» » Пиріг з капустою з листкового тіста

Пиріг з капустою з листкового тіста

Пиріг з капустою з листкового тіста
Пиріг з капустою , приготований з листкового тіста відмінно підійде як ситного страви на вечерю або як оригінальна пригощання, для святкового столу. Він виходить чудово ніжним, соковитим і неймовірно смачним.

Пиріг з листкового дріжджового тіста зі свіжою капустою


Інгредієнти:

  • листкове дріжджове тісто – 2 пласта;

  • білокачанна капуста – за смаком;

  • цибуля зелена – 05 пучка;

  • яйце – 3 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Обидва пласта листкового тіста розкачуємо на столі так, щоб вони стали розміром приблизно 35 на 20 і завтовшки близько 2 мм. Деко застеляємо спеціальним папером, змащуємо її рослинним маслом і акуратно викладаємо одну заготовку. Капусту дрібненько шаткуємо, кладемо в сковорідку, підливаємо трохи води, підсолюємо і тушкуємо до м'якого стану. Яйця відварюємо в ковшичке 10 хвилин, охолодити, чистимо і розрізаємо дрібними кубиками. Потім рівномірно розподіляємо капусту поверх тіста, посипаємо подрібненими яйцями і рубаним луком. Всі приправляємо спеціями, накриваємо другим пластом тіста і ретельно защепляем краю. З допомогою ножа робимо на пирозі кілька отворів, промазуємо верхівку яєчним жовтком і запікаємо в духовці близько 30 хвилин, розпеченій до 200 градусів. Готовий пиріг акуратно перекладаємо на блюдо, накриваємо полотенчиком і залишаємо приблизно на 10 хвилин.

    Смачний пиріг з листкового тіста з капустою і грибами


    Інгредієнти:

  • тісто листкове – 500 г;

  • свіжі печериці – 1 кг;

  • білокачанна капуста – 500 г;

  • цибулина – 2 шт.;

  • яйце – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • паста томатна – 1 ст. ложка;

  • рис варений -15 ст.;

  • спеції;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    Цибулини чистимо і натираємо на маленькій тертці. Яйця відварюємо, чистимо, кришимо кубиками і змішуємо з цибулькою. Додаємо подрібнену зелень, зварений заздалегідь рис і підсолюємо начинку за смаком. Капусту тоненько шаткуємо, викладаємо на сковороду, вливаємо трохи фільтрованої води, кладемо томатну натуральну пасту і тушкуємо. Потім додаємо рослинне масло, додаємо терту моркву і продовжуємо готувати до м'якості овочів. Підготовлену начинку приправляємо спеціями і посипаємо рубаною свіжої зеленню. Гриби обробляємо, нарізаємо пластинами і відварюємо протягом 5 хвилин. Після цього підрум'янюємо їх на сковороді у вершковому маслечко і змішуємо з основною масою. Тепер, викладаємо на деко розкатаний тонко пласт тіста, зверху розподіляємо начинку, накриваємо другою заготівлею, промазуємо яйцем і запікаємо приблизно 50 хвилин при 180 градусах.

    Пиріг з листкового тіста з квашеною капустою


    Інгредієнти:

  • листкове бездріжджове тісто – 500 г;

  • квашена капуста – 600 г;

  • масло рослинне – 1 ст. ложка;

  • спеції.


  • Для заливки:

  • твердий сир – 150 г;

  • сметана – 300 мл


  • Приготування
    Отже, для приготування смачного пирога з листкового бездріжджового тіста, з квашеної капусти зливаємо акуратно весь сік, промиваємо її, віджимаємо руками і дрібненько ріжемо ножем. У
    Пиріг з капустою з листкового тіста
    сковороді розігріваємо олію, кидаємо кмин і обсмажуємо його кілька хвилин. Потім викладаємо капусту і тушкуємо до м'якості. В кінці приготування приправляємо начинку цукром і перчимо за смаком. Для заливки змішуємо сметану з тертим сиром. Листкове тісто заздалегідь виймаємо з холодильника, розморожуємо, злегка розкачуємо на столі в одному напрямку і викладаємо в невелику форму, формуючи рівні бортики. Зверху розподіляємо начинку і виливаємо сирну суміш. Відправляємо відкритий пиріг з листкового тіста з капустою в розігріту духовку і випікаємо спочатку 5 хвилин при температурі 200 градусів, а потім зменшуємо полум'я і залишаємо страву ще на 50 хвилин, до появи апетитною і красивої скоринки.
    Додав: admin | 21-06-2015, 11:48
    Переглядів: 1302