Рецепт пирогів з дріжджового тіста
Дріжджові пироги не можна назвати особливо корисним або низькокалорійним стравою, однак, якщо справа доходить до того, щоб побалувати себе, то вибір багатьох зупиняється саме на цьому варіанті випічки. Щоб не витрачати зайвий час на передязика, давайте відразу ж приступимо до дріжджовим пирогів, рецепти яких ми розповімо далі.
Інгредієнти:
Для тіста:
тепла вода - 1 1/2 ст.;
дріжджі - 4 ч. ложки;
цукор - 2 ч. ложки;
борошно - 3 ст.;
сіль - щіпка.
Для пирога:
молоко - 1/3 ст.;
яблука - 2 шт.;
коричневий цукор - 1/3 ст.;
кориця - 1/2 ст. ложки.
Приготування
Воду змішуємо з цукром і дріжджами, і залишаємо на 5 хвилин. Борошно змішуємо з сіллю і підсипаємо суху суміш дріжджовий розчин, поступово замішуючи тісто. Вимішане тісто залишаємо підійти 1 годину.
Яблука чистимо і нарізаємо, після чого посипаємо сумішшю кориці і цукру. Тепер формуємо пиріг. Можна просто накрити яблучну начинку тістом, а можна зробити більш практичний варіант, розділивши пиріг на порційні булочки. Для цього тісто ділимо на 8 порцій, кожну розкачуємо в стрічку і загортаємо в неї шматочки яблук. "Равлики" з тіста укладають впритул один до одного і змащуємо молоком. Даємо пирога підійти 30 хвилин, а потім випікаємо при 180 градусах 20-25 хвилин. При бажанні пиріг можна полити глазур'ю .
Інгредієнти:
сир - 150 г;
моцарелла - 100 г;
чеддер - 100 г;
свіжа зелень - пучок;
яєчні жовтки - 2 шт.;
молоко - 2 ст. ложки;
насіння кунжуту і мак - 1 ст. ложка;
дріжджове тісто.
Приготування
Сир перетираємо з натертими твердими сирами і яєчним жовтком. Додаємо в суміш подрібнену свіжу зелень і сіль з перцем за смаком. Дріжджове тісто розгортаємо в прямокутник, рівномірно розподіляємо по його поверхні сирну начинку і звертаємо рулетом. Надрізаємо рулет поперек, але не до кінця, а кінці складаємо разом, щоб утворився бублик. Змащуємо пиріг сумішшю яєчного жовтка і молока, посипаємо насінням і залишаємо підійти 20 хвилин. Випікаємо страву в духовці при 200 градусах 20 хвилин.
Інгредієнти:
дріжджове тісто;
м'ясний фарш - 400 г;
білокачанна капуста - 1/2 головки;
яйця - 5-6 шт.;
томатна паста - 1 ст. ложка;
гриби - 300 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
сіль, перець - за смаком;
рослинне масло.
Приготування
М'ясний фарш підрум'янюємо на рослинному маслі, не забувши посолити і поперчити за смаком. Капусту шаткуємо й тушкуємо як зазвичай до м'якості з томатною пастою. Подрібнюємо гриби і обсмажуємо з ріпчаста цибулею. Яйця відварюємо круто.
Тісто для пирога розгортаємо в квадрат і починаємо викладати начинку. Першим шаром розміщуємо фарш, за ним цибулю з грибами, яйця і тушковану капусту. Звертаємо краї тіста конвертом і змащуємо поверхню пирога маслом. Даємо тісту підійти вдруге 20 хвилин, а потім ставимо пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Інгредієнти:
крем сир - 180 г;
дріжджове тісто;
яйце - 1 шт.;
цукор - 1 ст. ложка;
сіль - щіпка;
вишні (без кісточок) - 150 г;
вода - 3 ст. ложки;
цукрова пудра - 1 1/4 ст.
Приготування
Дріжджове тісто розгортаємо в витягнутий прямокутник В центрі розподіляємо шар крем-сиру, розтертого з цукром, сіллю і яйцем. Поверх розподіляємо вишні. До речі, цей рецепт дріжджового пирога можна повторити з варенням, попередньо злив з ягід сироп. Обидва краї пирога защипуємо і робимо на поверхні надрізи. Даємо тісту підійти 20 хвилин. Випікаємо пиріг 30 хвилин при 180 градусах, а потім подаємо, полив цукровим сиропом з пудри і води.
Дріжджовий пиріг в мультиварці, по цьому рецепту готується в режимі "Випічка" 1 год.
Рецепт дріжджового пирога з яблуками
Інгредієнти:
Для тіста:
Для пирога:
Приготування
Воду змішуємо з цукром і дріжджами, і залишаємо на 5 хвилин. Борошно змішуємо з сіллю і підсипаємо суху суміш дріжджовий розчин, поступово замішуючи тісто. Вимішане тісто залишаємо підійти 1 годину.
Яблука чистимо і нарізаємо, після чого посипаємо сумішшю кориці і цукру. Тепер формуємо пиріг. Можна просто накрити яблучну начинку тістом, а можна зробити більш практичний варіант, розділивши пиріг на порційні булочки. Для цього тісто ділимо на 8 порцій, кожну розкачуємо в стрічку і загортаємо в неї шматочки яблук. "Равлики" з тіста укладають впритул один до одного і змащуємо молоком. Даємо пирога підійти 30 хвилин, а потім випікаємо при 180 градусах 20-25 хвилин. При бажанні пиріг можна полити глазур'ю .
Рецепт дріжджового пирога з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Сир перетираємо з натертими твердими сирами і яєчним жовтком. Додаємо в суміш подрібнену свіжу зелень і сіль з перцем за смаком. Дріжджове тісто розгортаємо в прямокутник, рівномірно розподіляємо по його поверхні сирну начинку і звертаємо рулетом. Надрізаємо рулет поперек, але не до кінця, а кінці складаємо разом, щоб утворився бублик. Змащуємо пиріг сумішшю яєчного жовтка і молока, посипаємо насінням і залишаємо підійти 20 хвилин. Випікаємо страву в духовці при 200 градусах 20 хвилин.
Рецепт дріжджового пирога з м'ясом і капустою
Інгредієнти:
Приготування
М'ясний фарш підрум'янюємо на рослинному маслі, не забувши посолити і поперчити за смаком. Капусту шаткуємо й тушкуємо як зазвичай до м'якості з томатною пастою. Подрібнюємо гриби і обсмажуємо з ріпчаста цибулею. Яйця відварюємо круто.
Тісто для пирога розгортаємо в квадрат і починаємо викладати начинку. Першим шаром розміщуємо фарш, за ним цибулю з грибами, яйця і тушковану капусту. Звертаємо краї тіста конвертом і змащуємо поверхню пирога маслом. Даємо тісту підійти вдруге 20 хвилин, а потім ставимо пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Рецепт дріжджового пирога з вишнями
Інгредієнти:
Приготування
Дріжджове тісто розгортаємо в витягнутий прямокутник В центрі розподіляємо шар крем-сиру, розтертого з цукром, сіллю і яйцем. Поверх розподіляємо вишні. До речі, цей рецепт дріжджового пирога можна повторити з варенням, попередньо злив з ягід сироп. Обидва краї пирога защипуємо і робимо на поверхні надрізи. Даємо тісту підійти 20 хвилин. Випікаємо пиріг 30 хвилин при 180 градусах, а потім подаємо, полив цукровим сиропом з пудри і води.
Дріжджовий пиріг в мультиварці, по цьому рецепту готується в режимі "Випічка" 1 год.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг з сосискою
Пиріг з сосискою - відмінний варіант обіду або вечері на швидку руку, коли не вистачає часу на готування. Пропонуємо вам декілька цікавих варіантів
Пиріг з журавлиною
Журавлина - кислувато-гіркий ягода, яка відмінно підходить для приготування десертів, варення, випічки. І зараз ми розповімо як дивовижний пиріг з
Пиріг з брусницею і яблуками
Пиріг з брусницею і яблуками - це класика домашньої кухні. Родзинку такого пирога надає кислувато-гіркий смак брусниці. І в нашій статті ми зібрали
Дріжджовий пиріг з брусницею - рецепт
Якщо ви заготовили на зиму достатню кількість такої корисної ягоди, як брусниця, то в зимово-весняний період можете побалувати домашніх таким