Страви з свинячих реберець

Деякі страви готуються з копчених свинячих реберець, що надає їм пікантності, насиченості і неповторного аромату.
Нижче ми розповімо, як приготувати рагу і печеня зі свинячими реберцями і ви, скориставшись нашими рецептами, зможете самі оцінити неймовірні смакові якості цих страв.
Рагу з копчених свинячих реберець - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Копчені ребра промиваємо, розрізаємо на шматки по одному ребру, закладаємо в казанок або сотейник з товстим дном, заливаємо очищеною водою, приправляємо до смаку сіллю і варимо на помірному вогні після закипання протягом тридцяти хвилин.
Тим часом підготуємо належним чином усі необхідні овочі. Чистимо і подрібнюємо півкільцями ріпчасту цибулю, соломкою моркву і солодкий болгарський перець, кубиками картоплю і баклажани. Також шаткуємо капусту і попередньо вимиту свіжу зелень.
В окремій сковороді пасеруємо на рослинній олії півкільця цибулі і соломку моркви протягом приблизно семи хвилин або до напівпрозорості. Потім закладаємо томатну пасту, аджику і припускаємо дві хвилинки. Далі додаємо сметану і, помішуючи, готуємо ще три хвилини.
Після закінчення тридцяти хвилин закладаємо до ребер по черзі шарами баклажани, потім картоплю і перець і завершуємо шаром капусти. Кожен шар приправляємо попередньо сіллю і меленим чорним перцем. Кидаємо також лаврове листя, заливаємо приготовленим сметанно-томатним соусом і тушкуємо на малому вогні протягом двадцяти хвилин. По готовності вміст посуду дбайливо перемішуємо і залишаємо під кришкою ще на п'ятнадцять хвилин.
При подачі присмачую блюдо дрібно нарубаної свіжої зеленню.
Печеня з свинячих реберець з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Казан або сотейник з товстим дном ставимо на сильний вогонь, додаємо свинячий жир і коли він розтопиться і гарненько прогріється, закладаємо попередньо промиті, обсушені і розрізані на порції ребра. Підрум'янюємо їх по три-п'ять хвилин з кожного боку, а потім додаємо за смаком сіль, мелену паприку і обсмажуємо ще пару хвилин, помішуючи.
Потім кидаємо заздалегідь очищений і нарізаний півкільцями ріпчасту цибулю і смажимо до його м'якості, перемішуючи.

По готовності даємо страви хвилин п'ятнадцять для настоювання і можемо подавати, присмачивши свіжою зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти

Як приготувати яловичі реберця?
Деякі неохоче беруться за приготування яловичини тільки тому, що не знають, яке блюдо вийде смачнішим з цим компонентом. Пропонуємо ідеї створення

Свинячі реберця - рецепт
Приготувати смачний обід без клопоту і не маючи особливих кулінарних здібностей - це цілком здійсненне завдання. У цій статті представлені неймовірні

Реберця в мультиварці
Відомо, що страв на основі реберець необхідна тривала теплова обробка і, звичайно, для цієї мети ідеально скористатися диво-приладом - мультиварка.

Що приготувати з свинячих реберець?
Яку страву ви не вирішили приготувати з додаванням свинячих реберець, воно напевно вийде чудово смачним, ароматним і досить ситним. Пропонуємо кілька

Що можна приготувати з свинячих реберець?
Серед неймовірного розмаїття рецептів, в основі яких використовують реберця, складно визначитися у виборі основного блюда. Пропонуємо два

Гороховий суп з копченими реберцями в мультиварці
Багато люблять суп гороховий, однак не всім подобаються клопоти, які доставляє процес його приготування. Власникам диво-помічниці - мультиварки можна