Підлива до котлет – не просто додатковий соус до страви, а важлива його складова, без якої воно вийде сухуватим і зовні незакінченою. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати прості підливи для котлет і зробити страви досконалими.
Рецепт підливи для котлет
Інгредієнти: томатна паста – 2 ст. ложки; вода фільтрована – 1 ст.; цибулина – 1 шт.; борошно пшеничне – 1 ст. ложка; часник – 1 зубчик; свіжа зелень – 20 г; спеції. Приготування Щоб приготувати підливу для котлет з борошна цибулину очищаємо, промиваємо, дрібно шаткуємо й обсмажуємо на рослинному маслечко до прозорості. Потім всипаємо борошно, перемішуємо і пасеруємо ще кілька хвилин, поки маса не стане злегка коричневою. Далі кладемо томатну пасту, спеції за смаком і цукор. Тепер доводимо до кипіння трохи води і поступово вводимо її в отриману масу, розбавляючи підливу до необхідної консистенції, інтенсивно розмішуючи дерев'яною лопаткою. Підсолюємо суміш за смаком і тушкуємо приблизно 10 хвилин до загустіння. З часнику знімаємо піну, видавлюємо його через спеціальний прес і вмішуємо в соус. За бажанням додаємо в томатну підливу для котлет рубану зелень петрушки, кропу або свіжої кінзи, знімаємо з плити і поливаємо сумішшю наші котлети.
Підлива для котлет зі сметаною
Інгредієнти: сметана 15 % – 1 ст.; м'ясний бульйон – 05 ст.; цибулина – 3 ст. ложки; борошно пшеничне – 2 ст. ложки; мускатний горіх – щіпка; спеції. Приготування Отже, сковороді або в сотейнику розтоплюємо вершкове масло і підрум'янюємо на ньому просіяне борошно заздалегідь. Чистимо цибулину, шаткуємо й окремо обсмажуємо до рум'яного кольору, а потім перекладаємо в сотейник з борошном і тоненькою цівкою вливаємо сметану і м'ясний бульйон. Приправляємо соус спеціями за смаком, підсолюємо і готуємо при помірній температурі, поки підлива для котлет з сметани не загусне. Такий соус чудово підійде до котлеткам з ніжного курячого м'яса.
Рецепт смачною підливи для котлет
Інгредієнти: свіжі печериці – 500 г; цибулина – 1 шт.; вершки 33 % - 15 ст.; спеції; олія рослинна. Приготування Для приготування підливи для котлет печериці промиваємо, заливаємо водою, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім проварюємо гриби 20 хвилин, акуратно відкидаємо на друшляк, остуджуємо і ріжемо на невеликі шматочки. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і пасеруємо його до прозорого стану. Після цього змішуємо обжарку з грибами і смажимо ще 10 хвилин, поки не випарується вся волога. Даємо овочевий масі охолонути, розтираємо її в блендері і повертаємо назад в сковороду. Наливаємо туди вершки, все перемішуємо, солимо за смаком і трохи прогріваємо підливу, але не кип'ятимо. Подаємо її окремо, перелив в соусник або покриваємо нею котлети.
Підлива для рибних котлет
Інгредієнти: болгарський червоний перець – 2 шт.; часник – 3 зубчики; мед – 3 ст. ложки; коріандр – щіпка; соєвий соус – 2 ст. ложки; олія оливкова. Приготування Болгарський перець промиваємо, насухо витираємо рушником і змащуємо оливковою олією. Тепер викладаємо її на деко і відправляємо в розігріту духовку приблизно на 30 хвилин, виставивши температуру 180°С. А щоб перчики не лопнули, обов'язково проколюємо їх в декількох місцях виделкою. Потім акуратно виймаємо їх, остуджуємо і звільняємо від шкірки. Часник теж чистимо і разом з м'якоттю перцю подрібнюємо в блендері. Готову суміш перелити в ємність для соусу, додаємо соєвий соус, мед за смаком, коріандр і трохи підсолюємо. Гарненько перемішуємо і подаємо підливу до будь-яких рибних або м'ясних котлет.