Підлива до м'яса
Підлива - це такий соус, який робить смак м'ясних страв насиченішим і пікантніше. Варіантів їх приготування є дуже багато. Давайте розглянемо з вами деякі рецепти підлив до м'яса.
Інгредієнти:
молоко - 100 мл;
вершкове масло - 1 ч. ложка;
сіль, спеції - за смаком;
борошно - 1 ст. ложка;
вода.
Приготування
У невелику каструлю наливаємо трохи молока, розбавляємо його на половину водою і доводимо до кипіння. Після цього додаємо вершкове масло, кладемо сіль і спеції за смаком. В окремій тарілочці розмішуємо у невеликій кількості води борошно так, щоб не утворилося грудочок, і вливаємо суміш тонкою цівкою в підливу. Зменшуємо вогонь і варимо масу, постійно помішуючи до тих пір, поки підлива не загусне.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 3 шт.;
сметана - 250 мл;
борошно - 3 ст. ложки;
вода - 1 ст.;
м'ясний бульйон - 05 ст.;
сіль, перець - за смаком;
рослинне масло - для смаження;
зелень - для прикраси.
Приготування
Як приготувати підливу до м'яса? Цибулю чистимо, дрібно шаткуємо і злегка пасеруємо на рослинній олії до золотистого кольору. Потім зменшуємо вогонь до мінімуму, наливаємо бульйон, закриваємо кришкою і тушкуємо протягом 20 хвилин. У сметану додаємо борошно, сіль і перець за смаком. Все ретельно перемішуємо до однорідної маси, а потім тонкою цівкою вливаємо теплу воду. Тепер змішуємо сметану з цибулею, додаємо вогонь і безперервно заважаючи, доводимо суміш до кипіння. Викладаємо підливу в соусник, додаємо дрібно порізану зелень і подаємо до м'яса.
Інгредієнти:
томатна паста - 2 ст. ложки;
вода - 2 ст.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
сіль, перець - за смаком;
свіжа зелень за бажанням.
Приготування
Як зробити підливу до м'яса? У невелику каструлю наливаємо трохи кип'яченої води і ставимо на плиту. Потім закладаємо томатну пасту, ретельно перемішуємо і на слабкому вогні доводимо суміш до кипіння. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо півкільцями. Часник чистимо, пропускаємо через прес. Зелень петрушки гарненько промиваємо, обсушуємо з допомогою паперового рушника і дрібно шаткуємо. Тепер поступово викладаємо приправи в каструльку з киплячою томатною пастою, солимо, перчимо за смаком. Знімаємо соус з вогню, накриваємо кришкою і залишаємо хвилин на 30 остигати. Готову смачну підливу до м'яса перекладаємо в соусник і подаємо до столу.
Крім різноманітних підлив і дипов, додати смаку м'яса допоможуть різноманітні соуси, наприклад медово-гірчичний , або вершковий з сиром . Приємного вам апетиту!
Підлива до м'яса з борошном
Інгредієнти:
Приготування
У невелику каструлю наливаємо трохи молока, розбавляємо його на половину водою і доводимо до кипіння. Після цього додаємо вершкове масло, кладемо сіль і спеції за смаком. В окремій тарілочці розмішуємо у невеликій кількості води борошно так, щоб не утворилося грудочок, і вливаємо суміш тонкою цівкою в підливу. Зменшуємо вогонь і варимо масу, постійно помішуючи до тих пір, поки підлива не загусне.
Підлива до м'яса з сметани
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати підливу до м'яса? Цибулю чистимо, дрібно шаткуємо і злегка пасеруємо на рослинній олії до золотистого кольору. Потім зменшуємо вогонь до мінімуму, наливаємо бульйон, закриваємо кришкою і тушкуємо протягом 20 хвилин. У сметану додаємо борошно, сіль і перець за смаком. Все ретельно перемішуємо до однорідної маси, а потім тонкою цівкою вливаємо теплу воду. Тепер змішуємо сметану з цибулею, додаємо вогонь і безперервно заважаючи, доводимо суміш до кипіння. Викладаємо підливу в соусник, додаємо дрібно порізану зелень і подаємо до м'яса.
Томатна підлива до м'яса
Інгредієнти:
Приготування
Як зробити підливу до м'яса? У невелику каструлю наливаємо трохи кип'яченої води і ставимо на плиту. Потім закладаємо томатну пасту, ретельно перемішуємо і на слабкому вогні доводимо суміш до кипіння. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо півкільцями. Часник чистимо, пропускаємо через прес. Зелень петрушки гарненько промиваємо, обсушуємо з допомогою паперового рушника і дрібно шаткуємо. Тепер поступово викладаємо приправи в каструльку з киплячою томатною пастою, солимо, перчимо за смаком. Знімаємо соус з вогню, накриваємо кришкою і залишаємо хвилин на 30 остигати. Готову смачну підливу до м'яса перекладаємо в соусник і подаємо до столу.
Крім різноманітних підлив і дипов, додати смаку м'яса допоможуть різноманітні соуси, наприклад медово-гірчичний , або вершковий з сиром . Приємного вам апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зробити підливу до макаронів?
Підливи і соуси надають стравам особливий смак і аромат. І сьогодні ми розповімо про те, як зробити смачну підливу до макаронів. У нашій статті ми
Підлива з курячого філе
Всі ми любимо другі страви зі смачною підливою. Варіантів її створення безліч - тут все залежить від ваших побажань. Ми ж пропонуємо вам зробити
Підлива з свинини
Підлива - це відмінне доповнення до будь-якого гарніру, відвареної картоплі, гречки, рису і т. д. Без неї є страва несмачно і нецікаво. І сьогодні ми
Підлива з грибів
Підлива з грибів є одним з найбільш універсальних доповнень до основних страв і різних овочевих гарнірів. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими
Підлива з курки
Курка - смачне і корисне м'ясо. І зараз ми розповімо, як приготувати чудову підливу. До неї можна подати відварний рис, макарони, картопля. Давайте
Підлива з печінки
До м'ясної підливі ми вже звикли на наших столах. Але трохи особняком у цьому плані варто підлива з печінки. І сьогодні ми детально розповімо вам, як