При відсутності дріжджів або ж при поганій їх переносимості можна зробити тісто і без них, замісивши його на кефірі. Пропонуємо перелік рецептів такої основи для приготування піци, кожен з яких по-своєму цікавий і має свою аудиторію шанувальників.
Рідке тісто для піци на кефірі без дріжджів
Приготувати рідке тісто для піци за даним рецептом, вдасться уникнути стомлюючого його розкачування і надання форми піці. Тісто сама заповнить простір на деку і створить потрібну форму.
Інгредієнти: борошно пшеничне – 325-385 г; кефір – 245 мл; розпушувач – 5 г; яйця свіжі курячі – 2 шт.; сіль – 5-7 г; масло вершкове – 60 г; Приготування Приготування бездріжджового тіста для піци на кефірі починаємо з процесу збивання яєць з додаванням солі. Отримавши в підсумку злегка пишну спінену масу, приступаємо до наступного етапу. В іншій ємності змішуємо кефір з погашеною харчовою содою і даємо постояти три хвилинки. Тепер з'єднуємо яєчну і кефірну суміш, додаємо заздалегідь просіяне борошно, додаємо розтоплене попередньо і остигле масло і все ретельно перемішуємо. Текстура готового тіста при правильному виконанні виходить досить рідкою.
Залишилося вилити швидке тісто для піци на кефірі на попередньо промаслений лист, розкласти бажану начинку і спекти піцу в духовій шафі до готовності.
Бездріжджове тісто для піци на кефірі без яєць
Якщо дуже хочеться домашню піцу, а яєць для тіста, як на зло, не виявилося, пропонуємо альтернативний рецепт тіста без їх участі, не дивлячись ні на що передбачає гідний результат готового страви.
Інгредієнти: борошно пшеничне – 240 г; кефір з невеликим відсотком жирності – 125 мл; оливкова або інше рослинне масло без запаху – 120 мл; цукровий пісок – 45 г; гашене сода харчова – 5 г; сіль – 10 р. Приготування Щоб по максимуму позбутися присмаку соди в тісті, погасимо її оцтом, а потім змішаємо з кефіром і дамо постояти від семи до десяти хвилин. Після цього додаємо в суміш цукровий пісок, сіль, оливкова чи будь-яке інше масло і гарненько перемішуємо, даючи можливість максимально розчинитися всім кристалам. Тепер починаємо малими порціями всипати попередньо просіяне борошно і замішувати тісто. Спочатку робимо це руками, а потім вимішуємо на столі до отримання не липкою, але м'якої текстури борошняного кома. Прикриваємо його харчовою плівкою і залишаємо на столі на тридцять-сорок хвилин. Після цього можна розкачувати тісто до потрібної форми і оформляти піцу.
Як приготувати тонке тісто для піци на кефірі?
Даний рецепт тіста максимально наблизить основу піци до цієї італійської. Виріб виходить досить тонка, але в міру м'яке і пишне.
Інгредієнти: борошно пшеничне – 825-895 г; кефір – 490 мл; яйця курячі свіжі – 2 шт.; рафінована рослинна олія – 40 мл; харчова сода, гашене – 5 г; сіль – 5 р. Приготування Як і в запропонованих раніше рецептах додаємо в кефір вже погашену оцтом соду і чекаємо
її додаткового гасіння кислотою, притаманної в кефірі, протягом семи хвилин. Після цього трохи збиті вінчиком яйця з сіллю, додаємо в кефірну суміш, туди ж додаємо цукровий пісок і вливаємо рафінована рослинна олія, ретельно перемішуємо і додаємо дві третини просіяного борошна. Гарненько вимішуємо і, підсипаючи тепер борошно поступово, доводимо текстуру тесту до легкої липкості і м'якості. Для зручності вимішування можна змащувати долоні рослинним маслом. Після того як тісто полежить під плівкою хвилин сорок при кімнатних умовах, можна приступати до його розкочування і формування піци.