Ледачі біляші на кефірі - рецепт
І знову тема для любителів швидких і простих рецептів. Ми сьогодні будемо готувати ледачі біляші з тіста на кефірі без виснажливого його вимішування і без тимчасових витрат на бродіння і расстойку.
Незважаючи на досить просту рецептуру тесту і, здавалося б, примітивний принцип самого процесу приготування, вироби виходять неймовірно смачними і апетитними.
Інгредієнти:
Для тіста:
пшеничне борошно – 280-320 г;
кефір – 500 мл;
свіже куряче яйце – 1 шт.;
цукровий пісок – 1 ч. ложка;
сода, погашена оцтом – 05 ч. ложки;
сіль – 05 ч. ложки;
Для начинки:
фарш м'ясний – 250 г;
цибуля ріпчаста – 60 г;
часник – 2 зубці;
свіжа зелень – 2-3 гілочки;
мелений чорний перець – щіпка;
сіль – щіпка;
рослинна рафінована олія для смаження біляшів.
Приготування
Спочатку підготуємо фарш для ледачих біляшів. Для цього очищаємо і нарізаємо як можна дрібніше цибулю і свіжу зелень, очищений часник видавлюємо через прес і змішати овочі з м'ясним фаршем. Приправляємо масу сіллю і меленим чорним перцем, ретельно перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі для настоювання на кілька хвилин.
В цей час готуємо тісто для ледачих біляшів. Соду трохи гасимо оцтом, викладаємо в кефір і перемішуємо. В окремій ємності збиваємо яйця до пишноти, а потім додаємо цукровий пісок і сіль, знову збиваємо і додаємо до кефіру з содою. Перемішуємо все хорошенечко і невеликими порціями починаємо вводити борошно, весь час розмішуючи. Домагаємося консистенції тіста, як на оладки . Коли результат буде досягнутий, беремося за формування біляшів.
З фаршу формуємо невеликі плоскі коржі діаметром приблизно два з половиною сантиметри і вкладаємо їх тимчасово на блюдо.
На сковороді прогріваємо достатню кількість рафінованого масла без запаху і за допомогою столової ложки накладаємо потроху тесту на деякій відстані один від одного (як при випіканні оладок). Зверху кожного «оладки» викладаємо підготовлені м'ясні коржі і зверху поливаємо їх невеликим шаром тесту, залишаючи по центру невеликий непокритий ділянку максимально можливої круглої форми. Витримуємо ледачі біляші на вогні середньої інтенсивності, підрум'янюючи їх по черзі з двох сторін.
По готовності витягаємо ледачі біляші на пару хвилин на паперовий рушник, а потім перекладаємо на блюдо і подаємо.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 420-500 г;
кефір – 520 мл;
цукровий пісок – 45 г;
сода, погашена оцтом – 1 ч. ложка без гірки;
фарш – 450 г;
цибуля ріпчаста – 100 г;
рафінована рослинна олія для смаження ледачих біляшів;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль – за смаком.
Приготування
В кефірі розчиняємо цукровий пісок і сіль, додаємо попередньо погашену оцтом соду і гарненько перемішуємо. Тепер невеликими порціями підсипаємо попередньо просіяне борошно і замішуємо густе тісто по консистенції схоже з тестом на оладки або густу сметану.
На цьому етапі додаємо в тісто м'ясний фарш і заздалегідь очищений і дрібненько нашатковану ріпчасту цибулю і розмішуємо до рівномірного його розподілу.
У сковороду з товстим дном наливаємо достатню кількість рафінованої олії без запаху, прогріваємо його гарненько на середньому вогні і накладаємо за допомогою столової ложки потроху приготованого тіста з фаршем. Підрум'янюємо ледачі оладки з двох сторін, а потім витягуємо на паперові серветки, щоб позбутися від залишків масла, перекладаємо на блюдо і подаємо до столу. Окремо можна подати сметанний або будь-який інший соус на свій смак.
Незважаючи на досить просту рецептуру тесту і, здавалося б, примітивний принцип самого процесу приготування, вироби виходять неймовірно смачними і апетитними.
Рецепт лінивих біляшів з м'ясом на кефірі
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Спочатку підготуємо фарш для ледачих біляшів. Для цього очищаємо і нарізаємо як можна дрібніше цибулю і свіжу зелень, очищений часник видавлюємо через прес і змішати овочі з м'ясним фаршем. Приправляємо масу сіллю і меленим чорним перцем, ретельно перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі для настоювання на кілька хвилин.
В цей час готуємо тісто для ледачих біляшів. Соду трохи гасимо оцтом, викладаємо в кефір і перемішуємо. В окремій ємності збиваємо яйця до пишноти, а потім додаємо цукровий пісок і сіль, знову збиваємо і додаємо до кефіру з содою. Перемішуємо все хорошенечко і невеликими порціями починаємо вводити борошно, весь час розмішуючи. Домагаємося консистенції тіста, як на оладки . Коли результат буде досягнутий, беремося за формування біляшів.
З фаршу формуємо невеликі плоскі коржі діаметром приблизно два з половиною сантиметри і вкладаємо їх тимчасово на блюдо.
На сковороді прогріваємо достатню кількість рафінованого масла без запаху і за допомогою столової ложки накладаємо потроху тесту на деякій відстані один від одного (як при випіканні оладок). Зверху кожного «оладки» викладаємо підготовлені м'ясні коржі і зверху поливаємо їх невеликим шаром тесту, залишаючи по центру невеликий непокритий ділянку максимально можливої круглої форми. Витримуємо ледачі біляші на вогні середньої інтенсивності, підрум'янюючи їх по черзі з двох сторін.
По готовності витягаємо ледачі біляші на пару хвилин на паперовий рушник, а потім перекладаємо на блюдо і подаємо.
Як приготувати швидкі ледачі біляші на кефірі?
Інгредієнти:
Приготування
В кефірі розчиняємо цукровий пісок і сіль, додаємо попередньо погашену оцтом соду і гарненько перемішуємо. Тепер невеликими порціями підсипаємо попередньо просіяне борошно і замішуємо густе тісто по консистенції схоже з тестом на оладки або густу сметану.
На цьому етапі додаємо в тісто м'ясний фарш і заздалегідь очищений і дрібненько нашатковану ріпчасту цибулю і розмішуємо до рівномірного його розподілу.
У сковороду з товстим дном наливаємо достатню кількість рафінованої олії без запаху, прогріваємо його гарненько на середньому вогні і накладаємо за допомогою столової ложки потроху приготованого тіста з фаршем. Підрум'янюємо ледачі оладки з двох сторін, а потім витягуємо на паперові серветки, щоб позбутися від залишків масла, перекладаємо на блюдо і подаємо до столу. Окремо можна подати сметанний або будь-який інший соус на свій смак.
Рекомендуємо добрі рецепти
Біляші - рецепт
Приготувати самостійно татарські біляші зовсім не складно, достатньо вивчити рекомендації з цієї статті. Далі докладно розповімо кілька різних
Тісто на кефірі для біляшів
Незмінним складовим компонентом для традиційних біляшів є їх соковите м'ясне наповнення, а от оболонка може бути досить різноманітною. Далі
Ледачі біляші з фаршем на кефірі – рецепт
Класичний рецепт біляшів зовсім не складний у приготуванні, але можна їх зробити ще простіше, так як існує кілька лінивих способів. Отже, розповімо,
Ледачі біляші
Ледачі біляші - дуже просте блюдо, яке можна приготувати до приходу нежданих гостей. Чому? Тому що делатеся воно практично моментально, а значить
Біляші в мультиварці - рецепт
Якщо вам пощастило мати вдома таку універсальну кухонну помічницю, як мультиварка, значить, вам стануть під силу практично будь-які рецепти. Один з
Рецепт біляшів на сковороді
Біляші - смачне м'ясне блюдо, яке обожнюють і дорослі, і діти. Звичайно ж, можна купити готові в будь-якому магазині, але чи вони будуть корисними?