Пиріг з капустою , приготований з листкового тіста відмінно підійде як ситного страви на вечерю або як оригінальна пригощання, для святкового столу. Він виходить чудово ніжним, соковитим і неймовірно смачним.
Пиріг з листкового дріжджового тіста зі свіжою капустою
Інгредієнти: листкове дріжджове тісто – 2 пласта; білокачанна капуста – за смаком; цибуля зелена – 05 пучка; яйце – 3 шт.; спеції. Приготування Обидва пласта листкового тіста розкачуємо на столі так, щоб вони стали розміром приблизно 35 на 20 і завтовшки близько 2 мм. Деко застеляємо спеціальним папером, змащуємо її рослинним маслом і акуратно викладаємо одну заготовку. Капусту дрібненько шаткуємо, кладемо в сковорідку, підливаємо трохи води, підсолюємо і тушкуємо до м'якого стану. Яйця відварюємо в ковшичке 10 хвилин, охолодити, чистимо і розрізаємо дрібними кубиками. Потім рівномірно розподіляємо капусту поверх тіста, посипаємо подрібненими яйцями і рубаним луком. Всі приправляємо спеціями, накриваємо другим пластом тіста і ретельно защепляем краю. З допомогою ножа робимо на пирозі кілька отворів, промазуємо верхівку яєчним жовтком і запікаємо в духовці близько 30 хвилин, розпеченій до 200 градусів. Готовий пиріг акуратно перекладаємо на блюдо, накриваємо полотенчиком і залишаємо приблизно на 10 хвилин.
Смачний пиріг з листкового тіста з капустою і грибами
Інгредієнти: тісто листкове – 500 г; свіжі печериці – 1 кг; білокачанна капуста – 500 г; цибулина – 2 шт.; яйце – 1 шт.; морква – 1 шт.; паста томатна – 1 ст. ложка; рис варений -15 ст.; спеції; свіжа зелень. Приготування Цибулини чистимо і натираємо на маленькій тертці. Яйця відварюємо, чистимо, кришимо кубиками і змішуємо з цибулькою. Додаємо подрібнену зелень, зварений заздалегідь рис і підсолюємо начинку за смаком. Капусту тоненько шаткуємо, викладаємо на сковороду, вливаємо трохи фільтрованої води, кладемо томатну натуральну пасту і тушкуємо. Потім додаємо рослинне масло, додаємо терту моркву і продовжуємо готувати до м'якості овочів. Підготовлену начинку приправляємо спеціями і посипаємо рубаною свіжої зеленню. Гриби обробляємо, нарізаємо пластинами і відварюємо протягом 5 хвилин. Після цього підрум'янюємо їх на сковороді у вершковому маслечко і змішуємо з основною масою. Тепер, викладаємо на деко розкатаний тонко пласт тіста, зверху розподіляємо начинку, накриваємо другою заготівлею, промазуємо яйцем і запікаємо приблизно 50 хвилин при 180 градусах.
Пиріг з листкового тіста з квашеною капустою
Інгредієнти: листкове бездріжджове тісто – 500 г; квашена капуста – 600 г; масло рослинне – 1 ст. ложка; спеції. Для заливки:
твердий сир – 150 г; сметана – 300 мл Приготування Отже, для приготування смачного пирога з листкового бездріжджового тіста, з квашеної капусти зливаємо акуратно весь сік, промиваємо її, віджимаємо руками і дрібненько ріжемо ножем. У
сковороді розігріваємо олію, кидаємо кмин і обсмажуємо його кілька хвилин. Потім викладаємо капусту і тушкуємо до м'якості. В кінці приготування приправляємо начинку цукром і перчимо за смаком. Для заливки змішуємо сметану з тертим сиром. Листкове тісто заздалегідь виймаємо з холодильника, розморожуємо, злегка розкачуємо на столі в одному напрямку і викладаємо в невелику форму, формуючи рівні бортики. Зверху розподіляємо начинку і виливаємо сирну суміш. Відправляємо відкритий пиріг з листкового тіста з капустою в розігріту духовку і випікаємо спочатку 5 хвилин при температурі 200 градусів, а потім зменшуємо полум'я і залишаємо страву ще на 50 хвилин, до появи апетитною і красивої скоринки.