Свинячі реберця - рецепт
Свинячі реберця можна вважати одним з найбільш смачних м'ясних страв, завдяки їх солодкуватому, ніжному і соковитого смаку. Вони гарні самі по собі з використанням мінімуму спецій, а в більш вишуканому виконанні перетворюються на справжній делікатес. Кілька таких гастрономічних комбінацій представлені в наших рецептах нижче.
Інгредієнти:
реберця свинячі – 1 кг;
цибуля ріпчаста 175 г;
яблука антонівські – 260 г;
вершки з високим відсотком жирності – 260 мл;
мед квітковий, рідкий – 40 г;
овочевий або м'ясний бульйон – 260 мл;
чорний мелений перець;
морська сіль;
рослинна рафінована олія.
Приготування
У прогріте у чавунній або будь-якій іншій сковороді з товстим дном рослинне масло додаємо мед, розмішуємо добренько, і коли він почне вирувати, закладаємо порційно в один ряд заздалегідь підготовлені належним чином свинячі ребра. Після отримання красивого рум'яності з усіх боків перекладаємо їх у казан, а в сковорідку викладаємо наступну порцію і також обсмажуємо. Далі заливаємо обсмажені свинячі реберця киплячим бульйоном, зменшуємо інтенсивність вогню і припускаємо м'ясо під кришкою до м'якості, яку перевіряємо проколом зубочистки.
У тому ж маслі пасеруємо півкільця попередньо очищеного і шинкованої ріпчастої цибулі і викладаємо через тридцять хвилин до що сумують ребрах. Тоді ж додаємо нарізані дрібненько яблучка, попередньо очистивши їх від шкірки і серцевини, кидаємо сіль і мелений чорний перець. Коли будуть готові реберця, вливаємо вершки, прогріваємо страву до кипіння і протушиваем до загустіння соусу. Якщо є бажання отримати соус ще густіше, то можна додати в нього півтори столових ложки борошна, попередньо обсмаживши її на сухій сковороді.
Інгредієнти:
свинячі реберця – 850 г;
соєвий соус – 100 мл;
часник – 3-4 зубчики;
рідкий квітковий мед – 30 г;
рослинна рафінована олія – 60 мл;
чорний мелений перець.
Приготування
Для маринаду змішуємо в окремому посуді рослинна рафінована олія, соєвий соус, рідкий мед, пропущений через прес часник і мелений чорний перець. Можна додати будь-які спеції на свій вибір і смак. Замочуємо в отриманій суміші попередньо вимиті, обсушені і розрізані на порції свинячі реберця приблизно на дві години.
Промариновані ребра закладаємо в мультикастрюлю, вибираємо на дисплеї функцію «Смаження» або «Випічка» і даємо їм для приготування сорок хвилин.
По готовності перемішуємо реберця з соусом, щоб він рівномірно по них розподілився, викладаємо на блюдо і можемо подавати до столу.
Інгредієнти:
реберця свинячі – 1 кг;
розмарин;
сіль;
мелений чорний перець;
Для соусу:
олія оливкова – 80 мл;
мед квітковий – 70 г;
соєвий соус – 35 мл;
перетертий імбир – 1 ч. ложка;
сік половинки лимона.
Приготування
Свинячі реберця готуємо належним чином, розрізаємо на порції, укладаємо в миску, присаливаем, перчимо і додаємо трохи прим'яті свіжі розмаринові листочки. В окремій мисочці змішуємо оливкова олія, квітковий мед, соєвий соус, перетертий імбир і сік половинки лимона і виливаємо до м'яса. Перемішуємо його добряче і даємо промаринуватися протягом трьох годин.
Викладаємо промариновані в кисло-солодкому соусі реберця на деко, вистелений пергаментом, розміщуємо їх на середньому рівні духовки і запікаємо протягом тридцяти-сорока хвилин при температурі 200 градусів.
Тушковані свинячі реберця - рецепт приготування з медом
Інгредієнти:
Приготування
У прогріте у чавунній або будь-якій іншій сковороді з товстим дном рослинне масло додаємо мед, розмішуємо добренько, і коли він почне вирувати, закладаємо порційно в один ряд заздалегідь підготовлені належним чином свинячі ребра. Після отримання красивого рум'яності з усіх боків перекладаємо їх у казан, а в сковорідку викладаємо наступну порцію і також обсмажуємо. Далі заливаємо обсмажені свинячі реберця киплячим бульйоном, зменшуємо інтенсивність вогню і припускаємо м'ясо під кришкою до м'якості, яку перевіряємо проколом зубочистки.
У тому ж маслі пасеруємо півкільця попередньо очищеного і шинкованої ріпчастої цибулі і викладаємо через тридцять хвилин до що сумують ребрах. Тоді ж додаємо нарізані дрібненько яблучка, попередньо очистивши їх від шкірки і серцевини, кидаємо сіль і мелений чорний перець. Коли будуть готові реберця, вливаємо вершки, прогріваємо страву до кипіння і протушиваем до загустіння соусу. Якщо є бажання отримати соус ще густіше, то можна додати в нього півтори столових ложки борошна, попередньо обсмаживши її на сухій сковороді.
Смажені свинячі реберця з медом - рецепт приготування в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Для маринаду змішуємо в окремому посуді рослинна рафінована олія, соєвий соус, рідкий мед, пропущений через прес часник і мелений чорний перець. Можна додати будь-які спеції на свій вибір і смак. Замочуємо в отриманій суміші попередньо вимиті, обсушені і розрізані на порції свинячі реберця приблизно на дві години.
Промариновані ребра закладаємо в мультикастрюлю, вибираємо на дисплеї функцію «Смаження» або «Випічка» і даємо їм для приготування сорок хвилин.
По готовності перемішуємо реберця з соусом, щоб він рівномірно по них розподілився, викладаємо на блюдо і можемо подавати до столу.
Рецепт приготування свинячих реберець в кисло-солодкому соусі в духовці
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Свинячі реберця готуємо належним чином, розрізаємо на порції, укладаємо в миску, присаливаем, перчимо і додаємо трохи прим'яті свіжі розмаринові листочки. В окремій мисочці змішуємо оливкова олія, квітковий мед, соєвий соус, перетертий імбир і сік половинки лимона і виливаємо до м'яса. Перемішуємо його добряче і даємо промаринуватися протягом трьох годин.
Викладаємо промариновані в кисло-солодкому соусі реберця на деко, вистелений пергаментом, розміщуємо їх на середньому рівні духовки і запікаємо протягом тридцяти-сорока хвилин при температурі 200 градусів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Свинячі реберця з картоплею в мультиварці
Розпадається на волокна м'ясо в компанії картоплі та насиченого смаку соусу – що може бути смачніше? Представляємо найбільш вдалі ідеї поєднання цих
Реберця в мультиварці
Відомо, що страв на основі реберець необхідна тривала теплова обробка і, звичайно, для цієї мети ідеально скористатися диво-приладом - мультиварка.
Тушковані свинячі реберця
Свинячі реберця, приготовані з абсолютно будь-яким рецептом, виходять смачними і неймовірно соковитими. Пропонуємо приготувати їх в тушкованому
Реберця на мангалі
Реберця на мангалі виходять такими смачними тому, що міжреберна м'ясо соковите, солодке і дуже ніжне. До того ж реберця ще й коштують набагато
Свинячі реберця барбекю
Свинячі реберця барбекю - одне з найпопулярніших страв, які готуються на природі. Деякі люди знають справжній рецепт цієї страви, а тому ми вирішили
Свинячі реберця на сковороді
Смажені реберця - смачне і ароматне блюдо, яке приготувати досить просто. До них можна подати відварна картопля або рис. Також вони відмінно