Що можна приготувати з свинячих реберець?
Не знаєте, що можна приготувати з копчених або звичайних свинячих реберець на друге? Тоді поспішаємо запропонувати вам чудові рецепти, які допоможуть знайти їм гідне застосування.
Інгредієнти:
свинячі копчені реберця – 1 кг;
бульби картоплі – 960 г;
баклажани – 400 г;
солодкий болгарський перець – 175 г;
капуста – 175 г;
ріпчаста цибуля – 100 г;
морква – 140 г;
томатна паста – 190 г;
сметана – 220 г;
аджика – 15 г або по смаку;
рослинна олія – 40 мл;
мелений чорний перець – за смаком;
спеції – за смаком;
сіль – за смаком;
листочки лавра – 2-3 шт.;
свіжа зелень – за смаком.
Приготування
Копчені свинячі реберця розрізаємо на порційні шматочки по одному ребру, покласти в сотейник або казан, заливаємо водою, додаємо сіль трохи і відварюємо протягом тридцяти хвилин при помірному кипінні.
Не гаючи часу, готуємо овочі. Ріпчасту цибулю очищаємо, шаткуємо кільцями або півкільцями, а моркву соломкою або невеликими шматочками. Перці позбавляємо від насіннєвих коробок і плодоніжок і ріжемо довільними шматочками, а очищені картопляні бульби і баклажани шаткуємо кубиками. Подрібнюємо також капусту і попередньо промиту свіжу зелень.
На сковорідці підрум'янюємо цибульку і моркву, додаємо пасту, аджику за смаком і обсмажуємо ще пару хвилин. Тепер закладаємо сметану і тушкуємо ще протягом трьох хвилин. До відварених ребрах додаємо баклажани, зверху картоплю і болгарський перець і останній викладаємо капусту. Кожен овочевий шар присмачую сіллю, меленим чорним перцем і спеціями на свій смак. Кидаємо також в сотейник листочки лавра і викладаємо обжарку з соусом, прикриваємо блюдо кришкою і після закипання припускаємо на помірному вогні двадцять хвилин.
Після закінчення часу додаємо свіжу зелень, дбайливо перемішуємо рагу і даємо йому п'ятнадцять хвилин для настоювання.
Наступний рецепт для тих, хто цікавиться, що можна приготувати з свинячих реберець в духовці.
Інгредієнти:
свинячі реберця – 12 шт.;
розмарин – 45 г;
олія оливкова – 55 мл;
часник -4 зубця;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль – за смаком;
Для начинки:
бульби картоплі – 620 г;
часник – 2 зубці;
цибуля ріпчаста – 110 г;
сметана – 110 г;
майонез – 110 г;
сіль, перець;
сухі пряні трави.
Приготування
Вимиті реберця відокремлюємо від хребців, з іншого боку оголюємо кінці, зрізавши м'ясо, звертаємо реберні смуги так, щоб вийшло подобу корони, і зшиваємо краю ниткою. Приправляємо поверхню ребер сумішшю оливкової олії, солі, перцю видавленого часнику і розмарину і визначаємо конструкцію в холодильник мінімум на дві години, а ідеально на ніч. За годину до приготування виймаємо заготівлю і даємо їй зігрітися при кімнатній температурі.
Тим часом чистимо і шаткуємо картоплю і цибулю, присмачую сіллю, пряними травами, додаємо сметану і майонез і гарненько перемішуємо.
«Корону» укладаємо на лист, застелений фольгою, наповнюємо начинкою і ставимо в прогріту до 225 градусів духовку на десять хвилин, а потім знижуємо температуру до 165 градусів і запікаємо два з половиною години.
Смачне рагу з копчених свинячих реберець
Інгредієнти:
Приготування
Копчені свинячі реберця розрізаємо на порційні шматочки по одному ребру, покласти в сотейник або казан, заливаємо водою, додаємо сіль трохи і відварюємо протягом тридцяти хвилин при помірному кипінні.
Не гаючи часу, готуємо овочі. Ріпчасту цибулю очищаємо, шаткуємо кільцями або півкільцями, а моркву соломкою або невеликими шматочками. Перці позбавляємо від насіннєвих коробок і плодоніжок і ріжемо довільними шматочками, а очищені картопляні бульби і баклажани шаткуємо кубиками. Подрібнюємо також капусту і попередньо промиту свіжу зелень.
На сковорідці підрум'янюємо цибульку і моркву, додаємо пасту, аджику за смаком і обсмажуємо ще пару хвилин. Тепер закладаємо сметану і тушкуємо ще протягом трьох хвилин. До відварених ребрах додаємо баклажани, зверху картоплю і болгарський перець і останній викладаємо капусту. Кожен овочевий шар присмачую сіллю, меленим чорним перцем і спеціями на свій смак. Кидаємо також в сотейник листочки лавра і викладаємо обжарку з соусом, прикриваємо блюдо кришкою і після закипання припускаємо на помірному вогні двадцять хвилин.
Після закінчення часу додаємо свіжу зелень, дбайливо перемішуємо рагу і даємо йому п'ятнадцять хвилин для настоювання.
Наступний рецепт для тих, хто цікавиться, що можна приготувати з свинячих реберець в духовці.
Корона з свинячих реберець з начинкою
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
Вимиті реберця відокремлюємо від хребців, з іншого боку оголюємо кінці, зрізавши м'ясо, звертаємо реберні смуги так, щоб вийшло подобу корони, і зшиваємо краю ниткою. Приправляємо поверхню ребер сумішшю оливкової олії, солі, перцю видавленого часнику і розмарину і визначаємо конструкцію в холодильник мінімум на дві години, а ідеально на ніч. За годину до приготування виймаємо заготівлю і даємо їй зігрітися при кімнатній температурі.
Тим часом чистимо і шаткуємо картоплю і цибулю, присмачую сіллю, пряними травами, додаємо сметану і майонез і гарненько перемішуємо.
«Корону» укладаємо на лист, застелений фольгою, наповнюємо начинкою і ставимо в прогріту до 225 градусів духовку на десять хвилин, а потім знижуємо температуру до 165 градусів і запікаємо два з половиною години.
Рекомендуємо добрі рецепти
Що приготувати з свинячих реберець?
Яку страву ви не вирішили приготувати з додаванням свинячих реберець, воно напевно вийде чудово смачним, ароматним і досить ситним. Пропонуємо кілька
Суп з свинячих реберець
Коли хочеться чогось гарячого, смачного, можна замислитися про приготуванні супу. Якого? Самого звичайного, але приголомшливо смачного супу з
Свинячі реберця в духовці - рецепт
Свинячі реберця - шикарне блюдо, яке оцінить кожен чоловік. Їх можна готувати разом, виставивши як корону і поклавши всередину начинку, а можна
Свинячі реберця на сковороді
Смажені реберця - смачне і ароматне блюдо, яке приготувати досить просто. До них можна подати відварна картопля або рис. Також вони відмінно
Реберця з картоплею
Реберця, свинячі або яловичі, можна готувати різними способами: варити, смажити, запікати, коптити на багатті. А до них краще всього подавати
Страви з реберець
Напевно, кожен знає не один спосіб приготування реберець, адже страви з них виходять дійсно поживними та смачними! Готувати реберця можна як до