Біляші не можна назвати складним у приготуванні стравою, але витрати часу на їх приготування відчутні. Саме тому багато господинь, будучи великими прихильницями смажених пиріжків з м'ясом , модифікували технологію і придумали рецепт лінивих біляшів з фаршем на кефірі. Зовні такі біляші дуже схожі на звичайні оладки , приготовані з додаванням м'ясної начинки безпосередньо в тісто або іноді обжаривающейся між його шарами.
Рецепт лінивих біляшів на кефірі з м'ясом
Класичні біляші готуються на основі з дріжджового тіста, саме це нерідко бентежить більшість господинь. Ми ж вирішили не змінювати автентичному рецептом, але спростити його, приготувавши дріжджове тісто на оладки для того, щоб біляші вийшли пишніше.
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 190 г; молоко - 110 мл; кефір - 90 мл; яйця - 1 шт.; цукровий пісок - 15 г; сухі дріжджі - 10 р. Для начинки:
яловичина - 430 г; ріпчаста цибуля - 310 р. Приготування Прийміть за традиційну дріжджову основу, розвівши невелика кількість цукру в молоці і всипати дріжджі на поверхню. Залиште дріжджі активізуватися, а самі прийміть за начинку.
Дрібно нарубаєте яловичину. Шматочками аналогічного розміру наріжте цибулю. Змішайте компоненти разом і щедро приправити сіллю з свежесмолотым перцем. Підлийте трохи води, близько чверті склянки, щоб м'ясо придбало пастоподібну консистенцію. Цей нехитрий трюк допоможе зробити начинку більш соковитою.
Коли дріжджі запузырятся, вбийте в розчин яйце, влити кефір і додайте борошно. Замісивши однорідне тісто, поставте на вогонь посуд з товстим дном і влийте в неї трохи олії. Розігрів масло, вилийте порцію тіста, зверху викладіть невелику порцію фаршу і залийте залишилися тестом. Ледачі біляші на дріжджах з фаршем обсмажують до зарум'янювання, збавивши вогонь для того, щоб м'ясний фарш всередині дійшов до повної готовності.
Ледачі біляші - рецепт з фаршем
Тісто в цьому рецепті піднімається за рахунок наявності соди в основі, при цьому гасити соду перед додаванням не потрібно, так як міститься в кефірі молочної кислоти з лишком вистачить для цієї мети.
Інгредієнти: м'ясний фарш - 320 г; ріпчаста цибуля - 95 г; кефір - 460 мл; сода - 1/2 ч. ложки; борошно - 320 р. Приготування Змішайте борошно з пучкою солі і содою. Влити кефір і приступите до замішування густого тесту, по консистенції нагадує те, з якого готують оладки. Подрібніть фарш і цибулю будь-яким зручним способом, після чого приправте їх. Додайте фарш прямо в тісто і перемішати. Добре розігрів обрану посуд, обсмажуйте ледачі біляші з фаршем до зарум'янювання, а потім сервіруйте до столу максимального гарячими в компанії сметани.
Ледачі біляші на кефірі з фаршем
Інгредієнти: Для тіста:
кефір - 460 м; борошно - 270 г; яйця - 4 шт.; сода - 5 р. Для начинки: м'ясний фарш - 540 г; ріпчаста цибуля - 170 г; жменя свіжої зелені. Приготування Першим ділом займіться тестом. З цією метою збийте кілька яєць з пучкою солі і влити кефір. Збивши
все до однорідності, почніть поступово вливати рідини до суміші борошна і соди – таким чином ви зможете уникнути утворення грудочок.
Тепер до начинки. Довільно, але досить дрібно, нарубаєте ріпчасту цибулю і додати до м'яса разом із зеленню. Приправити м'ясо і додайте до нього трохи крижаної води.
Ложкою вилийте порції фаршу на поверхню добре розігрітій пательні, в центр покладіть порцію начинки і додатково залийте все тестом. Зменшіть жар для того, щоб м'ясо у складі начинки встигло повністю приготуватися. Готові біляші подавайте відразу ж, у компанії сметани або іншого улюбленого соусу.