Тісто для пирога з капустою
Приготувати пиріг з капустою можна з будь-якого тесту - прісного і дріжджового, листкового і холодцю.
Випічка з дріжджового тіста виходить м'якою і ніжною, володіє особливим ароматом і неповторним смаком. Але на його приготування потрібно чимало часу через необхідність процесу бродіння. Саме тому багато кулінари, які не мають зайвим часом, вважають за краще використовувати для приготування пирогів з капустою бездріжджове тісто, наприклад, на сметані, кефірі або майонезі. Випічка, приготовлена за таким методом, стає хрусткою і розсипчастою, а соковита начинка з капусти займе набагато більше місця в пирозі і порадує ніжним і пікантним смаком.
Як приготувати правильне тісто для цього, смачного пирога з капустою, сьогодні ми розповімо в нашій статті.
Інгредієнти:
молоко – 200 мл;
дріжджі пресовані – 25 г;
борошно пшеничне вищого сорту – приблизно 600 г;
яйце – 1 шт.;
маргарин вершковий – 125 г;
сіль – 1/2 ч. ложки;
цукровий пісок – 75 р.
Приготування
Трохи нагріваємо молоко і розчиняємо в ньому дріжджі. Окремо збиваємо яйце, додавши сіль і цукор, вводимо в молоко і ретельно перемішуємо. Тепер поступово додаємо просіяне борошно і перемішуємо. Коли борошно поглине всю рідину, додаємо розтоплений маргарин і замішуємо м'яке тісто до стану відставання від поверхні рук і, за необхідності підсипаючи борошно. Під час замісу тісто бажано кілька разів ударити (підняти і кинути). Цей маленький секрет робить випічку пишніше і ніжніше.
Добре вимішане тісто ставимо в посуді в тепле місце приблизно на годину для вистоювання, накривши легким бавовняним рушником. Можна для цього скористатися злегка підігрітою духовкою. Час підйому залежить від якості дріжджів, температури в приміщенні, ну і звичайно ж від правильності замісу і дотримання рецептури.
Тісто один раз акуратно обминаємо руками і даємо знову піднятися.
На наступному етапі в залежності від обраного способу приготування, можемо формувати основу з тіста для великого пирога або ліпити маленькі пиріжки.
Інгредієнти:
майонез – 60 г;
сметана – 200 г;
борошно пшеничне вищого ґатунку – 200 г;
яйця курячі – 3 шт.;
розпушувач – 20 г;
сіль – щіпка.
Приготування
Збиваємо яйця з сіллю, додаємо сметану, майонез і розпушувач і ретельно перемішуючи, поступово всипаємо борошно. Має вийти однорідне рідке тісто, яким згодом ми будемо заливати капустяну начинку, викладену у форму для запікання.
При приготуванні тіста по цьому рецепту майонез зі сметаною можна замінити кефіром. Результат вас порадує.
Інгредієнти:
тепла вода – 240 мл;
соняшникова, рафінована олія – 3 ст. ложки;
борошно пшеничне вищого сорту – 480 м;
яйця – 2 шт.;
молоко сухе – 2 ст. ложки;
цукровий пісок - 2 ст. ложки;
сіль – 1 ч. ложка;
сухі дріжджі - 2 ч. ложки.
Приготування
У ємність хлібопічки виливаємо теплу воду, збиті віночком яйця і рослинне масло. Зверху засипаємо просіяне борошно і робимо в ній чотири поглиблення, в які кладемо цукор, сіль, сухе молоко і дріжджі. Потім поміщаємо відерце в хлібопічку і виставляємо режим "Тісто". Весь процес займає приблизно півтори години. Після звукового сигналу тісто готове. Тепер можемо приступати до формування наших пирогів.
Який би рецепт тіста для приготування пирогів з капустою ви не вибрали, результат буде приголомшливий. Печіть пироги, насолоджуйтеся самі і радуйте своїх близьких та друзів смаком справжньої домашньої випічки.
Випічка з дріжджового тіста виходить м'якою і ніжною, володіє особливим ароматом і неповторним смаком. Але на його приготування потрібно чимало часу через необхідність процесу бродіння. Саме тому багато кулінари, які не мають зайвим часом, вважають за краще використовувати для приготування пирогів з капустою бездріжджове тісто, наприклад, на сметані, кефірі або майонезі. Випічка, приготовлена за таким методом, стає хрусткою і розсипчастою, а соковита начинка з капусти займе набагато більше місця в пирозі і порадує ніжним і пікантним смаком.
Як приготувати правильне тісто для цього, смачного пирога з капустою, сьогодні ми розповімо в нашій статті.
Дріжджове тісто для пирога з капустою
Інгредієнти:
Приготування
Трохи нагріваємо молоко і розчиняємо в ньому дріжджі. Окремо збиваємо яйце, додавши сіль і цукор, вводимо в молоко і ретельно перемішуємо. Тепер поступово додаємо просіяне борошно і перемішуємо. Коли борошно поглине всю рідину, додаємо розтоплений маргарин і замішуємо м'яке тісто до стану відставання від поверхні рук і, за необхідності підсипаючи борошно. Під час замісу тісто бажано кілька разів ударити (підняти і кинути). Цей маленький секрет робить випічку пишніше і ніжніше.
Добре вимішане тісто ставимо в посуді в тепле місце приблизно на годину для вистоювання, накривши легким бавовняним рушником. Можна для цього скористатися злегка підігрітою духовкою. Час підйому залежить від якості дріжджів, температури в приміщенні, ну і звичайно ж від правильності замісу і дотримання рецептури.
Тісто один раз акуратно обминаємо руками і даємо знову піднятися.
На наступному етапі в залежності від обраного способу приготування, можемо формувати основу з тіста для великого пирога або ліпити маленькі пиріжки.
Тісто на майонезі і сметані для пирога з капустою
Інгредієнти:
Приготування
Збиваємо яйця з сіллю, додаємо сметану, майонез і розпушувач і ретельно перемішуючи, поступово всипаємо борошно. Має вийти однорідне рідке тісто, яким згодом ми будемо заливати капустяну начинку, викладену у форму для запікання.
При приготуванні тіста по цьому рецепту майонез зі сметаною можна замінити кефіром. Результат вас порадує.
Тісто для пирогів з капустою в хлібопічці
Інгредієнти:
Приготування
У ємність хлібопічки виливаємо теплу воду, збиті віночком яйця і рослинне масло. Зверху засипаємо просіяне борошно і робимо в ній чотири поглиблення, в які кладемо цукор, сіль, сухе молоко і дріжджі. Потім поміщаємо відерце в хлібопічку і виставляємо режим "Тісто". Весь процес займає приблизно півтори години. Після звукового сигналу тісто готове. Тепер можемо приступати до формування наших пирогів.
Який би рецепт тіста для приготування пирогів з капустою ви не вибрали, результат буде приголомшливий. Печіть пироги, насолоджуйтеся самі і радуйте своїх близьких та друзів смаком справжньої домашньої випічки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тісто для пирога з рибою
Тісто для пирога з рибою може бути абсолютно будь-яким: прісним, листковим або дріжджовим. Головне, щоб воно було смачним і мала гарний зовнішній
Пиріг з капустою з дріжджового тіста
Смачний і швидкий пиріг з дріжджового тіста можна спекти з капустою. Це відмінний варіант для великої і маленької компанії. Якщо у вашій кулінарній
Пиріг з квашеною капустою
Ароматний пиріг з квашеною капустою зможе приготувати навіть починаюча господиня. Крім того, така випічка підійде для пісного столу і для
Пиріг з капустою на майонезі
Пиріг з капустою на майонезі - це швидкий і смачний варіант обіду або вечері. Готувати начинку і тісто досить просто, і ми пропонуємо вам 2 цікавих
Тісто на майонезі
Майонез - це універсальний продукт, який дуже широко застосовується в кулінарії. Крім салатних заправок, створення різних соусів з ним, він може
Дріжджове тісто для біляшів
Біляші - це смачні смажені пиріжки з м'ясом. У нашій статті ми розберемо кілька універсальних варіантів створення дріжджового тіста для них.