Рецепт пирогів з дріжджового тіста

Рецепт дріжджового пирога з яблуками
Інгредієнти:
Для тіста:
Для пирога:
Приготування
Воду змішуємо з цукром і дріжджами, і залишаємо на 5 хвилин. Борошно змішуємо з сіллю і підсипаємо суху суміш дріжджовий розчин, поступово замішуючи тісто. Вимішане тісто залишаємо підійти 1 годину.
Яблука чистимо і нарізаємо, після чого посипаємо сумішшю кориці і цукру. Тепер формуємо пиріг. Можна просто накрити яблучну начинку тістом, а можна зробити більш практичний варіант, розділивши пиріг на порційні булочки. Для цього тісто ділимо на 8 порцій, кожну розкачуємо в стрічку і загортаємо в неї шматочки яблук. "Равлики" з тіста укладають впритул один до одного і змащуємо молоком. Даємо пирога підійти 30 хвилин, а потім випікаємо при 180 градусах 20-25 хвилин. При бажанні пиріг можна полити глазур'ю .
Рецепт дріжджового пирога з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Сир перетираємо з натертими твердими сирами і яєчним жовтком. Додаємо в суміш подрібнену свіжу зелень і сіль з перцем за смаком. Дріжджове тісто розгортаємо в прямокутник, рівномірно розподіляємо по його поверхні сирну начинку і звертаємо рулетом. Надрізаємо рулет поперек, але не до кінця, а кінці складаємо разом, щоб утворився бублик. Змащуємо пиріг сумішшю яєчного жовтка і молока, посипаємо насінням і залишаємо підійти 20 хвилин. Випікаємо страву в духовці при 200 градусах 20 хвилин.
Рецепт дріжджового пирога з м'ясом і капустою
Інгредієнти:
Приготування
М'ясний фарш підрум'янюємо на рослинному маслі, не забувши посолити і поперчити за смаком. Капусту шаткуємо й тушкуємо як зазвичай до м'якості з томатною пастою. Подрібнюємо гриби і обсмажуємо з ріпчаста цибулею. Яйця відварюємо круто.
Тісто для пирога розгортаємо в квадрат і починаємо викладати начинку. Першим шаром розміщуємо фарш, за ним цибулю з грибами, яйця і тушковану капусту. Звертаємо краї тіста конвертом і змащуємо поверхню пирога маслом. Даємо тісту підійти вдруге 20 хвилин, а потім ставимо пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Рецепт дріжджового пирога з вишнями
Інгредієнти:

Дріжджове тісто розгортаємо в витягнутий прямокутник В центрі розподіляємо шар крем-сиру, розтертого з цукром, сіллю і яйцем. Поверх розподіляємо вишні. До речі, цей рецепт дріжджового пирога можна повторити з варенням, попередньо злив з ягід сироп. Обидва краї пирога защипуємо і робимо на поверхні надрізи. Даємо тісту підійти 20 хвилин. Випікаємо пиріг 30 хвилин при 180 градусах, а потім подаємо, полив цукровим сиропом з пудри і води.
Дріжджовий пиріг в мультиварці, по цьому рецепту готується в режимі "Випічка" 1 год.
Рекомендуємо добрі рецепти

Пиріг з сосискою
Пиріг з сосискою - відмінний варіант обіду або вечері на швидку руку, коли не вистачає часу на готування. Пропонуємо вам декілька цікавих варіантів

Пиріг з журавлиною
Журавлина - кислувато-гіркий ягода, яка відмінно підходить для приготування десертів, варення, випічки. І зараз ми розповімо як дивовижний пиріг з

Пиріг з брусницею і яблуками
Пиріг з брусницею і яблуками - це класика домашньої кухні. Родзинку такого пирога надає кислувато-гіркий смак брусниці. І в нашій статті ми зібрали

Дріжджовий пиріг з брусницею - рецепт
Якщо ви заготовили на зиму достатню кількість такої корисної ягоди, як брусниця, то в зимово-весняний період можете побалувати домашніх таким