Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати підливу?

Як приготувати підливу?

30-01-2016, 10:48
698
Як приготувати підливу?
Універсальним повсякденним блюдом, яке підійде до будь-якого гарніру з макаронних виробів, відвареного картоплі, а також до будь-якої каші є підлива. Готується таке блюдо просто, має відмінний смак і чудовий аромат. А в якості основи можна взяти будь-яке м'ясо або гриби.

Як приготувати смачну підливу з курки?


Інгредієнти:

  • куряче м'ясо (м'якоть) – 450 г;

  • ріпчаста цибуля – 125 г;

  • морква – 100 г;

  • борошно пшеничне – 55 г;

  • лаврове листя – 2 шт.;

  • рослинна рафінована олія;

  • спеції – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Приступаючи до приготування підливи, попередньо вимите і обсушенное куряче м'ясо нарізаємо скибочками розміром приблизно півтора-два сантиметри і закладаємо в сковорідку з попередньо прогріти рафінованою олією. Даємо м'яса підрум'янитися на сильному вогні з усіх боків, помішуючи і перекладаємо в каструльку або глибокий сотейник.
    У ту ж сковороду ще трохи підливаємо масла і закладаємо очищений і нашатковану цибулька. Підсмажуємо його, помішуючи п'ять хвилин, а потім додаємо нарізану дрібненькими кубиками або тонкою соломкою моркву і смажимо ще протягом семи хвилин. Перекладаємо вміст сковороди до м'яса, заливаємо очищеної, підігрітої до кипіння водичкою, щоб вона повністю покрила вміст і прийняла рівень над ним висотою приблизно три сантиметри. Присмачую страву сіллю, меленим перцем і улюбленими спеціями, кидаємо лавровий лист, доводимо до кипіння. Знижуємо інтенсивність вогню до мінімального, прикриваємо ємність кришкою і тушкуємо протягом сорока хвилин.
    Після цього тоненькою цівкою вливаємо, розведену в невеликій кількості води борошно, неперервно і інтенсивно розмішуючи і припускаємо підливу ще протягом семи хвилин.

    Як правильно приготувати підливу з свинини?


    Інгредієнти:

  • свинина (м'якоть) – 650 г;

  • ріпчаста цибуля – 200 г;

  • морква – 150 г;

  • борошно пшеничне – 55 г;

  • паста томатна – 35 г;

  • лаврове листя – 2 шт.;

  • свіжа зелень – за смаком;

  • горошини чорного і запашного перцю – за смаком;

  • рослинна рафінована олія;

  • спеції – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Будь відріз філейної частини свинини промиваємо, ретельно обсушуємо і подрібнюємо невеликою соломкою або кубиками. Потім закладаємо підготовлене м'ясо в глибоку сковороду, сотейник або казан з прогрітим рафінованим маслом і даємо йому підрум'яниться з усіх боків, не забуваючи періодично перемішувати. Одночасно на іншій сковороді пасеруємо на рослинній маслечко попередньо очищений і нашатковану цибулька і нарізану тоненькою соломкою моркву і перекладаємо до свинини. Обсмажуємо все разом ще пару хвилин, а потім всипаємо борошно, помішуючи, додаємо томатну пасту і через хвилинку заливаємо все окропом в обсязі приблизно п'ятсот мілілітрів. Гарненько розмішуємо вміст посуду ще протягом хвилини, а потім прикриваємо кришкою. Зменшуємо інтенсивність вогню до мінімального і припускаємо підливу протягом тридцяти хвилин.
    Після цього приправляємо її сіллю і меленим чорним перцем, кидаємо горошини чорного і духмяного перцю, лаврові листочки, будь-які спеції на свій смак і тушкуємо страву ще протягом п'ятнадцяти хвилин. По завершенні процесу приготування кидаємо дрібненько нарізану свіжу зелень, перемішуємо і даємо страві настоятися п'ять хвилин.

    Як приготувати грибну підливу без м'яса?


    Інгредієнти:

  • гриби свіжі – 450 г;

  • ріпчаста цибуля – 200 г;

  • морква – 150 г;

  • борошно пшеничне – 55 г;

  • вода очищена – 375 мл;

  • сметана – 75 г;

  • свіжа зелень – за смаком;

  • рослинна рафінована олія;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Як приготувати підливу?

    У глибокій сковороді або сотейнику з рафінованим малому пасеруємо нарізану цибульку і моркву протягом семи хвилин, а потім закладаємо добре промиті і нарізані грибочки і обсмажуємо все разом протягом двадцяти хвилин, прикривши ємність кришкою і збавивши вогонь. Потім розводимо борошно в невеликій кількості води, в сотейник вливаємо решту підігріту до кипіння воду і вводимо борошняний розчин, інтенсивно перемішуючи. Приправляємо страву за смаком сіллю, перцем і даємо прокипіти протягом десяти хвилин. Після цього додаємо сметану і дрібненько порізану зелень, перемішуємо, даємо знову закипіти, а потім вимикаємо плиту і даємо підливі настоятися протягом десяти хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Індичка в сметанному соусі
    Індичка в сметанному соусі
    Приготування індичого м'яса не в кожної господині завершується успіхом, можливо, лише через брак досвіду роботи з ним. Щоб почати знайомство з
    Суп з грибами і плавленим сиром
    Суп з грибами і плавленим сиром
    Будь перше блюдо, приготоване на основі грибів виходить чудово ароматним. Пропонуємо скористатися рецептами, представленими далі і зварити
    Гриби, тушковані в сметані
    Гриби, тушковані в сметані
    В цій статті детально описаний процес приготування найпростішого, але разом з тим чудово смачного страви. Пропонуємо тушкувати ароматні грибочки в
    Страви з свинячих реберець
    Страви з свинячих реберець
    Страву, в основі якого свинячі реберця, досить складно зіпсувати. Будь-яку страву з таким видом м'яса завжди виходить смачним і насиченим.
    Як приготувати жарке зі свинини з картоплею?
    Як приготувати жарке зі свинини з картоплею?
    Домашнім стравою, можна по праву назвати гаряче жарке з свинини. Готується воно просто, без особливих надмірностей. Для більш яскравого смаку,
    Гуляш зі свинини з підливою - рецепт
    Гуляш зі свинини з підливою - рецепт
    Порадувати рідних досить простим, ситним і, головне смачним блюдом дозволить рецепт гуляшу з свинини з густою, трохи пряної підливою, яке ідеально