Підлива для котлет
Підлива до котлет – не просто додатковий соус до страви, а важлива його складова, без якої воно вийде сухуватим і зовні незакінченою. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати прості підливи для котлет і зробити страви досконалими.
Інгредієнти:
томатна паста – 2 ст. ложки;
вода фільтрована – 1 ст.;
цибулина – 1 шт.;
борошно пшеничне – 1 ст. ложка;
часник – 1 зубчик;
свіжа зелень – 20 г;
спеції.
Приготування
Щоб приготувати підливу для котлет з борошна цибулину очищаємо, промиваємо, дрібно шаткуємо й обсмажуємо на рослинному маслечко до прозорості. Потім всипаємо борошно, перемішуємо і пасеруємо ще кілька хвилин, поки маса не стане злегка коричневою. Далі кладемо томатну пасту, спеції за смаком і цукор. Тепер доводимо до кипіння трохи води і поступово вводимо її в отриману масу, розбавляючи підливу до необхідної консистенції, інтенсивно розмішуючи дерев'яною лопаткою. Підсолюємо суміш за смаком і тушкуємо приблизно 10 хвилин до загустіння. З часнику знімаємо піну, видавлюємо його через спеціальний прес і вмішуємо в соус. За бажанням додаємо в томатну підливу для котлет рубану зелень петрушки, кропу або свіжої кінзи, знімаємо з плити і поливаємо сумішшю наші котлети.
Інгредієнти:
сметана 15 % – 1 ст.;
м'ясний бульйон – 05 ст.;
цибулина – 3 ст. ложки;
борошно пшеничне – 2 ст. ложки;
мускатний горіх – щіпка;
спеції.
Приготування
Отже, сковороді або в сотейнику розтоплюємо вершкове масло і підрум'янюємо на ньому просіяне борошно заздалегідь. Чистимо цибулину, шаткуємо й окремо обсмажуємо до рум'яного кольору, а потім перекладаємо в сотейник з борошном і тоненькою цівкою вливаємо сметану і м'ясний бульйон. Приправляємо соус спеціями за смаком, підсолюємо і готуємо при помірній температурі, поки підлива для котлет з сметани не загусне. Такий соус чудово підійде до котлеткам з ніжного курячого м'яса.
Інгредієнти:
свіжі печериці – 500 г;
цибулина – 1 шт.;
вершки 33 % - 15 ст.;
спеції;
олія рослинна.
Приготування
Для приготування підливи для котлет печериці промиваємо, заливаємо водою, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім проварюємо гриби 20 хвилин, акуратно відкидаємо на друшляк, остуджуємо і ріжемо на невеликі шматочки. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і пасеруємо його до прозорого стану. Після цього змішуємо обжарку з грибами і смажимо ще 10 хвилин, поки не випарується вся волога. Даємо овочевий масі охолонути, розтираємо її в блендері і повертаємо назад в сковороду. Наливаємо туди вершки, все перемішуємо, солимо за смаком і трохи прогріваємо підливу, але не кип'ятимо. Подаємо її окремо, перелив в соусник або покриваємо нею котлети.
Інгредієнти:
болгарський червоний перець – 2 шт.;
часник – 3 зубчики;
мед – 3 ст. ложки;
коріандр – щіпка;
соєвий соус – 2 ст. ложки;
олія оливкова.
Приготування
Болгарський перець промиваємо, насухо витираємо рушником і змащуємо оливковою олією. Тепер викладаємо її на деко і відправляємо в розігріту духовку приблизно на 30 хвилин, виставивши температуру 180°С. А щоб перчики не лопнули, обов'язково проколюємо їх в декількох місцях виделкою. Потім акуратно виймаємо їх, остуджуємо і звільняємо від шкірки. Часник теж чистимо і разом з м'якоттю перцю подрібнюємо в блендері. Готову суміш перелити в ємність для соусу, додаємо соєвий соус, мед за смаком, коріандр і трохи підсолюємо. Гарненько перемішуємо і подаємо підливу до будь-яких рибних або м'ясних котлет.
Рецепт підливи для котлет
Інгредієнти:
Приготування
Щоб приготувати підливу для котлет з борошна цибулину очищаємо, промиваємо, дрібно шаткуємо й обсмажуємо на рослинному маслечко до прозорості. Потім всипаємо борошно, перемішуємо і пасеруємо ще кілька хвилин, поки маса не стане злегка коричневою. Далі кладемо томатну пасту, спеції за смаком і цукор. Тепер доводимо до кипіння трохи води і поступово вводимо її в отриману масу, розбавляючи підливу до необхідної консистенції, інтенсивно розмішуючи дерев'яною лопаткою. Підсолюємо суміш за смаком і тушкуємо приблизно 10 хвилин до загустіння. З часнику знімаємо піну, видавлюємо його через спеціальний прес і вмішуємо в соус. За бажанням додаємо в томатну підливу для котлет рубану зелень петрушки, кропу або свіжої кінзи, знімаємо з плити і поливаємо сумішшю наші котлети.
Підлива для котлет зі сметаною
Інгредієнти:
Приготування
Отже, сковороді або в сотейнику розтоплюємо вершкове масло і підрум'янюємо на ньому просіяне борошно заздалегідь. Чистимо цибулину, шаткуємо й окремо обсмажуємо до рум'яного кольору, а потім перекладаємо в сотейник з борошном і тоненькою цівкою вливаємо сметану і м'ясний бульйон. Приправляємо соус спеціями за смаком, підсолюємо і готуємо при помірній температурі, поки підлива для котлет з сметани не загусне. Такий соус чудово підійде до котлеткам з ніжного курячого м'яса.
Рецепт смачною підливи для котлет
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування підливи для котлет печериці промиваємо, заливаємо водою, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім проварюємо гриби 20 хвилин, акуратно відкидаємо на друшляк, остуджуємо і ріжемо на невеликі шматочки. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і пасеруємо його до прозорого стану. Після цього змішуємо обжарку з грибами і смажимо ще 10 хвилин, поки не випарується вся волога. Даємо овочевий масі охолонути, розтираємо її в блендері і повертаємо назад в сковороду. Наливаємо туди вершки, все перемішуємо, солимо за смаком і трохи прогріваємо підливу, але не кип'ятимо. Подаємо її окремо, перелив в соусник або покриваємо нею котлети.
Підлива для рибних котлет
Інгредієнти:
Приготування
Болгарський перець промиваємо, насухо витираємо рушником і змащуємо оливковою олією. Тепер викладаємо її на деко і відправляємо в розігріту духовку приблизно на 30 хвилин, виставивши температуру 180°С. А щоб перчики не лопнули, обов'язково проколюємо їх в декількох місцях виделкою. Потім акуратно виймаємо їх, остуджуємо і звільняємо від шкірки. Часник теж чистимо і разом з м'якоттю перцю подрібнюємо в блендері. Готову суміш перелити в ємність для соусу, додаємо соєвий соус, мед за смаком, коріандр і трохи підсолюємо. Гарненько перемішуємо і подаємо підливу до будь-яких рибних або м'ясних котлет.
Рекомендуємо добрі рецепти
Підлива до м'яса
Зробити м'ясо більш соковитим допоможе підлива, яка відмінно поєднується з будь-якими гарнірами. Підливаючи на основі вершків та томатів ми
Підлива з курячого філе
Всі ми любимо другі страви зі смачною підливою. Варіантів її створення безліч - тут все залежить від ваших побажань. Ми ж пропонуємо вам зробити
Соус для котлет
Соуси - це сполучний елемент практично будь-якої страви. Різновидів їх дуже багато в різних кухнях світу. І сьогодні ми розповімо, який соус зробити
Підлива з грибів
Підлива з грибів є одним з найбільш універсальних доповнень до основних страв і різних овочевих гарнірів. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими
Рибні котлети з хека
Котлети - смачне блюдо російської кухні, яке обожнюють багато. Вони бувають м'ясні, овочеві та рибні. І зараз ми розповімо, як приготувати дивовижні
Підлива з курки
Курка - смачне і корисне м'ясо. І зараз ми розповімо, як приготувати чудову підливу. До неї можна подати відварний рис, макарони, картопля. Давайте