Вернуться назад Распечатать

Швидке дріжджове тісто для піци

Швидке дріжджове тісто для піци
Дріжджове тісто по праву вважається оптимальним для приготування піци . Виріб на його основі виходить м'яким, ніжним і повітряним. А його пишність можна регулювати товщиною розкочування заготовки.
Пропонуємо рецепти швидкого приготування дріжджового тіста для піци на молоці з яйцями або ж просто на воді. Обидва варіанти мають свої переваги, і оцінити їх ви зможете тільки досвідченим шляхом, приготувавши будинку піцу на такому тісті, зробленому з урахуванням рекомендацій в рецептах нижче.

Просте швидке дріжджове тісто для піци - рецепт на молоці


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 425 г;

  • одне куряче яйце;

  • олія рослинна рафінована – 55 мл;

  • цукровий пісок – 35 г;

  • свіжі пресовані дріжджі – 25-30 г;

  • сіль – 5 р;

  • молоко – 240 мл


  • Приготування
    Починаємо процес швидкого приготування тіста для піци з того, що розпускаємо в тепленькому молоці пресовані дріжджі. Після цього розтираємо з яйцем цукровий пісок і сіль і вводимо в дріжджову суміш. Яйце при цьому має бути кімнатної температури. Після цього просіваємо в рідку основу борошно і починаємо заміс. Додаємо борошно до того моменту, коли тісто вже перестане бути занадто липким і в'язким. Тепер вливаємо олію і продовжуємо вимішувати масу руками ще протягом семи хвилин. Після цього даємо тісту вистоятися в теплі протягом тридцяти хвилин. За цей час його обсяг повинен збільшитися вдвічі. Тепер можемо приступати до оформлення піци.

    Швидке дріжджове тісто для піци на воді без яєць


    Інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 575-620 г;

  • олія рослинна рафінована – 85 мл;

  • цукровий пісок – 55 г;

  • пресовані свіжі або сухі дріжджі – 25 г або 1 ст. ложка;

  • дві щіпки солі;

  • вода очищена – 290 мл


  • Приготування
    На відміну від попереднього рецепту в якості рідкої основи ми будемо використовувати просто очищену
    Швидке дріжджове тісто для піци
    водичку. Прогріваємо її до приємної теплоти, додаємо дріжджі, цукровий пісок і п'ять столових ложок борошна і розмішуємо дуже ретельно, щоб всі компоненти розчинилися. Щоб дріжджі активувалися і почали свою роботу, розміщуємо ємність із заготівлею в теплі на двадцять хвилин.
    Після цього вливаємо олію, додаємо сіль, починаємо поступово просіяти в тісто борошно, і приступаємо до замісу. Коли тісто перестане бути липким, вимішуємо його ще протягом п'яти-семи хвилин. Якщо часу вільного немає, можна відразу ж приступати до формування піци, тонший її розкотивши. По можливості даємо тісту один раз піднятися, помістивши його в тепло і затишок на тридцять-сорок хвилин.