» » Рибний пиріг з листкового тіста

Рибний пиріг з листкового тіста

Рибний пиріг з листкового тіста
Вироби з листкового тіста виходять легкими і дуже смачними. Причому з нього готують і солодкі десерти, і несолодкі закуски. Нижче читайте, як приготувати рибний пиріг з листкового тіста.

Рецепт рибного пирога з пісочного тіста


Інгредієнти:

  • сьомга – 200 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • зелена цибуля – 1 пучок;

  • рис – 1 склянка;

  • тісто листкове дріжджове – 05 кг.


  • Приготування
    Форму, в якій плануємо випікати пиріг, вистилаємо спеціальної пекарської папером. Натираємо її шматочком масла. Тісто ділимо навпіл і обидва листа розкачуємо. Рибу очищаємо від шкірки, якщо є кісточки, видаляємо їх. Цибулю дрібненько шаткуємо. Яйця відварюємо круто. Рис варимо так, щоб він вийшов не слипшимся, а розсипчастим. У форму викладаємо лист тіста, краще, щоб його краї заходили на борти. Викладаємо начинку: рис, цибулю, яйця і риба. Накриваємо зверху другим пластом тіста і защипуємо стик. Щоб виходила пара, що утворюється робимо на поверхні кілька дірочок. Відправляємо пиріг в нагріту до 180 градусів духовку хвилин на 40 про нього забуваємо. Після закінчення зазначеного часу рибний пиріг з рисом з листкового тіста дістаємо, даємо йому відпочити хвилин 10 а потім вже нарізаємо і кличемо всіх до столу.

    Рибний пиріг з листкового тіста в мультиварці


    Інгредієнти:

  • листкове бездріжджове тісто – 400 г;

  • консерви рибні ( сардини, сайра) – 1 банка;

  • зелена цибуля – 40 г;

  • варені яйця – 3 шт.;

  • картопля – 300 г;

  • вершкове масло – 15 г;

  • кріп – 40 г;

  • сіль;

  • спеції.


  • Приготування
    Рибні консерви викладаємо в миску і добре розминаємо за допомогою виделки. Як правило, рідину з банки прийнято зливати. А ось в даному рецепті як раз навпаки, краще її залишити, так начинка вийде більш вологою, а пиріг, відповідно більш соковитим. Яйця чистимо, подрібнюємо будь-яким зручним чином – хоч пропускаємо через терочку, хоч дрібненько рубаємо. Зелень дрібно шаткуємо. Змішуємо всі інгредієнти. Тісто ділимо на 2 рівні частини. Одну з них розкачуємо так, щоб вона вийшла розміром трохи більше дна мультиварочной форми. Куточки при цьому можна зрізати, а потім зробити з них прикраса. Чашу промазуємо вершковим маслом, викладаємо підготовлене тісто так, щоб вийшли акуратненькі бортики. Тісто розкачуємо, щоб вийшов круг, відповідний розміру мультиварочной форми. Накриваємо їм пиріг, защипуємо краї акуратно. Далі за бажанням можна зробити із залишків тіста прикраси. Обов'язково на поверхню робимо кілька проколів виделкою або ножем, щоб був вихід для пари. Далі встановлюємо чашу в мультиварку, виставляємо режим «Випічка» і чекаємо 50 хвилин, потім пиріг перевертаємо за допомогою кошика-пароварки і з другої сторони і в тому ж режимі випікаємо наш рибний пиріг з картоплею з листкового тіста ще 20 хвилин. Після сигналу кришку мультиварки відкриваємо, але пиріг відразу виймати не варто. Нехай він ще постоїть хвилин 10.

    Відкритий рибний пиріг з листкового тіста


    Інгредієнти:

  • листкове бездріжджове тісто – 05 кг;

  • сир моцарела – 170 г;

  • сьомга холодного копчення – 170 г;

  • помідори черрі – 10 шт.;

  • яйця – 3 шт.;

  • молоко – 160 мл;

  • пір'я зеленої цибулі – 20 р.


  • Приготування
    Листкове тісто заздалегідь виймаємо з морозилки, щоб воно встигло розтанути. Потім розкачуємо його в пласт, відповідний розміру форми для випічки, яку до речі промазуємо маслом або маргарином. Викладаємо тісто і щоб воно в процесі приготування не роздулося,
    Рибний пиріг з листкового тіста
    робимо на ньому кілька проколів виделкою. Далі кладемо на тісто шар пергаментного паперу, на неї висипаємо шар гороху і відправляємо в духовку з температурою 180 градусів хвилин на 10. Потім виймаємо форму, папір з горохом прибираємо і знову ставимо тісто на 5 хвилин в духовку. Тим часом нарізаємо кубиками сьомгу і моцарелу, а маленькі помідори ріжемо навпіл. Для заливки змішуємо молоко з яйцями, солимо і збиваємо. На тісто викладаємо начинку в такому порядку: сьомга, сир моцарелла, а зверху заливаємо все молочною сумішшю. Зверху викладаємо половинки помідорів. Запікаємо рибний пиріг з листкового тіста близько півгодини. Коли він буде готовий, прикрашаємо його зверху пір'ям зеленого лука.
    Додав: admin | 21-06-2015, 11:57
    Переглядів: 1407