Не знаєте, що можна приготувати з копчених або звичайних свинячих реберець на друге? Тоді поспішаємо запропонувати вам чудові рецепти, які допоможуть знайти їм гідне застосування.
Смачне рагу з копчених свинячих реберець
Інгредієнти: свинячі копчені реберця – 1 кг; бульби картоплі – 960 г; баклажани – 400 г; солодкий болгарський перець – 175 г; капуста – 175 г; ріпчаста цибуля – 100 г; морква – 140 г; томатна паста – 190 г; сметана – 220 г; аджика – 15 г або по смаку; рослинна олія – 40 мл; мелений чорний перець – за смаком; спеції – за смаком; сіль – за смаком; листочки лавра – 2-3 шт.; свіжа зелень – за смаком. Приготування Копчені свинячі реберця розрізаємо на порційні шматочки по одному ребру, покласти в сотейник або казан, заливаємо водою, додаємо сіль трохи і відварюємо протягом тридцяти хвилин при помірному кипінні.
Не гаючи часу, готуємо овочі. Ріпчасту цибулю очищаємо, шаткуємо кільцями або півкільцями, а моркву соломкою або невеликими шматочками. Перці позбавляємо від насіннєвих коробок і плодоніжок і ріжемо довільними шматочками, а очищені картопляні бульби і баклажани шаткуємо кубиками. Подрібнюємо також капусту і попередньо промиту свіжу зелень.
На сковорідці підрум'янюємо цибульку і моркву, додаємо пасту, аджику за смаком і обсмажуємо ще пару хвилин. Тепер закладаємо сметану і тушкуємо ще протягом трьох хвилин. До відварених ребрах додаємо баклажани, зверху картоплю і болгарський перець і останній викладаємо капусту. Кожен овочевий шар присмачую сіллю, меленим чорним перцем і спеціями на свій смак. Кидаємо також в сотейник листочки лавра і викладаємо обжарку з соусом, прикриваємо блюдо кришкою і після закипання припускаємо на помірному вогні двадцять хвилин.
Після закінчення часу додаємо свіжу зелень, дбайливо перемішуємо рагу і даємо йому п'ятнадцять хвилин для настоювання.
Наступний рецепт для тих, хто цікавиться, що можна приготувати з свинячих реберець в духовці.
Корона з свинячих реберець з начинкою
Інгредієнти: свинячі реберця – 12 шт.; розмарин – 45 г; олія оливкова – 55 мл; часник -4 зубця; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком; Для начинки:
бульби картоплі – 620 г; часник – 2 зубці; цибуля ріпчаста – 110 г; сметана – 110 г; майонез – 110 г; сіль, перець; сухі пряні трави. Приготування Вимиті реберця відокремлюємо від хребців, з іншого боку оголюємо кінці, зрізавши м'ясо, звертаємо реберні смуги так, щоб вийшло подобу корони, і зшиваємо краю ниткою. Приправляємо поверхню ребер сумішшю
оливкової олії, солі, перцю видавленого часнику і розмарину і визначаємо конструкцію в холодильник мінімум на дві години, а ідеально на ніч. За годину до приготування виймаємо заготівлю і даємо їй зігрітися при кімнатній температурі.
Тим часом чистимо і шаткуємо картоплю і цибулю, присмачую сіллю, пряними травами, додаємо сметану і майонез і гарненько перемішуємо.
«Корону» укладаємо на лист, застелений фольгою, наповнюємо начинкою і ставимо в прогріту до 225 градусів духовку на десять хвилин, а потім знижуємо температуру до 165 градусів і запікаємо два з половиною години.