Ледачі біляші з фаршем на кефірі – рецепт
Біляші не можна назвати складним у приготуванні стравою, але витрати часу на їх приготування відчутні. Саме тому багато господинь, будучи великими прихильницями смажених пиріжків з м'ясом , модифікували технологію і придумали рецепт лінивих біляшів з фаршем на кефірі. Зовні такі біляші дуже схожі на звичайні оладки , приготовані з додаванням м'ясної начинки безпосередньо в тісто або іноді обжаривающейся між його шарами.
Класичні біляші готуються на основі з дріжджового тіста, саме це нерідко бентежить більшість господинь. Ми ж вирішили не змінювати автентичному рецептом, але спростити його, приготувавши дріжджове тісто на оладки для того, щоб біляші вийшли пишніше.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 190 г;
молоко - 110 мл;
кефір - 90 мл;
яйця - 1 шт.;
цукровий пісок - 15 г;
сухі дріжджі - 10 р.
Для начинки:
яловичина - 430 г;
ріпчаста цибуля - 310 р.
Приготування
Прийміть за традиційну дріжджову основу, розвівши невелика кількість цукру в молоці і всипати дріжджі на поверхню. Залиште дріжджі активізуватися, а самі прийміть за начинку.
Дрібно нарубаєте яловичину. Шматочками аналогічного розміру наріжте цибулю. Змішайте компоненти разом і щедро приправити сіллю з свежесмолотым перцем. Підлийте трохи води, близько чверті склянки, щоб м'ясо придбало пастоподібну консистенцію. Цей нехитрий трюк допоможе зробити начинку більш соковитою.
Коли дріжджі запузырятся, вбийте в розчин яйце, влити кефір і додайте борошно. Замісивши однорідне тісто, поставте на вогонь посуд з товстим дном і влийте в неї трохи олії. Розігрів масло, вилийте порцію тіста, зверху викладіть невелику порцію фаршу і залийте залишилися тестом. Ледачі біляші на дріжджах з фаршем обсмажують до зарум'янювання, збавивши вогонь для того, щоб м'ясний фарш всередині дійшов до повної готовності.
Тісто в цьому рецепті піднімається за рахунок наявності соди в основі, при цьому гасити соду перед додаванням не потрібно, так як міститься в кефірі молочної кислоти з лишком вистачить для цієї мети.
Інгредієнти:
м'ясний фарш - 320 г;
ріпчаста цибуля - 95 г;
кефір - 460 мл;
сода - 1/2 ч. ложки;
борошно - 320 р.
Приготування
Змішайте борошно з пучкою солі і содою. Влити кефір і приступите до замішування густого тесту, по консистенції нагадує те, з якого готують оладки. Подрібніть фарш і цибулю будь-яким зручним способом, після чого приправте їх. Додайте фарш прямо в тісто і перемішати. Добре розігрів обрану посуд, обсмажуйте ледачі біляші з фаршем до зарум'янювання, а потім сервіруйте до столу максимального гарячими в компанії сметани.
Інгредієнти:
Для тіста:
кефір - 460 м;
борошно - 270 г;
яйця - 4 шт.;
сода - 5 р.
Для начинки:
м'ясний фарш - 540 г;
ріпчаста цибуля - 170 г;
жменя свіжої зелені.
Приготування
Першим ділом займіться тестом. З цією метою збийте кілька яєць з пучкою солі і влити кефір. Збивши все до однорідності, почніть поступово вливати рідини до суміші борошна і соди – таким чином ви зможете уникнути утворення грудочок.
Тепер до начинки. Довільно, але досить дрібно, нарубаєте ріпчасту цибулю і додати до м'яса разом із зеленню. Приправити м'ясо і додайте до нього трохи крижаної води.
Ложкою вилийте порції фаршу на поверхню добре розігрітій пательні, в центр покладіть порцію начинки і додатково залийте все тестом. Зменшіть жар для того, щоб м'ясо у складі начинки встигло повністю приготуватися. Готові біляші подавайте відразу ж, у компанії сметани або іншого улюбленого соусу.
Рецепт лінивих біляшів на кефірі з м'ясом
Класичні біляші готуються на основі з дріжджового тіста, саме це нерідко бентежить більшість господинь. Ми ж вирішили не змінювати автентичному рецептом, але спростити його, приготувавши дріжджове тісто на оладки для того, щоб біляші вийшли пишніше.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Прийміть за традиційну дріжджову основу, розвівши невелика кількість цукру в молоці і всипати дріжджі на поверхню. Залиште дріжджі активізуватися, а самі прийміть за начинку.
Дрібно нарубаєте яловичину. Шматочками аналогічного розміру наріжте цибулю. Змішайте компоненти разом і щедро приправити сіллю з свежесмолотым перцем. Підлийте трохи води, близько чверті склянки, щоб м'ясо придбало пастоподібну консистенцію. Цей нехитрий трюк допоможе зробити начинку більш соковитою.
Коли дріжджі запузырятся, вбийте в розчин яйце, влити кефір і додайте борошно. Замісивши однорідне тісто, поставте на вогонь посуд з товстим дном і влийте в неї трохи олії. Розігрів масло, вилийте порцію тіста, зверху викладіть невелику порцію фаршу і залийте залишилися тестом. Ледачі біляші на дріжджах з фаршем обсмажують до зарум'янювання, збавивши вогонь для того, щоб м'ясний фарш всередині дійшов до повної готовності.
Ледачі біляші - рецепт з фаршем
Тісто в цьому рецепті піднімається за рахунок наявності соди в основі, при цьому гасити соду перед додаванням не потрібно, так як міститься в кефірі молочної кислоти з лишком вистачить для цієї мети.
Інгредієнти:
Приготування
Змішайте борошно з пучкою солі і содою. Влити кефір і приступите до замішування густого тесту, по консистенції нагадує те, з якого готують оладки. Подрібніть фарш і цибулю будь-яким зручним способом, після чого приправте їх. Додайте фарш прямо в тісто і перемішати. Добре розігрів обрану посуд, обсмажуйте ледачі біляші з фаршем до зарум'янювання, а потім сервіруйте до столу максимального гарячими в компанії сметани.
Ледачі біляші на кефірі з фаршем
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Першим ділом займіться тестом. З цією метою збийте кілька яєць з пучкою солі і влити кефір. Збивши все до однорідності, почніть поступово вливати рідини до суміші борошна і соди – таким чином ви зможете уникнути утворення грудочок.
Тепер до начинки. Довільно, але досить дрібно, нарубаєте ріпчасту цибулю і додати до м'яса разом із зеленню. Приправити м'ясо і додайте до нього трохи крижаної води.
Ложкою вилийте порції фаршу на поверхню добре розігрітій пательні, в центр покладіть порцію начинки і додатково залийте все тестом. Зменшіть жар для того, щоб м'ясо у складі начинки встигло повністю приготуватися. Готові біляші подавайте відразу ж, у компанії сметани або іншого улюбленого соусу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тісто на біляші з м'ясом
Приготувати справжні біляші не складно, головне-визначити для себе відповідний спосіб їх втілення. І, якщо з начинкою все цілком зрозуміло, то
Ледачі біляші на кефірі - рецепт
Відомо, що ідеальною основою для біляшів вважається дріжджове тісто, однак винахідливі господині вже придумали лінивий варіант страви, з яким ми
Біляші з м'ясом на сковороді
Якщо ви вирішили побалувати себе не дуже корисною, але смачною їжею начебто біляшів, то краще всього приготувати самим. Так ви будете впевнені в їх
Біляші на кефірі
Любите смачні біляші? Тоді ви напевно не раз пробували готувати їх будинку. На жаль, не у кожної господині є відповідний рецепт, а тому ми вирішили
Ледачі біляші
Ледачі біляші - дуже просте блюдо, яке можна приготувати до приходу нежданих гостей. Чому? Тому що делатеся воно практично моментально, а значить
Біляші в мультиварці - рецепт
Якщо вам пощастило мати вдома таку універсальну кухонну помічницю, як мультиварка, значить, вам стануть під силу практично будь-які рецепти. Один з