Дріжджове тісто для пиріжків на воді
Не завжди є можливість або бажання готувати пиріжки на молоці або кефірі. В цьому випадку як не можна до речі будуть наші рецепти дріжджового тіста для такої випічки на воді. Скориставшись ними, ви навіть не помітите підміни, настільки смачними вийдуть ваші пиріжки.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 420-490 г;
олія рослинна рафінована – 65 мл;
цукровий пісок – 45 г;
пресовані дріжджі – 25 г;
сіль – 5 р;
вода очищена – 260 мл
Приготування
Відмітна особливість даного тесту не тільки в приготуванні його на воді. Як ви вже помітили, в списку інгредієнтів відсутні яйця та інші скоромні продукти, що дозволить використовувати таке тісто для приготування будь пісної випічки . Незважаючи на це, вироби виходять неймовірно ніжними та смачними. Однак зазначимо, що готувати випічку запас з нього не варто, так як вона недовго зберігає м'якість і свіжість. Якщо все ж у вас залишилися пиріжки на наступний день, то поліпшити їх смак можна розігрівати в мікрохвильовій печі.
Починаємо приготування пирожкового дріжджового тіста на воді як зазвичай з розчинення теплої рідини дріжджів. Додаємо туди ж відразу цукровий пісок і сіль, даємо розчинитися всім кристалам, і вливаємо олію. Воно обов'язково має бути без запаху, тобто рафінованим. Слідом додаємо невеликими порціями просіяне борошно і вимішуємо ретельно й інтенсивно спочатку ложкою, а потім руками, домагаючись м'якою, але не липнущей текстури. Не варто додавати більше борошна, краще зберегти невелику липкість, а вимішування полегшити, змастивши долоні рослинним маслом.
Таке дріжджове тісто на воді чудово підходить як для смажених пиріжків, так і для випікаються в духовці. Але є невелика відмінність у подальшому приготуванні. Для смажених виробів розстоювання тіста не потрібна. Печені ж вироби необхідно попередньо витримати в теплі для підходу протягом сорока хвилин.
Інгредієнти:
борошно – 485-525 г;
олія соняшникова без запаху – 95 мл;
цукровий пісок – 70 г;
свіжі пресовані дріжджі – 30 г;
два курячих яйця;
сіль – 5 р;
вода фільтрована – 245 мл
Приготування
Починаючи приготування тіста на воді, прогріваємо її до теплого стану, а потім додаємо дріжджі і гарненько розмішуємо, щоб вони повністю розійшлися. Туди ж додаємо цукровий пісок суміш і розмішуємо до повного розчинення всіх солодких кристалів. Тепер додаємо збиті з сіллю яйця, просіваємо туди ж борошно і ретельно вимішуємо, додавши в кінці замісу рослинне масло без запаху. Текстура готового тіста повинна бути неодмінно м'якою з допустимою невеликий липкість, яка не заважає при формуванні виробів, достатньо лише трохи подпылить їх борошном. Таке тісто необхідно витримати в теплі для збільшення обсягу вдвічі і лише після цього можна ліпити з нього пиріжки.
Повітряне швидке дріжджове тісто для пиріжків на воді - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Відмітна особливість даного тесту не тільки в приготуванні його на воді. Як ви вже помітили, в списку інгредієнтів відсутні яйця та інші скоромні продукти, що дозволить використовувати таке тісто для приготування будь пісної випічки . Незважаючи на це, вироби виходять неймовірно ніжними та смачними. Однак зазначимо, що готувати випічку запас з нього не варто, так як вона недовго зберігає м'якість і свіжість. Якщо все ж у вас залишилися пиріжки на наступний день, то поліпшити їх смак можна розігрівати в мікрохвильовій печі.
Починаємо приготування пирожкового дріжджового тіста на воді як зазвичай з розчинення теплої рідини дріжджів. Додаємо туди ж відразу цукровий пісок і сіль, даємо розчинитися всім кристалам, і вливаємо олію. Воно обов'язково має бути без запаху, тобто рафінованим. Слідом додаємо невеликими порціями просіяне борошно і вимішуємо ретельно й інтенсивно спочатку ложкою, а потім руками, домагаючись м'якою, але не липнущей текстури. Не варто додавати більше борошна, краще зберегти невелику липкість, а вимішування полегшити, змастивши долоні рослинним маслом.
Таке дріжджове тісто на воді чудово підходить як для смажених пиріжків, так і для випікаються в духовці. Але є невелика відмінність у подальшому приготуванні. Для смажених виробів розстоювання тіста не потрібна. Печені ж вироби необхідно попередньо витримати в теплі для підходу протягом сорока хвилин.
Швидке і смачне дріжджове тісто на пиріжки на воді
Інгредієнти:
Приготування
Починаючи приготування тіста на воді, прогріваємо її до теплого стану, а потім додаємо дріжджі і гарненько розмішуємо, щоб вони повністю розійшлися. Туди ж додаємо цукровий пісок суміш і розмішуємо до повного розчинення всіх солодких кристалів. Тепер додаємо збиті з сіллю яйця, просіваємо туди ж борошно і ретельно вимішуємо, додавши в кінці замісу рослинне масло без запаху. Текстура готового тіста повинна бути неодмінно м'якою з допустимою невеликий липкість, яка не заважає при формуванні виробів, достатньо лише трохи подпылить їх борошном. Таке тісто необхідно витримати в теплі для збільшення обсягу вдвічі і лише після цього можна ліпити з нього пиріжки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Дріжджове тісто на пиріжки на сухих дріжджах
Варіантів швидкого дріжджового тіста існує безліч, і ми постаралися зібрати найбільш доступні і максимально зрозумілі навіть для новачків в
Швидке дріжджове тісто для пиріжків
У кожної господині в запасі повинно бути кілька перевірених рецептів тесту швидкого приготування. Адже якщо сім'я любить домашню випічку, в будь-який
Дріжджове тісто для пиріжків в духовці
Поспіх – не краща зброя в гонитві за ідеальним дріжджовим тістом, але якщо часу обмаль, то скоротити витрати можна скориставшись нашими
Тісто на молоці для пиріжків
Найкращий спосіб порадувати рідню смачненьким - це спекти щось домашнє. Найбільш вдалою випічка виходить на основі молочних продуктів. Причому можна
Смажені пиріжки з сиром
Якщо у вас домашня випічка в пошані, але до духовці не хочеться підходити, то ця стаття точно вам доведеться по душі. Пропонуємо два чудових варіанти
Тісто на сметані для пиріжків
Приготування пиріжків - справа досить клопітка. Однак, знаючи деякі хитрощі, процес може займати менше часу. Одним з найбільш вдалих рецептів, є