» » Тісто на кефірі для біляшів

Тісто на кефірі для біляшів

Тісто на кефірі для біляшів
Не багато хто зможе похвалитися байдужістю до рум'яним і апетитним беляшам. Навпаки, популярністю це не дуже корисне блюдо зовсім не обділене. Але можна хоч якось пом'якшити ризики від поїдання цієї спокусливої закуски, приготувавши її самостійно. По крайней мере, ви будете впевнені в якості використовуваних продуктів.
З начинкою проблем не виникне, а от з тестом доведеться помучитися. А щоб максимально скоротити часові витрати і одночасно отримати прекрасний результат, скористайтеся нашими рецептами і приготуйте тісто для біляшів на кефірі.

Тісто для біляшів на кефірі з дріжджами - рецепт


Інгредієнти:

  • борошно – 980 р;

  • кефір – 490 мл;

  • яйця – 2 шт.;

  • сухі дріжджі – 15 г;

  • рафінована рослинна олія – 90 мл;

  • цукровий пісок – 75 г;

  • сіль – 10 р.


  • Приготування
    У миску вливаємо половину передбаченого рецептурою кількості трохи теплого кефіру, розчиняємо в ньому дріжджі, цукровий пісок, додаємо трохи борошна, перемішуємо і даємо постояти протягом п'ятнадцяти хвилин в теплі. Потім додаємо яйця, вливаємо залишився кефір, розчинивши в ньому сіль, і рафіноване масло, перемішуємо і, поступово засипаючи невеликими порціями просіяне борошно, заводимо тісто. Воно має бути м'яким, але абсолютно не липнути до рук. Прикриваємо ємність з тістом плівкою і чистим тканинним відрізу і розташовуємо в теплі приблизно на шістдесят хвилин. За цей час маса повинна збільшитися вдвічі. Тепер поділяємо її на потрібну кількість рівних частин і приступаємо до формування біляшів.

    Тісто на вак біляші на кефірі


    Інгредієнти:

  • борошно – 480-600 г;

  • кефір – 250 мл;

  • масло вершкове – 110 г;

  • сода, погашена оцтом – 5 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • сіль – 5 р.


  • Приготування
    Просіваємо в миску три склянки пшеничного борошна, перетираємо туди ж через тертку вершкове масло, попередньо добряче його подморозив. Далі перетираємо ретельно борошно з маслом до отримання дрібної крихти, а потім вливаємо кефір, вбиваємо яйця, додаємо гашену соду, сіль і гарненько вимішуємо. Борошно надалі додаємо з обережністю, щоб не перестаратися. Маса не повинна прилипати до рук, але разом з тим її консистенція повинна залишатися м'якою, набагато м'якше, ніж, скажімо, у пельменного тесту.
    Прикриваємо добре вимішене швидке тісто для біляшів на кефірі харчовою плівкою або покласти в пакет і залишаємо на столі при звичайній кімнатній температурі мінімум на тридцять хвилин для визрівання. Тільки після цього приступаємо до формування з нього вак біляшів.

    Тісто без дріжджів на кефірі для біляшів на сковороді


    Інгредієнти:

  • борошно – 1 кг;

  • кефір – 250 мл;

  • молоко – 250 мл;

  • сода, погашена оцтом – 10 г;

  • сіль – 10 г;

  • цукровий пісок – 30 г;

  • великі курячі яйця – 3 шт.;

  • рафінована рослинна олія – 60 мл


  • Приготування
    У глибокій і широкій мисці змішуємо молоко і кефір, додаємо яйця і збиваємо масу трохи віночком. Далі додаємо цукровий пісок, сіль і гашену соду і знову збиваємо. Тепер починаємо поступово, невеликими порціями просіяти в миску пшеничне борошно і вимішувати. Спочатку робимо це за допомогою ложки, а потім викладаємо масу на припыленный борошном стіл і вимішуємо руками. Домагаємося злегка
    Тісто на кефірі для біляшів
    липнущей консистенції тіста, додаємо рафіновану олію і знову гарненько вимішуємо протягом приблизно семи хвилин. Після цього поміщаємо борошняний ком в поліетиленовий пакет і даємо вистоятися протягом тридцяти хвилин.
    З готового тіста формуємо біляші. Для того щоб тісто при смаженні виробів на сковороді не вбирала занадто багато жиру, змащуємо руки при ліпленні біляшів рослинним маслом.
    Цей варіант тесту чудово підійде не тільки для приготування на сковороді біляшів. З нього виходять чудові смажені пиріжки з будь-якою начинкою.
    Додав: admin | 30-01-2016, 10:46
    Переглядів: 461