Не завжди є можливість або бажання готувати пиріжки на молоці або кефірі. В цьому випадку як не можна до речі будуть наші рецепти дріжджового тіста для такої випічки на воді. Скориставшись ними, ви навіть не помітите підміни, настільки смачними вийдуть ваші пиріжки.
Повітряне швидке дріжджове тісто для пиріжків на воді - рецепт
Інгредієнти: борошно пшеничне – 420-490 г; олія рослинна рафінована – 65 мл; цукровий пісок – 45 г; пресовані дріжджі – 25 г; сіль – 5 р; вода очищена – 260 мл Приготування Відмітна особливість даного тесту не тільки в приготуванні його на воді. Як ви вже помітили, в списку інгредієнтів відсутні яйця та інші скоромні продукти, що дозволить використовувати таке тісто для приготування будь пісної випічки . Незважаючи на це, вироби виходять неймовірно ніжними та смачними. Однак зазначимо, що готувати випічку запас з нього не варто, так як вона недовго зберігає м'якість і свіжість. Якщо все ж у вас залишилися пиріжки на наступний день, то поліпшити їх смак можна розігрівати в мікрохвильовій печі.
Починаємо приготування пирожкового дріжджового тіста на воді як зазвичай з розчинення теплої рідини дріжджів. Додаємо туди ж відразу цукровий пісок і сіль, даємо розчинитися всім кристалам, і вливаємо олію. Воно обов'язково має бути без запаху, тобто рафінованим. Слідом додаємо невеликими порціями просіяне борошно і вимішуємо ретельно й інтенсивно спочатку ложкою, а потім руками, домагаючись м'якою, але не липнущей текстури. Не варто додавати більше борошна, краще зберегти невелику липкість, а вимішування полегшити, змастивши долоні рослинним маслом.
Таке дріжджове тісто на воді чудово підходить як для смажених пиріжків, так і для випікаються в духовці. Але є невелика відмінність у подальшому приготуванні. Для смажених виробів розстоювання тіста не потрібна. Печені ж вироби необхідно попередньо витримати в теплі для підходу протягом сорока хвилин.
Швидке і смачне дріжджове тісто на пиріжки на воді
Інгредієнти: борошно – 485-525 г; олія соняшникова без запаху – 95 мл; цукровий пісок – 70 г; свіжі пресовані дріжджі – 30 г; два курячих яйця; сіль – 5 р; вода фільтрована – 245 мл Приготування Починаючи приготування тіста на воді, прогріваємо її до теплого стану, а потім додаємо дріжджі і гарненько розмішуємо, щоб вони повністю розійшлися. Туди ж додаємо цукровий пісок суміш і розмішуємо до повного розчинення всіх солодких кристалів. Тепер додаємо збиті з сіллю яйця, просіваємо туди ж борошно і ретельно вимішуємо, додавши в кінці замісу рослинне масло без запаху. Текстура готового тіста повинна бути неодмінно м'якою з допустимою невеликий липкість, яка не заважає при формуванні виробів, достатньо лише трохи подпылить їх борошном. Таке тісто необхідно витримати в теплі для збільшення обсягу вдвічі і лише після цього можна ліпити з нього пиріжки.