І знову тема для любителів швидких і простих рецептів. Ми сьогодні будемо готувати ледачі біляші з тіста на кефірі без виснажливого його вимішування і без тимчасових витрат на бродіння і расстойку.
Незважаючи на досить просту рецептуру тесту і, здавалося б, примітивний принцип самого процесу приготування, вироби виходять неймовірно смачними і апетитними.
Рецепт лінивих біляшів з м'ясом на кефірі
Інгредієнти: Для тіста:
пшеничне борошно – 280-320 г; кефір – 500 мл; свіже куряче яйце – 1 шт.; цукровий пісок – 1 ч. ложка; сода, погашена оцтом – 05 ч. ложки; сіль – 05 ч. ложки; Для начинки:
фарш м'ясний – 250 г; цибуля ріпчаста – 60 г; часник – 2 зубці; свіжа зелень – 2-3 гілочки; мелений чорний перець – щіпка; сіль – щіпка; рослинна рафінована олія для смаження біляшів. Приготування Спочатку підготуємо фарш для ледачих біляшів. Для цього очищаємо і нарізаємо як можна дрібніше цибулю і свіжу зелень, очищений часник видавлюємо через прес і змішати овочі з м'ясним фаршем. Приправляємо масу сіллю і меленим чорним перцем, ретельно перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі для настоювання на кілька хвилин.
В цей час готуємо тісто для ледачих біляшів. Соду трохи гасимо оцтом, викладаємо в кефір і перемішуємо. В окремій ємності збиваємо яйця до пишноти, а потім додаємо цукровий пісок і сіль, знову збиваємо і додаємо до кефіру з содою. Перемішуємо все хорошенечко і невеликими порціями починаємо вводити борошно, весь час розмішуючи. Домагаємося консистенції тіста, як на оладки . Коли результат буде досягнутий, беремося за формування біляшів.
З фаршу формуємо невеликі плоскі коржі діаметром приблизно два з половиною сантиметри і вкладаємо їх тимчасово на блюдо.
На сковороді прогріваємо достатню кількість рафінованого масла без запаху і за допомогою столової ложки накладаємо потроху тесту на деякій відстані один від одного (як при випіканні оладок). Зверху кожного «оладки» викладаємо підготовлені м'ясні коржі і зверху поливаємо їх невеликим шаром тесту, залишаючи по центру невеликий непокритий ділянку максимально можливої круглої форми. Витримуємо ледачі біляші на вогні середньої інтенсивності, підрум'янюючи їх по черзі з двох сторін.
По готовності витягаємо ледачі біляші на пару хвилин на паперовий рушник, а потім перекладаємо на блюдо і подаємо.
Як приготувати швидкі ледачі біляші на кефірі?
Інгредієнти: борошно пшеничне – 420-500 г; кефір – 520 мл; цукровий пісок – 45 г; сода, погашена оцтом – 1 ч. ложка без гірки; фарш – 450 г; цибуля ріпчаста – 100 г; рафінована рослинна олія для смаження ледачих біляшів; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування В кефірі розчиняємо цукровий пісок і сіль, додаємо попередньо погашену оцтом соду і гарненько перемішуємо. Тепер невеликими порціями підсипаємо попередньо просіяне борошно і замішуємо густе тісто по консистенції схоже з тестом на оладки або густу сметану.
На цьому етапі додаємо в тісто м'ясний фарш і заздалегідь очищений і дрібненько нашатковану ріпчасту цибулю і розмішуємо до рівномірного його розподілу.
У сковороду з товстим дном наливаємо достатню кількість рафінованої олії без запаху, прогріваємо його гарненько на середньому вогні і накладаємо за допомогою столової ложки потроху приготованого тіста з фаршем. Підрум'янюємо ледачі оладки з двох сторін, а потім витягуємо на паперові серветки, щоб позбутися від залишків масла, перекладаємо на блюдо і подаємо до столу. Окремо можна подати сметанний або будь-який інший соус на свій смак.