Підливою завжди можна доповнити будь-нехитре блюдо, свіжоприготований гарнір, а деякі часто не проти нею поласувати і даремно, взявши з собою лише скоринку хліба. Різновидів підлив і їх рецептів існує незліченна кількість. Розповімо кілька найкращих рецептів, які доповнять і будь-яке блюдо своїм неповторним ароматом, ніжністю, м'якістю і неперевершеним смаком.
Рецепт грибної підливи для макаронів
Інгредієнти: печериці – 250-300 г; цибуля ріпчаста (середній) – 2 шт.; соняшникова олія – 3 ст. ложки; вершкове масло – 25-30 г; борошно пшеничне – 1 ст. ложка; домашня сметана – 3 ст. ложки; перець, сіль – за смаком; молоко – 50 мл Приготування На сковороду наливаємо олію і практично відразу викладаємо сюди нарізані печериці. Як тільки гриби почнуть шипіти, тобто пускати сік, додаємо до них шматочок вершкового масла. Смажимо їх до випарювання рідини, а після додаємо сіль і трохи перцю. Викладаємо в гриби тонко нашатковану на чверть кільця цибулю і тепер обсмажуємо до прозорості цибулі. Рівномірно присипаємо все борошном і перемішуємо лопаткою. Коли зауважимо, що підлива стає більш в'язкою, викладаємо в неї домашню сметану і перемішуючи, розподіляємо її по грибам. Зверху поливаємо невеликою кількістю молока і накриваємо кришкою. Тушкуємо підливку на слабкому вогні десь 12-13 хвилин.
Рекомендуємо для цієї підливи використовувати тільки домашню сметану, тоді грибочки будуть прозорі з красивим глянцевим полиском, а смак макаронів буде набагато ніжніше.
Рецепт м'ясної підливи з індички для гречки
Інгредієнти: філе індички – 500-550 г; томатний сік – 100 мл; ріпчаста цибуля – 1 шт.; вершки (33%) – 5 ст. ложок; оливкова олія – 30-40 мл; сіль – за смаком; суміш перців – за смаком; борошно пшеничне – 3 ч. ложки; мелений коріандр – 2/3 ч. ложки. Приготування Нарізаємо великими кубиками індичатину і обсмажуємо на оливковій олії в досить глибокій сковороді, з додаванням дрібно подрібненого часнику. Коли шматочки м'яса почнуть виділяти рідину, в цей момент підсолюємо їх і присипаємо сумішшю перців. Якщо м'ясо індички вже ущільнилася і навіть початок прихоплюватися кіркою, то викладаємо до нього нарізаний дрібними кубиками цибулю. Через хвилини три присипаємо все борошном і поливаємо вершками і рівномірно розподіляємо все, перемішуючи ложкою. Через пару хвилин, заливаємо м'ясо томатним соком, притрушиваем всі меленим коріандром, зводимо вогонь до мінімуму і тримаємо підливу під кришкою, близько 8-10 хвилин.
Всім відомо, що м'ясо індички має свій особливий аромат. Тому, в поєднанні з ароматом гречаної каші це блюдо можна вважати шедевром кулінарії.
Рецепт томатної підливи для голубців
Інгредієнти: ріпчаста цибуля – 4 шт.; болгарський перець – 2 шт.; морква – 2 шт.; кухонна кухонна сіль – 15 ч. ложки; мелений чорний перець – 05 ч ложки; мелений червоний перець – 1 /3 ч. ложки; цукровий пісок – щіпка; томатний морс – 2 ст.; соняшникова олія – 60 мл Приготування У сотейнику розігріваємо олію, а потім викладаємо в нього нарізану на великі кубики цибулю. Як тільки він трохи спассеруется, додаємо до нього нарізаний тонкою соломкою болгарський перець, а ще через пару хвилин викладаємо сюди крупно натерту моркву. Всі овочі обсмажуємо до придбання красивого кольору, отливающего золотом. Заливаємо все томатним морсом, присаливаем, присипаємо червоним і чорним перцем, а в кінці додаємо трохи цукру, щоб прибрати кислоту.
Підливі даємо покипіти протягом 7-8 хвилин.
У цьому рецепті ми не даремно використовували саме томатний морс, а не сік. За рахунок нього смак буде більш насиченим, а сама консистенція підливи набагато густіше.