Тісто для піци на кефірі
При відсутності дріжджів або ж при поганій їх переносимості можна зробити тісто і без них, замісивши його на кефірі. Пропонуємо перелік рецептів такої основи для приготування піци, кожен з яких по-своєму цікавий і має свою аудиторію шанувальників.
Приготувати рідке тісто для піци за даним рецептом, вдасться уникнути стомлюючого його розкачування і надання форми піці. Тісто сама заповнить простір на деку і створить потрібну форму.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 325-385 г;
кефір – 245 мл;
розпушувач – 5 г;
яйця свіжі курячі – 2 шт.;
сіль – 5-7 г;
масло вершкове – 60 г;
Приготування
Приготування бездріжджового тіста для піци на кефірі починаємо з процесу збивання яєць з додаванням солі. Отримавши в підсумку злегка пишну спінену масу, приступаємо до наступного етапу. В іншій ємності змішуємо кефір з погашеною харчовою содою і даємо постояти три хвилинки. Тепер з'єднуємо яєчну і кефірну суміш, додаємо заздалегідь просіяне борошно, додаємо розтоплене попередньо і остигле масло і все ретельно перемішуємо. Текстура готового тіста при правильному виконанні виходить досить рідкою.
Залишилося вилити швидке тісто для піци на кефірі на попередньо промаслений лист, розкласти бажану начинку і спекти піцу в духовій шафі до готовності.
Якщо дуже хочеться домашню піцу, а яєць для тіста, як на зло, не виявилося, пропонуємо альтернативний рецепт тіста без їх участі, не дивлячись ні на що передбачає гідний результат готового страви.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 240 г;
кефір з невеликим відсотком жирності – 125 мл;
оливкова або інше рослинне масло без запаху – 120 мл;
цукровий пісок – 45 г;
гашене сода харчова – 5 г;
сіль – 10 р.
Приготування
Щоб по максимуму позбутися присмаку соди в тісті, погасимо її оцтом, а потім змішаємо з кефіром і дамо постояти від семи до десяти хвилин. Після цього додаємо в суміш цукровий пісок, сіль, оливкова чи будь-яке інше масло і гарненько перемішуємо, даючи можливість максимально розчинитися всім кристалам. Тепер починаємо малими порціями всипати попередньо просіяне борошно і замішувати тісто. Спочатку робимо це руками, а потім вимішуємо на столі до отримання не липкою, але м'якої текстури борошняного кома. Прикриваємо його харчовою плівкою і залишаємо на столі на тридцять-сорок хвилин. Після цього можна розкачувати тісто до потрібної форми і оформляти піцу.
Даний рецепт тіста максимально наблизить основу піци до цієї італійської. Виріб виходить досить тонка, але в міру м'яке і пишне.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 825-895 г;
кефір – 490 мл;
яйця курячі свіжі – 2 шт.;
рафінована рослинна олія – 40 мл;
харчова сода, гашене – 5 г;
сіль – 5 р.
Приготування
Як і в запропонованих раніше рецептах додаємо в кефір вже погашену оцтом соду і чекаємо її додаткового гасіння кислотою, притаманної в кефірі, протягом семи хвилин. Після цього трохи збиті вінчиком яйця з сіллю, додаємо в кефірну суміш, туди ж додаємо цукровий пісок і вливаємо рафінована рослинна олія, ретельно перемішуємо і додаємо дві третини просіяного борошна. Гарненько вимішуємо і, підсипаючи тепер борошно поступово, доводимо текстуру тесту до легкої липкості і м'якості. Для зручності вимішування можна змащувати долоні рослинним маслом. Після того як тісто полежить під плівкою хвилин сорок при кімнатних умовах, можна приступати до його розкочування і формування піци.
Рідке тісто для піци на кефірі без дріжджів
Приготувати рідке тісто для піци за даним рецептом, вдасться уникнути стомлюючого його розкачування і надання форми піці. Тісто сама заповнить простір на деку і створить потрібну форму.
Інгредієнти:
Приготування
Приготування бездріжджового тіста для піци на кефірі починаємо з процесу збивання яєць з додаванням солі. Отримавши в підсумку злегка пишну спінену масу, приступаємо до наступного етапу. В іншій ємності змішуємо кефір з погашеною харчовою содою і даємо постояти три хвилинки. Тепер з'єднуємо яєчну і кефірну суміш, додаємо заздалегідь просіяне борошно, додаємо розтоплене попередньо і остигле масло і все ретельно перемішуємо. Текстура готового тіста при правильному виконанні виходить досить рідкою.
Залишилося вилити швидке тісто для піци на кефірі на попередньо промаслений лист, розкласти бажану начинку і спекти піцу в духовій шафі до готовності.
Бездріжджове тісто для піци на кефірі без яєць
Якщо дуже хочеться домашню піцу, а яєць для тіста, як на зло, не виявилося, пропонуємо альтернативний рецепт тіста без їх участі, не дивлячись ні на що передбачає гідний результат готового страви.
Інгредієнти:
Приготування
Щоб по максимуму позбутися присмаку соди в тісті, погасимо її оцтом, а потім змішаємо з кефіром і дамо постояти від семи до десяти хвилин. Після цього додаємо в суміш цукровий пісок, сіль, оливкова чи будь-яке інше масло і гарненько перемішуємо, даючи можливість максимально розчинитися всім кристалам. Тепер починаємо малими порціями всипати попередньо просіяне борошно і замішувати тісто. Спочатку робимо це руками, а потім вимішуємо на столі до отримання не липкою, але м'якої текстури борошняного кома. Прикриваємо його харчовою плівкою і залишаємо на столі на тридцять-сорок хвилин. Після цього можна розкачувати тісто до потрібної форми і оформляти піцу.
Як приготувати тонке тісто для піци на кефірі?
Даний рецепт тіста максимально наблизить основу піци до цієї італійської. Виріб виходить досить тонка, але в міру м'яке і пишне.
Інгредієнти:
Приготування
Як і в запропонованих раніше рецептах додаємо в кефір вже погашену оцтом соду і чекаємо її додаткового гасіння кислотою, притаманної в кефірі, протягом семи хвилин. Після цього трохи збиті вінчиком яйця з сіллю, додаємо в кефірну суміш, туди ж додаємо цукровий пісок і вливаємо рафінована рослинна олія, ретельно перемішуємо і додаємо дві третини просіяного борошна. Гарненько вимішуємо і, підсипаючи тепер борошно поступово, доводимо текстуру тесту до легкої липкості і м'якості. Для зручності вимішування можна змащувати долоні рослинним маслом. Після того як тісто полежить під плівкою хвилин сорок при кімнатних умовах, можна приступати до його розкочування і формування піци.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тісто на кефірі для біляшів
Незмінним складовим компонентом для традиційних біляшів є їх соковите м'ясне наповнення, а от оболонка може бути досить різноманітною. Далі
Просте тісто для піци
Іноді стикаєшся з такою проблемою, коли потрібно приготувати піцу швидко і просто. З начинкою все зрозуміло, можна використовувати все, що душі
Тонке тісто для піци без дріжджів
Найпростіший варіант основи для піци – без дріжджів. Саме без їх присутності тісто виходить тоненьким і хрустким. Головна перевага такого тесту
Пишне тісто для піци
Традиційно італійську піцу готують з тонкого бездріжджового тесту, однак, деякі люди дуже люблять, коли основа пишна і її багато. Пропонуємо вам
Тісто для піци без яєць
Використовуючи тісто для піци без яєць, можна приготувати чудовий вечерю для всієї родини або ж порадувати домашніх на вихідних. Рецепт приготування
Піца на кефірі - рецепт
Хто з нас не знайомий з таким смачним блюдом, як піца. Варіантів її приготування існує безліч, напевно у кожної господині знайдеться свій особливий.