Тонке тісто для піци без дріжджів
Робота з дріжджами – справа довга і не завжди вдячна, а тому, якщо ви тільки відкрили для себе безмежний світ кулінарії, немає нічого кращого, ніж почати роботу з базовими рецептами, на зразок тих, які описані нижче. Згодні, з класичною технологією приготування піци ці прийоми мають мало спільного, але для домашнього використання цілком згодяться.
Інгредієнти:
борошно - 2 1/4 ст.;
розпушувач - 1 ч. ложка;
молоко - 240 мл;
яйце - 1 шт.;
вершкове масло - 35 р.
Приготування
Так як тіста без дріжджів не потрібно часу на відпочинок і підйом, відразу встановлюємо температуру духовки на відмітку в 220 градусів, а поки йде розігрівання беремося за замішування тіста.
Борошно просіваємо через сито і ретельно змішуємо з розпушувачем. Поки ми не додали рідина, тісто можна, за бажанням, присмачити щіпка морської солі або сумішшю сушених італійських трав. Вливаємо до сухих інгредієнтів збите молоко з яйцем і кладемо м'яке масло (кімнатної температури). Місимо тісто до тієї пори, поки воно не перестане липнути до посуді, після чого викладаємо його на робочу поверхню, обминаємо ще пару хвилин і переміщаємо на лист пергаменту. Розкачуємо тісто і ставимо в духову шафу. Тонке тісто для піци без дріжджів має випікатися на 10 хвилин.
Інгредієнти:
борошно - 250 г;
розпушувач - 10 г;
молоко - 190 мл;
рослинна олія - 60 мл
Приготування
Насамперед підготуйте всі використовувані топінги для піци і розігрійте духовку до 220 градусів. Як тільки все буде готово, можна братися за приготування тіста.
Змішуємо борошно і розпушувач. У центрі суміші сухих інгредієнтів робимо воронку, в яку вирушать рідкі інгредієнти – ледь підігріте молоко і масло. Замішуємо тісто з допомогою кухонного комбайна (насадка «гак») або вручну. Розкачуємо тісто в пласт, доповнюємо соусом і начинками а потім розміщуємо піцу в духовій шафі на 10 хвилин.
Інгредієнти:
борошно - 220 г;
цукор - 15 г;
сода - 1/2 ч. ложки;
кефір або пахта - 2/3 ст.
Приготування
Перед тим, як зробити тісто для тонкої піци без дріжджів, просійте борошно і ретельно змішайте її з содою: чим однорідніше сода розподілиться, тим рівномірніше підніметься готове тісто. Тепер вливаємо кефір або маслянку кімнатної температури і замішуємо тісто буквально хвилин 7. Не хвилюйтеся про те, що ми не погасили соду, так як в кефірі досить молочної кислоти для того, щоб впоратися з цим завданням.
Розкачуємо тісто по можливості тонко і рівномірно, покриваємо обраними топінгами і розміщуємо в розігрітій до 230 градусів духовці на 10 хвилин.
У випадку якщо ви відмовились від споживання продуктів тваринництва, в якості базової рідкої складової тіста для піци можна використовувати соєве молоко або просту воду, як у наступному рецепті.
Інгредієнти:
борошно - 240 г;
розпушувач - 15 г;
оливкова олія - 50 мл;
вода - 190 мл
Приготування
Добре просіяне борошно, змішуємо її з іншим сухим інгредієнтом зі списку – розпушувачем. Слідом можна і всипати дрібку солі, але її додавання не принципово, якщо ви віддали перевагу і без того солоною начинкою. До борошна вливаємо воду з маслом, вимішуємо тісто, поки всі інгредієнти не з'єднаються в єдиний ком, а потім розкачуємо на аркуші пергаменту в коло бажаної товщини. Разом з топінгами тонкому тесту для піци без дріжджів належить випікатися при 230 градусах 10 хвилин або до зарум'янювання країв.
Тонке і м'яке тісто для піци без дріжджів
Інгредієнти:
Приготування
Так як тіста без дріжджів не потрібно часу на відпочинок і підйом, відразу встановлюємо температуру духовки на відмітку в 220 градусів, а поки йде розігрівання беремося за замішування тіста.
Борошно просіваємо через сито і ретельно змішуємо з розпушувачем. Поки ми не додали рідина, тісто можна, за бажанням, присмачити щіпка морської солі або сумішшю сушених італійських трав. Вливаємо до сухих інгредієнтів збите молоко з яйцем і кладемо м'яке масло (кімнатної температури). Місимо тісто до тієї пори, поки воно не перестане липнути до посуді, після чого викладаємо його на робочу поверхню, обминаємо ще пару хвилин і переміщаємо на лист пергаменту. Розкачуємо тісто і ставимо в духову шафу. Тонке тісто для піци без дріжджів має випікатися на 10 хвилин.
Тонке тісто для піци без дріжджів і яєць
Інгредієнти:
Приготування
Насамперед підготуйте всі використовувані топінги для піци і розігрійте духовку до 220 градусів. Як тільки все буде готово, можна братися за приготування тіста.
Змішуємо борошно і розпушувач. У центрі суміші сухих інгредієнтів робимо воронку, в яку вирушать рідкі інгредієнти – ледь підігріте молоко і масло. Замішуємо тісто з допомогою кухонного комбайна (насадка «гак») або вручну. Розкачуємо тісто в пласт, доповнюємо соусом і начинками а потім розміщуємо піцу в духовій шафі на 10 хвилин.
Тонке тісто для піци на кефірі - рецепт без дріжджів
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як зробити тісто для тонкої піци без дріжджів, просійте борошно і ретельно змішайте її з содою: чим однорідніше сода розподілиться, тим рівномірніше підніметься готове тісто. Тепер вливаємо кефір або маслянку кімнатної температури і замішуємо тісто буквально хвилин 7. Не хвилюйтеся про те, що ми не погасили соду, так як в кефірі досить молочної кислоти для того, щоб впоратися з цим завданням.
Розкачуємо тісто по можливості тонко і рівномірно, покриваємо обраними топінгами і розміщуємо в розігрітій до 230 градусів духовці на 10 хвилин.
Тонке тісто для піци без дріжджів і молока
У випадку якщо ви відмовились від споживання продуктів тваринництва, в якості базової рідкої складової тіста для піци можна використовувати соєве молоко або просту воду, як у наступному рецепті.
Інгредієнти:
Приготування
Добре просіяне борошно, змішуємо її з іншим сухим інгредієнтом зі списку – розпушувачем. Слідом можна і всипати дрібку солі, але її додавання не принципово, якщо ви віддали перевагу і без того солоною начинкою. До борошна вливаємо воду з маслом, вимішуємо тісто, поки всі інгредієнти не з'єднаються в єдиний ком, а потім розкачуємо на аркуші пергаменту в коло бажаної товщини. Разом з топінгами тонкому тесту для піци без дріжджів належить випікатися при 230 градусах 10 хвилин або до зарум'янювання країв.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рідке тісто для піци
Основа будь-якої піци – смачне дріжджове або бездріжджове тісто. Пропонуємо вам кілька варіантів рідкого тіста для піци, які не тільки сподобаються
Просте тісто для піци
Іноді стикаєшся з такою проблемою, коли потрібно приготувати піцу швидко і просто. З начинкою все зрозуміло, можна використовувати все, що душі
Пишне тісто для піци
Традиційно італійську піцу готують з тонкого бездріжджового тесту, однак, деякі люди дуже люблять, коли основа пишна і її багато. Пропонуємо вам
Тісто для піци без яєць
Використовуючи тісто для піци без яєць, можна приготувати чудовий вечерю для всієї родини або ж порадувати домашніх на вихідних. Рецепт приготування
Тісто для піци в хлібопічці
Всі ми любимо піцу. Але на її приготування потрібно певний час. І щоб прискорити процес приготування цієї страви ми пропонуємо вам кілька варіантів
Як приготувати тісто для піци?
Основою піци і частою проблемою господинь є тісто - адже так часто воно виходить негідно тонким і пишним! Існує безліч видів тіста для піци,