Вернуться назад Распечатать

Тісто для піци на кефірі

Тісто для піци на кефірі
При відсутності дріжджів або ж при поганій їх переносимості можна зробити тісто і без них, замісивши його на кефірі. Пропонуємо перелік рецептів такої основи для приготування піци, кожен з яких по-своєму цікавий і має свою аудиторію шанувальників.

Рідке тісто для піци на кефірі без дріжджів


Приготувати рідке тісто для піци за даним рецептом, вдасться уникнути стомлюючого його розкачування і надання форми піці. Тісто сама заповнить простір на деку і створить потрібну форму.
Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 325-385 г;

  • кефір – 245 мл;

  • розпушувач – 5 г;

  • яйця свіжі курячі – 2 шт.;

  • сіль – 5-7 г;

  • масло вершкове – 60 г;


  • Приготування
    Приготування бездріжджового тіста для піци на кефірі починаємо з процесу збивання яєць з додаванням солі. Отримавши в підсумку злегка пишну спінену масу, приступаємо до наступного етапу. В іншій ємності змішуємо кефір з погашеною харчовою содою і даємо постояти три хвилинки. Тепер з'єднуємо яєчну і кефірну суміш, додаємо заздалегідь просіяне борошно, додаємо розтоплене попередньо і остигле масло і все ретельно перемішуємо. Текстура готового тіста при правильному виконанні виходить досить рідкою.
    Залишилося вилити швидке тісто для піци на кефірі на попередньо промаслений лист, розкласти бажану начинку і спекти піцу в духовій шафі до готовності.

    Бездріжджове тісто для піци на кефірі без яєць


    Якщо дуже хочеться домашню піцу, а яєць для тіста, як на зло, не виявилося, пропонуємо альтернативний рецепт тіста без їх участі, не дивлячись ні на що передбачає гідний результат готового страви.
    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 240 г;

  • кефір з невеликим відсотком жирності – 125 мл;

  • оливкова або інше рослинне масло без запаху – 120 мл;

  • цукровий пісок – 45 г;

  • гашене сода харчова – 5 г;

  • сіль – 10 р.


  • Приготування
    Щоб по максимуму позбутися присмаку соди в тісті, погасимо її оцтом, а потім змішаємо з кефіром і дамо постояти від семи до десяти хвилин. Після цього додаємо в суміш цукровий пісок, сіль, оливкова чи будь-яке інше масло і гарненько перемішуємо, даючи можливість максимально розчинитися всім кристалам. Тепер починаємо малими порціями всипати попередньо просіяне борошно і замішувати тісто. Спочатку робимо це руками, а потім вимішуємо на столі до отримання не липкою, але м'якої текстури борошняного кома. Прикриваємо його харчовою плівкою і залишаємо на столі на тридцять-сорок хвилин. Після цього можна розкачувати тісто до потрібної форми і оформляти піцу.

    Як приготувати тонке тісто для піци на кефірі?


    Даний рецепт тіста максимально наблизить основу піци до цієї італійської. Виріб виходить досить тонка, але в міру м'яке і пишне.
    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 825-895 г;

  • кефір – 490 мл;

  • яйця курячі свіжі – 2 шт.;

  • рафінована рослинна олія – 40 мл;

  • харчова сода, гашене – 5 г;

  • сіль – 5 р.


  • Приготування
    Як і в запропонованих раніше рецептах додаємо в кефір вже погашену оцтом соду і чекаємо
    Тісто для піци на кефірі
    її додаткового гасіння кислотою, притаманної в кефірі, протягом семи хвилин. Після цього трохи збиті вінчиком яйця з сіллю, додаємо в кефірну суміш, туди ж додаємо цукровий пісок і вливаємо рафінована рослинна олія, ретельно перемішуємо і додаємо дві третини просіяного борошна. Гарненько вимішуємо і, підсипаючи тепер борошно поступово, доводимо текстуру тесту до легкої липкості і м'якості. Для зручності вимішування можна змащувати долоні рослинним маслом. Після того як тісто полежить під плівкою хвилин сорок при кімнатних умовах, можна приступати до його розкочування і формування піци.