» » Булочки з дріжджового тіста в духовці

Булочки з дріжджового тіста в духовці

Булочки з дріжджового тіста в духовці
Здобна випічка - це, звичайно, не саме корисне ласощі для нашої фігури, але іноді можна побалувати нею себе і своїх близьких. Пропонуємо використати для цього нашими рецептами і зробити в духовці рум'яні солодкі і дуже смачні булочки з дріжджового тіста.

Смачні, солодкі булочки з дріжджового тіста в духовці


Інгредієнти:

  • молоко – 500 мл;

  • яйця – 3 шт.;

  • вершковий маргарин або масло – 110 г;

  • цукровий пісок – 220 г;

  • пресовані дріжджі – 25 г;

  • ванільний цукор – за смаком;

  • пшеничне борошно;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Сто мілілітрів молока прогріваємо до приємної руці теплоти, розпускаємо в ньому пресовані дріжджі, додаємо столову ложку цукрового піску, зовсім трохи борошна, перемішуємо і залишаємо на п'ятнадцять-двадцять хвилин в теплі.
    Коли опара з дріжджами спіниться і підніметься, вливаємо молоко, що залишилося, попередньо розтоплений маргарин і кидаємо дрібку солі. Яйця збиваємо, додавши шістдесят грамів цукрового піску і ванільний цукор, і також додаємо до решти компонентів. Все гарненько перемішуємо і, підсипаючи малими порціями просіяне через дрібне сито пшеничне борошно, замішуємо дуже м'яке, злегка липнущее до рук тісто. Прикриваємо його чистою тканиною або рушником і визначаємо в тепле місце на п'ятнадцять-двадцять хвилин.
    Після закінчення часу поділяємо ком тесту на дві частини. Розкачуємо їх в пласти товщиною приблизно два сантиметри, притрушиваем цукровим піском і звертаємо рулетами. На цьому етапі також можна за бажанням додати попередньо розпарений родзинки , корицю або мак. Потім розрізаємо рулети на фрагменти товщиною приблизно п'ять сантиметрів, защипуємо кожен з них з одного боку і нею ж укладаємо булочки на промаслений лист, відступаючи трохи один від одного. Даємо виробів підійти, збільшитися в обсязі і придбати пишність. В залежності від температури в приміщенні на це знадобиться від п'ятнадцяти хвилин до однієї години.
    Випікаємо булочки попередньо прогрітому до двохсот градусів духовій шафі протягом десяти-п'ятнадцяти хвилин або до рум'яності.

    Швидкі булочки з дріжджового тіста в духовці


    Інгредієнти:

  • молоко – 320 мл;

  • сухі дріжджі – 1 маленька пачка;

  • вершковий маргарин або масло – 65 г;

  • цукровий пісок – 110 г;

  • пресовані дріжджі – 25-30 г;

  • ванільний цукор – за смаком;

  • цукрова пудра – за смаком;

  • пшеничне борошно;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Для опари подогреем до теплого стану молочко, розчинний у нього цукровий пісок і дріжджі, додамо зовсім трохи борошна, перемішуємо і залишаємо в теплому місці, прикривши посуд чистою тканиною або рушником.
    Приблизно через двадцять-тридцять хвилин, коли маса спіниться і покриється пухирчастої шапкою, приступаємо до замісу тіста. Додаємо розтоплене вершкове масло, ванільний цукор, сіль, і всипаємо невеликими порціями борошно, щоразу вимішуючи і перевіряючи консистенцію. Тісто має бути м'яким, але не буде липнути до рук. Поміщаємо його в миску, прикриваємо рушником і визначаємо в тепле, захищене від протягів і шумів місце. Можна скористатися для цієї мети трохи прогрітій духовкою. Коли тісто підійде і збільшиться в обсязі мінімум в два рази, приступаємо до формування
    Булочки з дріжджового тіста в духовці
    виробів. Скачуємо з нього кульки розміром, як невеликі яблука, і розміщуємо їх на промасленому деку. Даємо їм підрости протягом п'ятнадцяти хвилин і визначаємо в заздалегідь прогріту до 185 градусів духовку на п'ятнадцять-двадцять хвилин або до підрум'янення.
    Готові рум'яні булочки притрушиваем цукровою пудрою і можемо подавати до столу. Їх також можна зробити несолодкими і використовувати для приготування бутербродів, гамбургерів або просто замість хліба. Для цього кількість цукрового піску зменшуємо до однієї столової ложки і не використовуємо в рецептурі ванільний цукор і цукрову пудру.
    Додав: admin | 3-11-2015, 20:55
    Переглядів: 650