» » Ледачі біляші на кефірі - рецепт

Ледачі біляші на кефірі - рецепт

Ледачі біляші на кефірі - рецепт
І знову тема для любителів швидких і простих рецептів. Ми сьогодні будемо готувати ледачі біляші з тіста на кефірі без виснажливого його вимішування і без тимчасових витрат на бродіння і расстойку.
Незважаючи на досить просту рецептуру тесту і, здавалося б, примітивний принцип самого процесу приготування, вироби виходять неймовірно смачними і апетитними.

Рецепт лінивих біляшів з м'ясом на кефірі


Інгредієнти:
Для тіста:

  • пшеничне борошно – 280-320 г;

  • кефір – 500 мл;

  • свіже куряче яйце – 1 шт.;

  • цукровий пісок – 1 ч. ложка;

  • сода, погашена оцтом – 05 ч. ложки;

  • сіль – 05 ч. ложки;


  • Для начинки:

  • фарш м'ясний – 250 г;

  • цибуля ріпчаста – 60 г;

  • часник – 2 зубці;

  • свіжа зелень – 2-3 гілочки;

  • мелений чорний перець – щіпка;

  • сіль – щіпка;

  • рослинна рафінована олія для смаження біляшів.


  • Приготування
    Спочатку підготуємо фарш для ледачих біляшів. Для цього очищаємо і нарізаємо як можна дрібніше цибулю і свіжу зелень, очищений часник видавлюємо через прес і змішати овочі з м'ясним фаршем. Приправляємо масу сіллю і меленим чорним перцем, ретельно перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі для настоювання на кілька хвилин.
    В цей час готуємо тісто для ледачих біляшів. Соду трохи гасимо оцтом, викладаємо в кефір і перемішуємо. В окремій ємності збиваємо яйця до пишноти, а потім додаємо цукровий пісок і сіль, знову збиваємо і додаємо до кефіру з содою. Перемішуємо все хорошенечко і невеликими порціями починаємо вводити борошно, весь час розмішуючи. Домагаємося консистенції тіста, як на оладки . Коли результат буде досягнутий, беремося за формування біляшів.
    З фаршу формуємо невеликі плоскі коржі діаметром приблизно два з половиною сантиметри і вкладаємо їх тимчасово на блюдо.
    На сковороді прогріваємо достатню кількість рафінованого масла без запаху і за допомогою столової ложки накладаємо потроху тесту на деякій відстані один від одного (як при випіканні оладок). Зверху кожного «оладки» викладаємо підготовлені м'ясні коржі і зверху поливаємо їх невеликим шаром тесту, залишаючи по центру невеликий непокритий ділянку максимально можливої круглої форми. Витримуємо ледачі біляші на вогні середньої інтенсивності, підрум'янюючи їх по черзі з двох сторін.
    По готовності витягаємо ледачі біляші на пару хвилин на паперовий рушник, а потім перекладаємо на блюдо і подаємо.

    Як приготувати швидкі ледачі біляші на кефірі?


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 420-500 г;

  • кефір – 520 мл;

  • цукровий пісок – 45 г;

  • сода, погашена оцтом – 1 ч. ложка без гірки;

  • фарш – 450 г;

  • цибуля ріпчаста – 100 г;

  • рафінована рослинна олія для смаження ледачих біляшів;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    В кефірі розчиняємо цукровий пісок і сіль, додаємо попередньо погашену оцтом соду і гарненько перемішуємо. Тепер невеликими порціями підсипаємо попередньо просіяне борошно і замішуємо густе тісто по консистенції схоже з тестом на оладки або густу сметану.
    Ледачі біляші на кефірі - рецепт

    На цьому етапі додаємо в тісто м'ясний фарш і заздалегідь очищений і дрібненько нашатковану ріпчасту цибулю і розмішуємо до рівномірного його розподілу.
    У сковороду з товстим дном наливаємо достатню кількість рафінованої олії без запаху, прогріваємо його гарненько на середньому вогні і накладаємо за допомогою столової ложки потроху приготованого тіста з фаршем. Підрум'янюємо ледачі оладки з двох сторін, а потім витягуємо на паперові серветки, щоб позбутися від залишків масла, перекладаємо на блюдо і подаємо до столу. Окремо можна подати сметанний або будь-який інший соус на свій смак.
    Додав: admin | 30-01-2016, 10:43
    Переглядів: 647