Робота з дріжджами – справа довга і не завжди вдячна, а тому, якщо ви тільки відкрили для себе безмежний світ кулінарії, немає нічого кращого, ніж почати роботу з базовими рецептами, на зразок тих, які описані нижче. Згодні, з класичною технологією приготування піци ці прийоми мають мало спільного, але для домашнього використання цілком згодяться.
Тонке і м'яке тісто для піци без дріжджів
Інгредієнти: борошно - 2 1/4 ст.; розпушувач - 1 ч. ложка; молоко - 240 мл; яйце - 1 шт.; вершкове масло - 35 р. Приготування Так як тіста без дріжджів не потрібно часу на відпочинок і підйом, відразу встановлюємо температуру духовки на відмітку в 220 градусів, а поки йде розігрівання беремося за замішування тіста.
Борошно просіваємо через сито і ретельно змішуємо з розпушувачем. Поки ми не додали рідина, тісто можна, за бажанням, присмачити щіпка морської солі або сумішшю сушених італійських трав. Вливаємо до сухих інгредієнтів збите молоко з яйцем і кладемо м'яке масло (кімнатної температури). Місимо тісто до тієї пори, поки воно не перестане липнути до посуді, після чого викладаємо його на робочу поверхню, обминаємо ще пару хвилин і переміщаємо на лист пергаменту. Розкачуємо тісто і ставимо в духову шафу. Тонке тісто для піци без дріжджів має випікатися на 10 хвилин.
Тонке тісто для піци без дріжджів і яєць
Інгредієнти: борошно - 250 г; розпушувач - 10 г; молоко - 190 мл; рослинна олія - 60 мл Приготування Насамперед підготуйте всі використовувані топінги для піци і розігрійте духовку до 220 градусів. Як тільки все буде готово, можна братися за приготування тіста.
Змішуємо борошно і розпушувач. У центрі суміші сухих інгредієнтів робимо воронку, в яку вирушать рідкі інгредієнти – ледь підігріте молоко і масло. Замішуємо тісто з допомогою кухонного комбайна (насадка «гак») або вручну. Розкачуємо тісто в пласт, доповнюємо соусом і начинками а потім розміщуємо піцу в духовій шафі на 10 хвилин.
Тонке тісто для піци на кефірі - рецепт без дріжджів
Інгредієнти: борошно - 220 г; цукор - 15 г; сода - 1/2 ч. ложки; кефір або пахта - 2/3 ст. Приготування Перед тим, як зробити тісто для тонкої піци без дріжджів, просійте борошно і ретельно змішайте її з содою: чим однорідніше сода розподілиться, тим рівномірніше підніметься готове тісто. Тепер вливаємо кефір або маслянку кімнатної температури і замішуємо тісто буквально хвилин 7. Не хвилюйтеся про те, що ми не погасили соду, так як в кефірі досить молочної кислоти для того, щоб впоратися з цим завданням.
Розкачуємо тісто по можливості тонко і рівномірно, покриваємо обраними топінгами і розміщуємо в розігрітій до 230 градусів духовці на 10 хвилин.
Тонке тісто для піци без дріжджів і молока
У випадку якщо ви відмовились від споживання продуктів тваринництва, в якості базової рідкої складової тіста для піци можна використовувати соєве молоко або просту воду,
як у наступному рецепті.
Інгредієнти: борошно - 240 г; розпушувач - 15 г; оливкова олія - 50 мл; вода - 190 мл Приготування Добре просіяне борошно, змішуємо її з іншим сухим інгредієнтом зі списку – розпушувачем. Слідом можна і всипати дрібку солі, але її додавання не принципово, якщо ви віддали перевагу і без того солоною начинкою. До борошна вливаємо воду з маслом, вимішуємо тісто, поки всі інгредієнти не з'єднаються в єдиний ком, а потім розкачуємо на аркуші пергаменту в коло бажаної товщини. Разом з топінгами тонкому тесту для піци без дріжджів належить випікатися при 230 градусах 10 хвилин або до зарум'янювання країв.