубиками і закладаємо в попередньо розігрітий сотейник або сковороду з рослинним маслом. Припускаємо їх під кришкою, помішуючи, додавши за смаком цукровий пісок, корицю, сік лимона і за бажанням вимитий родзинки. Коли яблучка стануть м'якими, знімаємо ємність з вогню, даємо трохи охолонути, додаємо крохмаль і ретельно перемішуємо.
Готове листкове тісто попередньо розморозимо при кімнатній температурі і розкотимо його трохи за допомогою качалки, присипавши поверхню борошном. Далі розрізаємо пласт на фігури бажаної форми і розміру. Це можуть бути як прямокутники та квадрати, так і кола, вирізані за формою тарілочки або кришки. Все залежить від того які булочки ви бажаєте отримати.
Накладаємо на кожну «фігуру» приготовлену раніше начинку і формуємо булочку, підвернувши і запечатавши за допомогою виделки або пальцями краю. На виробах робимо зверху кілька проколів або розрізів для виходу пари і розміщуємо на вистелений пергаментним папером деко.
Промазуємо булочки зверху змішаним з невеликою порцією водички жовтком і відправляємо в попередньо прогрітий до 220 градусів духовку до бажаного підрум'янення. У середньому на це знадобиться двадцять-тридцять хвилин.
Начинкою для таких булочок можуть бути також свіжі яблука. Для цього пропускаємо етап їх термічної обробки.
Булочки з яблуками з дріжджового тіста
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
У теплому молоці розчиняємо цукровий пісок і розпускаємо дріжджі, додаємо зовсім небагато борошна, перемішуємо і залишаємо в теплі на двадцять п'ять хвилин.
За цей час активізуються дріжджі і почнуть свою роботу. Тепер додаємо ванільний цукор, розтоплене вершкове масло, сіль, всипаємо попередньо просіяне пшеничне борошно і заводимо тісто. По консистенції воно повинно вийти м'яким, але добре замішаним і відлипати від рук. Поміщаємо його в глибоку миску, прикриваємо рушником і даємо добре піднятися. Для цього ставимо посуд в тепле місце приблизно на годину.
По готовності тіста поділяємо його на рівні порції і формуємо булочки. На кожну сформовану руками корж накладаємо попередньо очищені та подрібнені яблучка, трохи цукру, крохмалю і за бажанням кориці і защипуємо краю. Розміщуємо вироби на промаслений лист і залишаємо для вистоювання на двадцять хвилин. Потім змащуємо верх булочок змішаним з водою жовтком і визначаємо в попередньо прогрітий до 190 градусів духовку приблизно на двадцять хвилин або до підрум'янення.
Булочки «Трояндочки» з яблуками
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті і обсушені яблука акуратно позбавляємо від серцевини і шаткуємо часточками товщиною приблизно два міліметри. Бланшируем їх в окропі, з додаванням цукрового піску протягом двох-трьох хвилин і даємо сиропу стекти.
Листкове тісто розморожуємо, розкачуємо до товщини близько півтора сантиметрів і розрізаємо на довгі смуги шириною три-чотири сантиметри. На кожній з них розміщуємо внапуск яблучні дольки таким чином, щоб вони виступали округлою частиною над поверхнею тіста. Дбайливо формуємо рулет, згортаючи смужку, і підгинаємо нижній край тіста, формуючи трояндочку. Розміщуємо їх на попередньо промаслений лист і визначаємо в розігріту до 225 градусів духовку на тридцять-сорок хвилин. По готовності даємо булочкам охолонути, і присмачую їх цукровою пудрою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Булочки з дріжджового тіста в духовці
Іноді так хочеться побалувати рідних ароматною домашньою випічкою. Не потрібно відмовляти собі в цьому задоволенні! До того ж, скориставшись
Рогалики з яблуками
Навіть самі смачні сирники або оладки на сніданок можуть набриднути. Тому пропонуємо почати день з чудових ароматних рогаликів. Начинки для них можна
Солодкі булочки
Домашня випічка, в будь-якому будинку, завжди поза конкуренцією. Її люблять абсолютно всі дітки і багато дорослі не проти поласувати ароматною,
Пиріжки з листкового тіста з яблуками
Щоб побалувати себе і рідню домашньою випічкою не потрібно бути віртуозним кулінаром. В будь-якому магазині представлений великий асортимент різного
Слойки з яблуками з листкового тіста
Домашні слойки завжди виручають, якщо несподівано прийшли гості або просто захотілося приготувати швидко щось новеньке на сніданок. Існує безліч