Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріг з капустою з дріжджового тіста

Пиріг з капустою з дріжджового тіста

21-06-2015, 11:56
984
Пиріг з капустою з дріжджового тіста
Пиріг з капустою - це класика, яка, як кажуть, ніколи не набридне і не вийде з моди. Його можна спекти як з дріжджового, так і з листкового тіста , додаючи в начинку різноманітні інгредієнти і отримуючи, таким чином, нові смакові якості.
Навіть не найпалкіші шанувальники капусти рідко відмовляються від ароматного шматочки свіжої домашньої випічки. Давайте спечемо пиріг з капустою з дріжджового тіста.

Рецепт пирога з капустою і гарбузом з дріжджового тесту


Інгредієнти:
Для тіста:

  • молоко – 1 стакан;

  • дріжджі пресовані – 25-30 г;

  • яйце – 2 шт.;

  • маргарин вершковий – 125 г;

  • цукор - 80 г;

  • сіль - 1/4 ч. ложки;

  • борошно пшеничне - приблизно 250 г;


  • Для начинки:

  • капуста білокачанна - 500 г;

  • гарбуз - 200 г;

  • яблуко - 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 150 г;

  • томатна паста - 20 г;

  • масло рослинне - 50 г;

  • цукровий пісок - 15-20 г;

  • лавровий лист – 1 шт.;

  • перець чорний мелений – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Спочатку приготуємо тісто. У невеликій ємності збиваємо одне яйце з цукром і сіллю, додавши трохи ванілі. Молоко нагріваємо до приємної теплоти, розчиняємо в ньому дріжджі, вливаємо збиту масу, ретельно перемішуємо і поступово додаючи просіяне борошно, замішуємо тісто. В кінці замісу вливаємо розтоплений маргарин, викладаємо масу на поверхню з борошном. Доводимо тісто, постійно вимішуючи і підсипаючи борошно, до м'якого стану і відставання від рук і від поверхні.
    Ставимо посуд з тестом в злегка підігріту до тепла духовку приблизно на дві години. Тісто має піднятися два рази.
    Тим часом готуємо капустяну начинку. Для цього шаткуємо капусту, чистимо і нарізаємо кубиками цибулю, соломкою гарбуз та яблуко. Обсмажуємо на сковороді з олією спочатку цибулю, через п'ять хвилин капусту і протушиваем під кришкою п'ятнадцять хвилин. Потім викладаємо до капусти гарбуз, яблуко, томатну пасту, сіль, цукор, лавровий листок і чорний перець. Все перемішуємо і тушкуємо ще хвилин десять.
    Готове тісто ділимо на дві частини, залишивши небагато для прикраси. На змащений маргарином або маслом деко або форму для випічки розкладаємо першу частину тіста, зверху капустяну начинку, накриваємо другою частиною і запечатуємо пиріг по краях. З тіста, залишеного для прикраси формуємо косичку, вирізаємо листочки або будь-який інший візерунок і прикрашаємо блюдо. Тепер наш закритий і прикрашений пиріг з капустою з дріжджового тіста повинен підійти протягом тридцяти хвилин.
    А ми, тим часом, розбиваємо яйце, відокремлюємо жовток від білка. Білок нам не знадобиться, а до жовтка ми додаємо чайну ложку холодної води, трохи ванілі і перемішуємо. Потім змащуємо пиріг зверху отриманої жовтковою сумішшю і випікаємо в духовці сорок хвилин при температурі 190 градусів. Даємо охолонути до теплого стану, подаємо до столу і насолоджуємося прекрасним ароматом і смаком свіжої домашньої випічки.

    Відкритий пиріг з квашеною капустою і фаршем з індички з дріжджового листкового тіста


    Інгредієнти:

  • тісто дріжджове, листкове - 900 г;

  • капуста квашена - 600 г;

  • філе індички - 300 г;

  • цибуля ріпчаста - 300 г;

  • олія - 75 г;

  • цукровий пісок - за смаком;

  • лавровий лист – 1 шт.;

  • горошини запашного перцю – 2 шт.; .

  • яєчний жовток - 10 г;

  • вершкове масло - 15-20 г;

  • перець, сіль - за смаком.


  • Приготування
    Очищену і порізану цибулю (половину норми) обсмажуємо на рослинному маслі п'ять хвилин, додаємо ретельно промиту квашену капусту, лавровий лист, запашний перець, цукор за смаком і протушиваем до м'якості, при необхідності додаючи воду.
    На другій сковороді смажимо попередньо очищену і порізану другу половину цибулі протягом п'яти хвилин, потім кладемо перемелене блендером або м'ясорубкою філе індички, обсмажуємо п'ять хвилин постійно помішуючи, додавши за смаком сіль, перець і масло.
    Вміст обох сковорідок змішуємо і даємо трохи охолонути. Начинка готова.
    Тепер розморожене тісто ділимо на дві частини, одна повинна бути
    Пиріг з капустою з дріжджового тіста
    більше другій приблизно на одну третину. Розкачуємо велику частьтеста, укладаємо у форму для випічки, в центр покласти теплу начинку, розподіляємо рівномірно по центру і підверніть краї тіста так, щоб приблизно три сантиметри покривало капусту зверху. Тепер розгортаємо і нарізаємо другу частину тіста на рівні смужки, які викладаємо на пиріг у вигляді сітки, а краї підводимо під основні бортики. Даємо підійти тридцять-сорок хвилин, змащуємо жовтком і випікаємо в духовці при температурі 220 градусів 20-30 хвилин.
    Даємо пирогу охолонути, розрізаємо на порційні шматки і насолоджуємося прекрасним смаком.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рибний пиріг з дріжджового тіста
    Рибний пиріг з дріжджового тіста
    Хто ж не любить соковитий і ароматний пиріг з рибою! Хоча останнім часом і стали популярні рецепти з листкового тіста, але традиційно російським
    Пиріг з квашеною капустою
    Пиріг з квашеною капустою
    Ароматний пиріг з квашеною капустою зможе приготувати навіть починаюча господиня. Крім того, така випічка підійде для пісного столу і для
    Пиріжки з листкового тіста з капустою
    Пиріжки з листкового тіста з капустою
    Пропонуємо вам швидкий рецепт приготування пиріжків з капустою з готового листкового тіста. Пиріжки виходять дуже смачними: ніжна капустяна начинка у
    Пиріг з капустою з листкового тіста
    Пиріг з капустою з листкового тіста
    Дуже смачний і швидкий пиріг з капустою з листкового тіста. Аромат під час приготування варто просто приголомшливий. Така випічка – це безпрограшний
    Пиріг з капустою і яйцем
    Пиріг з капустою і яйцем
    Всі ми любимо пироги. Їх готують з різними начинками: м'ясними, рибними, овочевими та солодкими. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижний пиріг
    Рецепт пирогів з дріжджового тіста
    Рецепт пирогів з дріжджового тіста
    Дріжджові пироги - це смачне, але далеко не корисне блюдо. Але, якщо дуже хочеться, то можна. У нашій статті ми підкажемо, які варіанти їх можна