Свинячі реберця можна вважати одним з найбільш смачних м'ясних страв, завдяки їх солодкуватому, ніжному і соковитого смаку. Вони гарні самі по собі з використанням мінімуму спецій, а в більш вишуканому виконанні перетворюються на справжній делікатес. Кілька таких гастрономічних комбінацій представлені в наших рецептах нижче.
Тушковані свинячі реберця - рецепт приготування з медом
Інгредієнти: реберця свинячі – 1 кг; цибуля ріпчаста 175 г; яблука антонівські – 260 г; вершки з високим відсотком жирності – 260 мл; мед квітковий, рідкий – 40 г; овочевий або м'ясний бульйон – 260 мл; чорний мелений перець; морська сіль; рослинна рафінована олія. Приготування У прогріте у чавунній або будь-якій іншій сковороді з товстим дном рослинне масло додаємо мед, розмішуємо добренько, і коли він почне вирувати, закладаємо порційно в один ряд заздалегідь підготовлені належним чином свинячі ребра. Після отримання красивого рум'яності з усіх боків перекладаємо їх у казан, а в сковорідку викладаємо наступну порцію і також обсмажуємо. Далі заливаємо обсмажені свинячі реберця киплячим бульйоном, зменшуємо інтенсивність вогню і припускаємо м'ясо під кришкою до м'якості, яку перевіряємо проколом зубочистки.
У тому ж маслі пасеруємо півкільця попередньо очищеного і шинкованої ріпчастої цибулі і викладаємо через тридцять хвилин до що сумують ребрах. Тоді ж додаємо нарізані дрібненько яблучка, попередньо очистивши їх від шкірки і серцевини, кидаємо сіль і мелений чорний перець. Коли будуть готові реберця, вливаємо вершки, прогріваємо страву до кипіння і протушиваем до загустіння соусу. Якщо є бажання отримати соус ще густіше, то можна додати в нього півтори столових ложки борошна, попередньо обсмаживши її на сухій сковороді.
Смажені свинячі реберця з медом - рецепт приготування в мультиварці
Інгредієнти: свинячі реберця – 850 г; соєвий соус – 100 мл; часник – 3-4 зубчики; рідкий квітковий мед – 30 г; рослинна рафінована олія – 60 мл; чорний мелений перець. Приготування Для маринаду змішуємо в окремому посуді рослинна рафінована олія, соєвий соус, рідкий мед, пропущений через прес часник і мелений чорний перець. Можна додати будь-які спеції на свій вибір і смак. Замочуємо в отриманій суміші попередньо вимиті, обсушені і розрізані на порції свинячі реберця приблизно на дві години.
Промариновані ребра закладаємо в мультикастрюлю, вибираємо на дисплеї функцію «Смаження» або «Випічка» і даємо їм для приготування сорок хвилин.
По готовності перемішуємо реберця з соусом, щоб він рівномірно по них розподілився, викладаємо на блюдо і можемо подавати до столу.
Рецепт приготування свинячих реберець в кисло-солодкому соусі в духовці
Інгредієнти: реберця свинячі – 1 кг; розмарин; сіль; мелений чорний перець; Для соусу:
олія оливкова – 80 мл; мед квітковий – 70 г; соєвий соус – 35 мл; перетертий імбир – 1 ч. ложка; сік половинки лимона. Приготування Свинячі реберця готуємо належним чином, розрізаємо на порції, укладаємо в миску, присаливаем, перчимо і додаємо трохи прим'яті свіжі розмаринові листочки. В окремій мисочці змішуємо оливкова олія, квітковий мед, соєвий соус, перетертий імбир і сік половинки лимона і виливаємо до м'яса. Перемішуємо його добряче і даємо промаринуватися протягом трьох годин.
Викладаємо промариновані в кисло-солодкому соусі реберця на деко, вистелений пергаментом, розміщуємо їх на середньому рівні духовки і запікаємо протягом тридцяти-сорока хвилин при температурі 200 градусів.