Гороховий суп з копченими реберцями в мультиварці
З настанням холодів особливо актуальними стають рецепти приготування насичених і поживних перших страв.
Гаряча тарілочка горохового супу з копченими реберцями, випромінююча приголомшливий аромат, зігріє вас, підніме настрій, який так важко підтримувати в похмуру, мерзлякувату погоду. Наявність мультиварки значно спростить процес приготування і зробить смак страви більш насиченим.
Інгредієнти:
свинячі копчені реберця – 350 г;
бульби картоплі – 740 г;
ріпчаста цибуля – 160 г;
морква – 160 г;
горохова крупа – 440 г;
рослинна рафінована олія – 40 мл;
очищена вода – 2 л;
чорний мелений перець – за смаком;
сіль – за смаком;
лаврове листя – 2 шт.;
грінки або сухарики (за бажанням) – за смаком;
свіжа зелень на вибір – за смаком.
Приготування
Горохову крупу гарненько промиваємо і замочуємо в гарячій воді на одну годину. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і шаткуємо кубиками, аналогічним чином подрібнюємо очищену моркву.
Включаємо мультиварку, вибираємо режим «Випічка» або «Смаження», наливаємо трохи рослинної олії і закладаємо підготовлені овочі. Витримуємо їх у цьому режимі протягом п'ятнадцяти хвилин, зрідка помішуючи. Потім виймаємо піджарку в миску, а в чашу пристрою закладаємо розрізають на порційні шматочки свинячі копчені ребра і вимочений горох, який ще раз добряче попередньо промиємо. Додаємо підігріту до кипіння воду і переводимо пристрій в режим «Гасіння» або «Суп» в залежності від моделі мультиварки.
Через півтори години додаємо попередньо позбавлений від шкірки і нарізану кубиками картоплю, викладаємо овочеву піджарку, приправляємо страву сіллю, меленим чорним перцем, лавровими листками і готуємо ще тридцять хвилин.
По готовності даємо супчику настоятися в режимі «Підігрів» п'ятнадцять хвилин, і можемо розливати по тарілках. Окремо подаємо грінки або сухарики, а також свіжу зелень.
Інгредієнти:
свинячі копчені реберця – 420 г;
бульби картоплі – 420 г;
ріпчаста цибуля – 165 г;
морква – 165 г;
горохова крупа – 420 г;
рослинна рафінована олія – 40 мл;
вода очищена – 1-15 л;
чорний мелений перець – за смаком;
сіль – за смаком;
листя лавра – 2 шт.;
грінки або сухарики – за смаком;
свіжа зелень – за смаком.
Приготування
За кілька годин до приготування супу промиємо горохову крупу і замочимо її в теплій воді. Для більш швидкого результату можна взяти горох колотий. Очищаємо і нарізаємо довільно цибулю і пропускаємо через тертку моркву.
Включаємо мультиварку, налаштовуємо її на режим «Випічка» або «Смаження» і закладаємо в її чашу підготовлений цибулю і моркву, додавши попередньо трохи рослинного масла. Підрум'янюємо овочі до м'якості. Копчені ребра розрізаємо на шматки по ребру, бульби картоплі очищаємо, подрібнюємо довільно і додаємо разом з вимоченим і ще раз промитим горохом до піджарки. Заливаємо все компоненти гарячою водою, пристрій перемикаємо на режим «Суп» або «Гасіння» і вибираємо час дві години. За двадцять хвилин до завершення процесу приготування присмачую страву сіллю, меленим чорним перцем і додаємо листя лавра.
По готовності виймаємо ребра з супу, витягаємо кістки, а м'якоть нарізаємо на шматочки. Вміст чаші мультиварки перетворюємо на пюре за допомогою блендера або перетираємо через сито, додаємо подрібнене м'ясо. Подаємо ароматний суп-пюре зі свіжою зеленню і грінками або сухариками і насолоджуємося.
Гаряча тарілочка горохового супу з копченими реберцями, випромінююча приголомшливий аромат, зігріє вас, підніме настрій, який так важко підтримувати в похмуру, мерзлякувату погоду. Наявність мультиварки значно спростить процес приготування і зробить смак страви більш насиченим.
Гороховий суп з копченостями в мультиварці - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Горохову крупу гарненько промиваємо і замочуємо в гарячій воді на одну годину. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і шаткуємо кубиками, аналогічним чином подрібнюємо очищену моркву.
Включаємо мультиварку, вибираємо режим «Випічка» або «Смаження», наливаємо трохи рослинної олії і закладаємо підготовлені овочі. Витримуємо їх у цьому режимі протягом п'ятнадцяти хвилин, зрідка помішуючи. Потім виймаємо піджарку в миску, а в чашу пристрою закладаємо розрізають на порційні шматочки свинячі копчені ребра і вимочений горох, який ще раз добряче попередньо промиємо. Додаємо підігріту до кипіння воду і переводимо пристрій в режим «Гасіння» або «Суп» в залежності від моделі мультиварки.
Через півтори години додаємо попередньо позбавлений від шкірки і нарізану кубиками картоплю, викладаємо овочеву піджарку, приправляємо страву сіллю, меленим чорним перцем, лавровими листками і готуємо ще тридцять хвилин.
По готовності даємо супчику настоятися в режимі «Підігрів» п'ятнадцять хвилин, і можемо розливати по тарілках. Окремо подаємо грінки або сухарики, а також свіжу зелень.
Гороховий суп-пюре з копченостями в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
За кілька годин до приготування супу промиємо горохову крупу і замочимо її в теплій воді. Для більш швидкого результату можна взяти горох колотий. Очищаємо і нарізаємо довільно цибулю і пропускаємо через тертку моркву.
Включаємо мультиварку, налаштовуємо її на режим «Випічка» або «Смаження» і закладаємо в її чашу підготовлений цибулю і моркву, додавши попередньо трохи рослинного масла. Підрум'янюємо овочі до м'якості. Копчені ребра розрізаємо на шматки по ребру, бульби картоплі очищаємо, подрібнюємо довільно і додаємо разом з вимоченим і ще раз промитим горохом до піджарки. Заливаємо все компоненти гарячою водою, пристрій перемикаємо на режим «Суп» або «Гасіння» і вибираємо час дві години. За двадцять хвилин до завершення процесу приготування присмачую страву сіллю, меленим чорним перцем і додаємо листя лавра.
По готовності виймаємо ребра з супу, витягаємо кістки, а м'якоть нарізаємо на шматочки. Вміст чаші мультиварки перетворюємо на пюре за допомогою блендера або перетираємо через сито, додаємо подрібнене м'ясо. Подаємо ароматний суп-пюре зі свіжою зеленню і грінками або сухариками і насолоджуємося.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гороховий суп з реберцями
Гороховий суп має давню історію і придбав безліч варіацій, однак гірше не став. Напевно, кожна господиня вміє його готувати і має свій ідеальний
Як зварити гороховий суп з копченими реберцями?
Рецептів горохового супу існує кілька десятків, проте самим улюбленим завжди був той, що зварений з копченими реберцями. Пропонуємо три цікаві
Рецепт класичної солянки з картоплею
Існує безліч варіантів приготування м'ясної солянки і кожен можна назвати класичним. Проте їх все об'єднує велику кількість м'ясних складових, солінь
Гороховий суп з копченостями в мультиварці
Гороховий суп дуже люблять дорослі і діти. Процес його приготування займає зовсім не багато часу. А ми розповімо, як урізноманітнити цей неабиякий
Гороховий суп з копченими реберцями
Гороховий суп, сам по собі, не є калорійним, але дуже ситним блюдом, яке підійде для обедней трапези. Рецепти ароматних супів з копченостями шукайте
Гороховий суп з шинкою
Простий гороховий суп і сам по собі досить непоганий, а варто додати в нього трохи шинки, і навіть у вибагливих гурманів від одного тільки легкого