Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рецепт підливи

Рецепт підливи

7-02-2016, 15:47
439
Рецепт підливи
Підливою завжди можна доповнити будь-нехитре блюдо, свіжоприготований гарнір, а деякі часто не проти нею поласувати і даремно, взявши з собою лише скоринку хліба. Різновидів підлив і їх рецептів існує незліченна кількість. Розповімо кілька найкращих рецептів, які доповнять і будь-яке блюдо своїм неповторним ароматом, ніжністю, м'якістю і неперевершеним смаком.

Рецепт грибної підливи для макаронів


Інгредієнти:

  • печериці – 250-300 г;

  • цибуля ріпчаста (середній) – 2 шт.;

  • соняшникова олія – 3 ст. ложки;

  • вершкове масло – 25-30 г;

  • борошно пшеничне – 1 ст. ложка;

  • домашня сметана – 3 ст. ложки;

  • перець, сіль – за смаком;

  • молоко – 50 мл


  • Приготування
    На сковороду наливаємо олію і практично відразу викладаємо сюди нарізані печериці. Як тільки гриби почнуть шипіти, тобто пускати сік, додаємо до них шматочок вершкового масла. Смажимо їх до випарювання рідини, а після додаємо сіль і трохи перцю. Викладаємо в гриби тонко нашатковану на чверть кільця цибулю і тепер обсмажуємо до прозорості цибулі. Рівномірно присипаємо все борошном і перемішуємо лопаткою. Коли зауважимо, що підлива стає більш в'язкою, викладаємо в неї домашню сметану і перемішуючи, розподіляємо її по грибам. Зверху поливаємо невеликою кількістю молока і накриваємо кришкою. Тушкуємо підливку на слабкому вогні десь 12-13 хвилин.
    Рекомендуємо для цієї підливи використовувати тільки домашню сметану, тоді грибочки будуть прозорі з красивим глянцевим полиском, а смак макаронів буде набагато ніжніше.

    Рецепт м'ясної підливи з індички для гречки


    Інгредієнти:

  • філе індички – 500-550 г;

  • томатний сік – 100 мл;

  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;

  • вершки (33%) – 5 ст. ложок;

  • оливкова олія – 30-40 мл;

  • сіль – за смаком;

  • суміш перців – за смаком;

  • борошно пшеничне – 3 ч. ложки;

  • мелений коріандр – 2/3 ч. ложки.


  • Приготування
    Нарізаємо великими кубиками індичатину і обсмажуємо на оливковій олії в досить глибокій сковороді, з додаванням дрібно подрібненого часнику. Коли шматочки м'яса почнуть виділяти рідину, в цей момент підсолюємо їх і присипаємо сумішшю перців. Якщо м'ясо індички вже ущільнилася і навіть початок прихоплюватися кіркою, то викладаємо до нього нарізаний дрібними кубиками цибулю. Через хвилини три присипаємо все борошном і поливаємо вершками і рівномірно розподіляємо все, перемішуючи ложкою. Через пару хвилин, заливаємо м'ясо томатним соком, притрушиваем всі меленим коріандром, зводимо вогонь до мінімуму і тримаємо підливу під кришкою, близько 8-10 хвилин.
    Всім відомо, що м'ясо індички має свій особливий аромат. Тому, в поєднанні з ароматом гречаної каші це блюдо можна вважати шедевром кулінарії.

    Рецепт томатної підливи для голубців


    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля – 4 шт.;

  • болгарський перець – 2 шт.;

  • морква – 2 шт.;

  • кухонна кухонна сіль – 15 ч. ложки;

  • мелений чорний перець – 05 ч ложки;

  • мелений червоний перець – 1 /3 ч. ложки;

  • цукровий пісок – щіпка;

  • томатний морс – 2 ст.;

  • соняшникова олія – 60 мл


  • Приготування
    Рецепт підливи

    У сотейнику розігріваємо олію, а потім викладаємо в нього нарізану на великі кубики цибулю. Як тільки він трохи спассеруется, додаємо до нього нарізаний тонкою соломкою болгарський перець, а ще через пару хвилин викладаємо сюди крупно натерту моркву. Всі овочі обсмажуємо до придбання красивого кольору, отливающего золотом. Заливаємо все томатним морсом, присаливаем, присипаємо червоним і чорним перцем, а в кінці додаємо трохи цукру, щоб прибрати кислоту.
    Підливі даємо покипіти протягом 7-8 хвилин.
    У цьому рецепті ми не даремно використовували саме томатний морс, а не сік. За рахунок нього смак буде більш насиченим, а сама консистенція підливи набагато густіше.



  • Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати підливу з м'ясом?
    Як приготувати підливу з м'ясом?
    Найпростіший і неодмінно швидкий спосіб урізноманітнити нудний гарнір - це приготувати смачну підливку з м'ясом. Пропонуємо рецепти чудового
    Як приготувати підливу?
    Як приготувати підливу?
    Всі знають, що чудово доповнить будь-який гарнір ароматна і ситна підлива. Є декілька хитрощів, щоб блюдо вийшло ідеальним і сподобалося кожному.
    Підлива до макаронів
    Підлива до макаронів
    Навіть прості домашні макарони можна перетворити на дуже смачне, вишукана страва, доповнивши їх простий або не зовсім традиційної підливою.
    Підлива для котлет
    Підлива для котлет
    Котлети будуть ще смачніше, якщо подавати їх з підливою. Тоді страва виходить більш соковитим і апетитним. Підливи для котлет можуть бути різними -
    Як зробити підливу до макаронів?
    Як зробити підливу до макаронів?
    Підливи і соуси надають стравам особливий смак і аромат. І сьогодні ми розповімо про те, як зробити смачну підливу до макаронів. У нашій статті ми
    Підлива з свинини
    Підлива з свинини
    Підлива - це відмінне доповнення до будь-якого гарніру, відвареної картоплі, гречки, рису і т. д. Без неї є страва несмачно і нецікаво. І сьогодні ми