Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тонке тісто для піци без дріжджів

Тонке тісто для піци без дріжджів

5-07-2015, 23:00
7 796
Тонке тісто для піци без дріжджів
Робота з дріжджами – справа довга і не завжди вдячна, а тому, якщо ви тільки відкрили для себе безмежний світ кулінарії, немає нічого кращого, ніж почати роботу з базовими рецептами, на зразок тих, які описані нижче. Згодні, з класичною технологією приготування піци ці прийоми мають мало спільного, але для домашнього використання цілком згодяться.

Тонке і м'яке тісто для піци без дріжджів


Інгредієнти:

  • борошно - 2 1/4 ст.;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • молоко - 240 мл;

  • яйце - 1 шт.;

  • вершкове масло - 35 р.


  • Приготування
    Так як тіста без дріжджів не потрібно часу на відпочинок і підйом, відразу встановлюємо температуру духовки на відмітку в 220 градусів, а поки йде розігрівання беремося за замішування тіста.
    Борошно просіваємо через сито і ретельно змішуємо з розпушувачем. Поки ми не додали рідина, тісто можна, за бажанням, присмачити щіпка морської солі або сумішшю сушених італійських трав. Вливаємо до сухих інгредієнтів збите молоко з яйцем і кладемо м'яке масло (кімнатної температури). Місимо тісто до тієї пори, поки воно не перестане липнути до посуді, після чого викладаємо його на робочу поверхню, обминаємо ще пару хвилин і переміщаємо на лист пергаменту. Розкачуємо тісто і ставимо в духову шафу. Тонке тісто для піци без дріжджів має випікатися на 10 хвилин.

    Тонке тісто для піци без дріжджів і яєць


    Інгредієнти:

  • борошно - 250 г;

  • розпушувач - 10 г;

  • молоко - 190 мл;

  • рослинна олія - 60 мл


  • Приготування
    Насамперед підготуйте всі використовувані топінги для піци і розігрійте духовку до 220 градусів. Як тільки все буде готово, можна братися за приготування тіста.
    Змішуємо борошно і розпушувач. У центрі суміші сухих інгредієнтів робимо воронку, в яку вирушать рідкі інгредієнти – ледь підігріте молоко і масло. Замішуємо тісто з допомогою кухонного комбайна (насадка «гак») або вручну. Розкачуємо тісто в пласт, доповнюємо соусом і начинками а потім розміщуємо піцу в духовій шафі на 10 хвилин.

    Тонке тісто для піци на кефірі - рецепт без дріжджів


    Інгредієнти:

  • борошно - 220 г;

  • цукор - 15 г;

  • сода - 1/2 ч. ложки;

  • кефір або пахта - 2/3 ст.


  • Приготування
    Перед тим, як зробити тісто для тонкої піци без дріжджів, просійте борошно і ретельно змішайте її з содою: чим однорідніше сода розподілиться, тим рівномірніше підніметься готове тісто. Тепер вливаємо кефір або маслянку кімнатної температури і замішуємо тісто буквально хвилин 7. Не хвилюйтеся про те, що ми не погасили соду, так як в кефірі досить молочної кислоти для того, щоб впоратися з цим завданням.
    Розкачуємо тісто по можливості тонко і рівномірно, покриваємо обраними топінгами і розміщуємо в розігрітій до 230 градусів духовці на 10 хвилин.

    Тонке тісто для піци без дріжджів і молока


    У випадку якщо ви відмовились від споживання продуктів тваринництва, в якості базової рідкої складової тіста для піци можна використовувати соєве молоко або просту воду,
    Тонке тісто для піци без дріжджів
    як у наступному рецепті.
    Інгредієнти:

  • борошно - 240 г;

  • розпушувач - 15 г;

  • оливкова олія - 50 мл;

  • вода - 190 мл


  • Приготування
    Добре просіяне борошно, змішуємо її з іншим сухим інгредієнтом зі списку – розпушувачем. Слідом можна і всипати дрібку солі, але її додавання не принципово, якщо ви віддали перевагу і без того солоною начинкою. До борошна вливаємо воду з маслом, вимішуємо тісто, поки всі інгредієнти не з'єднаються в єдиний ком, а потім розкачуємо на аркуші пергаменту в коло бажаної товщини. Разом з топінгами тонкому тесту для піци без дріжджів належить випікатися при 230 градусах 10 хвилин або до зарум'янювання країв.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рідке тісто для піци
    Рідке тісто для піци
    Основа будь-якої піци – смачне дріжджове або бездріжджове тісто. Пропонуємо вам кілька варіантів рідкого тіста для піци, які не тільки сподобаються
    Просте тісто для піци
    Просте тісто для піци
    Іноді стикаєшся з такою проблемою, коли потрібно приготувати піцу швидко і просто. З начинкою все зрозуміло, можна використовувати все, що душі
    Пишне тісто для піци
    Пишне тісто для піци
    Традиційно італійську піцу готують з тонкого бездріжджового тесту, однак, деякі люди дуже люблять, коли основа пишна і її багато. Пропонуємо вам
    Тісто для піци без яєць
    Тісто для піци без яєць
    Використовуючи тісто для піци без яєць, можна приготувати чудовий вечерю для всієї родини або ж порадувати домашніх на вихідних. Рецепт приготування
    Тісто для піци в хлібопічці
    Тісто для піци в хлібопічці
    Всі ми любимо піцу. Але на її приготування потрібно певний час. І щоб прискорити процес приготування цієї страви ми пропонуємо вам кілька варіантів
    Як приготувати тісто для піци?
    Як приготувати тісто для піци?
    Основою піци і частою проблемою господинь є тісто - адже так часто воно виходить негідно тонким і пишним! Існує безліч видів тіста для піци,