» » Рогалики з повидлом на дріжджах - рецепт

Рогалики з повидлом на дріжджах - рецепт

Рогалики з повидлом на дріжджах - рецепт
Сьогодні ми будемо готувати на десерт рогалики з повидлом, а тісто для них будемо робити на дріжджах за дуже простим рецептом. Така нехитра, але дуже смачна випічка стане гідним супроводом чашечки кави або чаю за будь-яким столом.

Рецепт рогаликів з повидлом на сухих дріжджах


Інгредієнти:

  • молоко – 250 мл;

  • яйця – 1 шт.;

  • вершкове масло – 65 г;

  • цукровий пісок – 95 г;

  • сухі дріжджі – 10 г;

  • ванільний цукор;

  • пшеничне борошно;

  • сіль – щіпка;

  • повидло .


  • Приготування
    У теплому молоці розчиняємо сухі дріжджі, цукровий пісок, додаємо зовсім небагато борошна, перемішуємо і даємо постояти в теплому місці хвилин двадцять. За цей час маса спіниться, це буде підтвердженням того, що дріжджі почали свою роботу. Тепер, додаємо ванільний цукор, сіль, збите яйце, розтоплене вершкове масло, малими порціями всипаємо просіяне пшеничне борошно і перемішуємо. Домагаємося м'якою, злегка липнущей консистенції тіста і добряче його вимішуємо.
    Визначаємо посуд з тестом в тепле, тихе місце, прикривши чистою тканиною або рушником і даємо відстоятися приблизно півтори години. Ідеальним місцем буде трохи прогріта духовка. Потім розділяємо тісто на кілька частин. Кожну з них розкачуємо, щоб вийшов круг, і розрізаємо його на вісім рівних секторів. На широку сторону накладаємо трохи повидла, підгинаємо краю і звертаємо тісто рулетом для отримання рогалика. Потім верх виробів в цукровий пісок і розміщуємо іншою стороною на промасленому деку. Перш ніж помістити рогалики в духовку, прогреем її до температури 185 градусів, а вироби за цей час встигнуть підійти. На це знадобиться приблизно п'ятнадцять-двадцять хвилин.
    Випікаємо страва до бажаної рум'яності і даємо охолонути перед подачею.

    Рогалики з повидлом на маргарині з дріжджами


    Інгредієнти:

  • маргарин – 310 г;

  • молоко – 120 мл;

  • яйця – 4 шт.;

  • цукровий пісок – 50 г;

  • пресовані дріжджі – 50 г;

  • пшеничне борошно – 720 г;

  • сіль – щіпка;

  • повидло;

  • цукрова пудра.


  • Приготування
    Розтоплюємо маргарин на водяній бані або в мікрохвильовій печі і даємо охолонути. Тим часом підігріваємо молочко до теплого стану, розпускаємо в ньому дріжджі, додаємо цукровий пісок і залишаємо хвилин на
    Рогалики з повидлом на дріжджах - рецепт
    п'ятнадцять-двадцять. Потім додаємо в суміш яйце, щіпку солі, вливаємо охолоджений маргарин і всипаємо просіяне пшеничне борошно. Заводимо м'яке, пластичне тісто і прибираємо його в холодильник на пару годин, обернувши плівкою.
    Потім розділяємо ком тесту на три або чотири частини, в залежності від того, якого розміру рогалики ви бажаєте отримати, розкачуємо його і розрізаємо на чотири або вісім секторів. На широку частину накладаємо повидло і формуємо рогалики, звернувши його рулетом. Через двадцять хвилин перебування в розігрітій до 185 градусів духовці вироби будуть готові. Залишилося тільки охолодити їх і присипати цукровою пудрою.
    Додав: admin | 3-11-2015, 20:51
    Переглядів: 4914