Вернуться назад Распечатать

Підлива до м'яса

Підлива до м'яса
Підлива - це такий соус, який робить смак м'ясних страв насиченішим і пікантніше. Варіантів їх приготування є дуже багато. Давайте розглянемо з вами деякі рецепти підлив до м'яса.

Підлива до м'яса з борошном


Інгредієнти:

  • молоко - 100 мл;

  • вершкове масло - 1 ч. ложка;

  • сіль, спеції - за смаком;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • вода.


  • Приготування
    У невелику каструлю наливаємо трохи молока, розбавляємо його на половину водою і доводимо до кипіння. Після цього додаємо вершкове масло, кладемо сіль і спеції за смаком. В окремій тарілочці розмішуємо у невеликій кількості води борошно так, щоб не утворилося грудочок, і вливаємо суміш тонкою цівкою в підливу. Зменшуємо вогонь і варимо масу, постійно помішуючи до тих пір, поки підлива не загусне.

    Підлива до м'яса з сметани


    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 3 шт.;

  • сметана - 250 мл;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • вода - 1 ст.;

  • м'ясний бульйон - 05 ст.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинне масло - для смаження;

  • зелень - для прикраси.


  • Приготування
    Як приготувати підливу до м'яса? Цибулю чистимо, дрібно шаткуємо і злегка пасеруємо на рослинній олії до золотистого кольору. Потім зменшуємо вогонь до мінімуму, наливаємо бульйон, закриваємо кришкою і тушкуємо протягом 20 хвилин. У сметану додаємо борошно, сіль і перець за смаком. Все ретельно перемішуємо до однорідної маси, а потім тонкою цівкою вливаємо теплу воду. Тепер змішуємо сметану з цибулею, додаємо вогонь і безперервно заважаючи, доводимо суміш до кипіння. Викладаємо підливу в соусник, додаємо дрібно порізану зелень і подаємо до м'яса.

    Томатна підлива до м'яса


    Інгредієнти:

  • томатна паста - 2 ст. ложки;

  • вода - 2 ст.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • сіль, перець - за смаком;

  • свіжа зелень за бажанням.


  • Приготування
    Як зробити підливу до м'яса? У невелику каструлю наливаємо трохи кип'яченої води і ставимо на плиту. Потім закладаємо
    Підлива до м'яса
    томатну пасту, ретельно перемішуємо і на слабкому вогні доводимо суміш до кипіння. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо півкільцями. Часник чистимо, пропускаємо через прес. Зелень петрушки гарненько промиваємо, обсушуємо з допомогою паперового рушника і дрібно шаткуємо. Тепер поступово викладаємо приправи в каструльку з киплячою томатною пастою, солимо, перчимо за смаком. Знімаємо соус з вогню, накриваємо кришкою і залишаємо хвилин на 30 остигати. Готову смачну підливу до м'яса перекладаємо в соусник і подаємо до столу.
    Крім різноманітних підлив і дипов, додати смаку м'яса допоможуть різноманітні соуси, наприклад медово-гірчичний , або вершковий з сиром . Приємного вам апетиту!